reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Rety dziewczyny ale tu gwarno... Gratulacje dla wszystkich zaciazonych i przytulaski dla kasiuli222 i tym co nie wychodzi :( ja nie wiem już sama do której grupy się zaliczać. To mój 4 cykl starań, jeden całkowicie do dupy bo już po okresie byłam u gina i powiedział że owu nieudana więc praktycznie 3 cykl starań. Ale doliczylabym do tego dwa lata nieudane, bo starać się chcieliśmy ale przez te moje problemy z krwawieniami i szukanie diagnozy przez lekarzy, nic z tego bo ciągle mówiłi żeby poczekać. 30 lat. Dzieci brak. To tyle....

reklama
Cykle mam Różne. Niby śluz jak białko a testy obu negatywne. Flo pokazuje @ za 8 dni. A ja się czuję jak przy owulacji..
Warto poobserwować swój organizm pod kątem owulacji - mierzenie temperatury codziennie rano, badanie szyjki macicy, wsluchiwanie się w objawy. Mi wielką ulgę i dużo wiedzy na temat własnego organizmu przyniósł ovufriend. :) Wiadomo, że największą pewność, że owulacja była jest chodzenie na monitoringi ale warto na początku samemu obserwować swoje ciało. Link który wkleiłam w poprzednim wpisie to z bazy wiedzy w ovufriend, tam znajdziesz wszelakie wskazówki dotyczące obserwacji swojego ciała pod kątem owulacji. :)

Kurcze ja już jestem praktycznie chora, katar lekki ale gardło to porażka, czuję jak puchnie i czasami przez to mam kaszel... Jeszcze gorączki nie ma i mam nadzieję, że się obejdzie bez większych problemów.
Jutro kochane wam poodpisuje bo dzisiaj już nie mam siły, głowy za bardzo. No i oczywiście aktualizujemy tabelkę więc piszcie mi dziewczyny swoje dane. ♥

Warto poobserwować swój organizm pod kątem owulacji - mierzenie temperatury codziennie rano, badanie szyjki macicy, wsluchiwanie się w objawy. Mi wielką ulgę i dużo wiedzy na temat własnego organizmu przyniósł ovufriend. :) Wiadomo, że największą pewność, że owulacja była jest chodzenie na monitoringi ale warto na początku samemu obserwować swoje ciało. Link który wkleiłam w poprzednim wpisie to z bazy wiedzy w ovufriend, tam znajdziesz wszelakie wskazówki dotyczące obserwacji swojego ciała pod kątem owulacji. :)
Genialna jest ta aplikacja tylko że faktycznie trzeba mieć w miarę regularne cykle żeby pokazała cokolwiek. Ja że mam nierówne cykle i wstawiłam teoretycznie średnia długość cyklu to trochę jakby zbzikowala. Cały czas mi pokazuje "potencjalnie płodne dni". Ale jeśli chodzi o wykresy, o porady, to super :)

Genialna jest ta aplikacja tylko że faktycznie trzeba mieć w miarę regularne cykle żeby pokazała cokolwiek. Ja że mam nierówne cykle i wstawiłam teoretycznie średnia długość cyklu to trochę jakby zbzikowala. Cały czas mi pokazuje "potencjalnie płodne dni". Ale jeśli chodzi o wykresy, o porady, to super :)
No właśnie tu się mylisz, ona bierze pod uwagę temperaturę, śluz i szyjke macicy żeby ocenić kiedy jest owulacja. Ona na przód Ci nie wskaże, nic ci na przód nie wskaże kiedy jest owulacja. :) To jest jedyna aplikacja, która na prawdę jest na tyle dokładną, że pokrywa się z monitoringiem tylko trzeba skrupulatnie prowadzić wykres, kalendarz. :) Ona uczy się twoich cykli. :) A pierwsze dane jakie wprowadza są teoretyczne. Średnią długość wystarczy sobie policzyć. Ja teraz tez mam nieregularne cykle znowu i apka jest niezawodna. :)

reklama
No właśnie tu się mylisz, ona bierze pod uwagę temperaturę, śluz i szyjke macicy żeby ocenić kiedy jest owulacja. Ona na przód Ci nie wskaże, nic ci na przód nie wskaże kiedy jest owulacja. :) To jest jedyna aplikacja, która na prawdę jest na tyle dokładną, że pokrywa się z monitoringiem tylko trzeba skrupulatnie prowadzić wykres, kalendarz. :) Ona uczy się twoich cykli. :) A pierwsze dane jakie wprowadza są teoretyczne. Średnią długość wystarczy sobie policzyć. Ja teraz tez mam nieregularne cykle znowu i apka jest niezawodna. :)
To może wymaga czasu, bo ja miałam owulację (gin na USG potwierdziła że jest po owulacji) a aplikacja nie pokazała bo temperaturę miałam cały czas wahającą i poniżej 26,30. Sluzu nie miałam zbytnio. Więc w tym cyklu wprowadziłam ręcznie termin owu tak jak potwierdził lekarz. Bo mailami w drugim jajniku drugi pęcherzyk który nie pękł, i produkował estrogeny które zaburzały temp I testy. :/ Taki mam dziwny organizm. Ale teraz coś się zaczyna dziać bo temperatura mi rośnie :) cieszy mnie to bo może to oznacza że mam ten progesteron jednak...

Do góry