reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Rety dziewczyny ale tu gwarno... Gratulacje dla wszystkich zaciazonych i przytulaski dla kasiuli222 i tym co nie wychodzi :( ja nie wiem już sama do której grupy się zaliczać. To mój 4 cykl starań, jeden całkowicie do dupy bo już po okresie byłam u gina i powiedział że owu nieudana więc praktycznie 3 cykl starań. Ale doliczylabym do tego dwa lata nieudane, bo starać się chcieliśmy ale przez te moje problemy z krwawieniami i szukanie diagnozy przez lekarzy, nic z tego bo ciągle mówiłi żeby poczekać. 30 lat. Dzieci brak. To tyle....

reklama
Cykle mam Różne. Niby śluz jak białko a testy obu negatywne. Flo pokazuje @ za 8 dni. A ja się czuję jak przy owulacji..
Warto poobserwować swój organizm pod kątem owulacji - mierzenie temperatury codziennie rano, badanie szyjki macicy, wsluchiwanie się w objawy. Mi wielką ulgę i dużo wiedzy na temat własnego organizmu przyniósł ovufriend. :) Wiadomo, że największą pewność, że owulacja była jest chodzenie na monitoringi ale warto na początku samemu obserwować swoje ciało. Link który wkleiłam w poprzednim wpisie to z bazy wiedzy w ovufriend, tam znajdziesz wszelakie wskazówki dotyczące obserwacji swojego ciała pod kątem owulacji. :)

Kurcze ja już jestem praktycznie chora, katar lekki ale gardło to porażka, czuję jak puchnie i czasami przez to mam kaszel... Jeszcze gorączki nie ma i mam nadzieję, że się obejdzie bez większych problemów.
Jutro kochane wam poodpisuje bo dzisiaj już nie mam siły, głowy za bardzo. No i oczywiście aktualizujemy tabelkę więc piszcie mi dziewczyny swoje dane. ♥

Warto poobserwować swój organizm pod kątem owulacji - mierzenie temperatury codziennie rano, badanie szyjki macicy, wsluchiwanie się w objawy. Mi wielką ulgę i dużo wiedzy na temat własnego organizmu przyniósł ovufriend. :) Wiadomo, że największą pewność, że owulacja była jest chodzenie na monitoringi ale warto na początku samemu obserwować swoje ciało. Link który wkleiłam w poprzednim wpisie to z bazy wiedzy w ovufriend, tam znajdziesz wszelakie wskazówki dotyczące obserwacji swojego ciała pod kątem owulacji. :)
Genialna jest ta aplikacja tylko że faktycznie trzeba mieć w miarę regularne cykle żeby pokazała cokolwiek. Ja że mam nierówne cykle i wstawiłam teoretycznie średnia długość cyklu to trochę jakby zbzikowala. Cały czas mi pokazuje "potencjalnie płodne dni". Ale jeśli chodzi o wykresy, o porady, to super :)

Genialna jest ta aplikacja tylko że faktycznie trzeba mieć w miarę regularne cykle żeby pokazała cokolwiek. Ja że mam nierówne cykle i wstawiłam teoretycznie średnia długość cyklu to trochę jakby zbzikowala. Cały czas mi pokazuje "potencjalnie płodne dni". Ale jeśli chodzi o wykresy, o porady, to super :)
No właśnie tu się mylisz, ona bierze pod uwagę temperaturę, śluz i szyjke macicy żeby ocenić kiedy jest owulacja. Ona na przód Ci nie wskaże, nic ci na przód nie wskaże kiedy jest owulacja. :) To jest jedyna aplikacja, która na prawdę jest na tyle dokładną, że pokrywa się z monitoringiem tylko trzeba skrupulatnie prowadzić wykres, kalendarz. :) Ona uczy się twoich cykli. :) A pierwsze dane jakie wprowadza są teoretyczne. Średnią długość wystarczy sobie policzyć. Ja teraz tez mam nieregularne cykle znowu i apka jest niezawodna. :)

reklama
No właśnie tu się mylisz, ona bierze pod uwagę temperaturę, śluz i szyjke macicy żeby ocenić kiedy jest owulacja. Ona na przód Ci nie wskaże, nic ci na przód nie wskaże kiedy jest owulacja. :) To jest jedyna aplikacja, która na prawdę jest na tyle dokładną, że pokrywa się z monitoringiem tylko trzeba skrupulatnie prowadzić wykres, kalendarz. :) Ona uczy się twoich cykli. :) A pierwsze dane jakie wprowadza są teoretyczne. Średnią długość wystarczy sobie policzyć. Ja teraz tez mam nieregularne cykle znowu i apka jest niezawodna. :)
To może wymaga czasu, bo ja miałam owulację (gin na USG potwierdziła że jest po owulacji) a aplikacja nie pokazała bo temperaturę miałam cały czas wahającą i poniżej 26,30. Sluzu nie miałam zbytnio. Więc w tym cyklu wprowadziłam ręcznie termin owu tak jak potwierdził lekarz. Bo mailami w drugim jajniku drugi pęcherzyk który nie pękł, i produkował estrogeny które zaburzały temp I testy. :/ Taki mam dziwny organizm. Ale teraz coś się zaczyna dziać bo temperatura mi rośnie :) cieszy mnie to bo może to oznacza że mam ten progesteron jednak...

Do góry