MatiMar
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas tez bedzie prywatna. Panstwowo nie ma szans ;-) i wiem ze corce wyjdzie to na dobre@Migdalove super że na wizycie wszystko ok :*
@aga6 żłóbek fajna sprawa. Mój fakt faktem poszedł do prywatnej placówki, ale najważniejsze że dziecko ma kontakt z innymi dziećmi
@Sanni oj już nie pamiętam nazw bo kupowałam różne. Na pewno pink test super czuły i nie pamiętam na jakim jeszcze.
@Otoona też kończę właśnie brać prenatal uno (zaczęłam brać go przed ciążą) następna paczka będzie już prenatal Duo.
@encirclede nie ma co się Kochana nakręcać że znów będzie tak samo!
@-Aia- tak mi przykro. Trzymam kciuki za szybkie dwie kreski i żeby tym razem skończyło się szczęśliwie!
Do państwowego warto spróbować jest szansa żeby się dostać, ponieważ dużo osób rezygnuje w trakcie ze względu na częste choroby czy też rodzice nie potrafia wytrzymać adaptacji dzieckaU nas tez bedzie prywatna. Panstwowo nie ma szans ;-) i wiem ze corce wyjdzie to na dobre
Dlatego ja uważam że na podatek lepiej prywatnie. Mniejsze grupy i Panie są w stanie więcej czasu danemu dziecku poświęcić. Syn tak poszedł do prywatnego żłobka. Problem był może z tydzień tylko przy rozstaniu. Drzwi się zamykały, nawet 5 min nie minęło i płaczu słychać nie było natomiast od września poszedł do przedszkola już państwowego i.. zaczęły się choroby co chwila. W żłobku mi nie chorował tak. Ale adaptacja super. Panie też.Do państwowego warto spróbować jest szansa żeby się dostać, ponieważ dużo osób rezygnuje w trakcie ze względu na częste choroby czy też rodzice nie potrafia wytrzymać adaptacji dziecka
Jesli są zlobki prywatne, które liczą mniej dzieci. W Toruniu jest tylko jeden taki zlobek i do tego drogi reszta prywatnych idzie na jak największą ilość dzieci i jak najmniej pań, pracowałam w prywatnym i miałam 33 dzieci 2 letnich i byłyśmy we dwie, a w państwowym jest 28 dzieci i 4 panieDlatego ja uważam że na podatek lepiej prywatnie. Mniejsze grupy i Panie są w stanie więcej czasu danemu dziecku poświęcić. Syn tak poszedł do prywatnego żłobka. Problem był może z tydzień tylko przy rozstaniu. Drzwi się zamykały, nawet 5 min nie minęło i płaczu słychać nie było natomiast od września poszedł do przedszkola już państwowego i.. zaczęły się choroby co chwila. W żłobku mi nie chorował tak. Ale adaptacja super. Panie też.
@Emii06 Ja cywilny miałam skromny tylko najbliższa rodzina, kościelny chciała bym też wziąść za jakiś czas. Najlepiej przy drugim bobo I połączyć to razem z chrzcinami Ale bez wystawnego weseliska I uczcić to w gronie najbliższych w jakieś fajnej restauracji