reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Gosia też wróciłaś [emoji7]
Nie dostałam skierowań, bo i tak mi powiedział, że mimo tego, że NFZ opłaca to i tak on będzie musiał zapłacić za te badania i coś tam coś tam. Że mu te badania nie są potrzebne i dlatego nie da mi skierowania. Także pójdę po prostu na nie prywatnie.

reklama
Olaboga [emoji33] ale miejmy nadzieję że teraz już będzie Wam z górki!
Wróciłam wróciłam. :) Ale starania od tego cyklu zawieszone aż do momentu kiedy otrzymamy wyniki, a przede wszystkim musimy je zrobić. :D Kariotypy mamy na NFZ tylko, że kiedy to nie mam pojęcia, czekamy na telefon. :D

Olaboga [emoji33] ale miejmy nadzieję że teraz już będzie Wam z górki!
Najpierw pod górkę finansową. :D Chcemy mieć porobione badania ale ceny są kosmiczne
czynnik v leiden i genu protrombiny || - 550zł
MTHFR - 275zł
AZF - 275zł
CRTF (2) i (33) - 1155zł
test wiązania hialuronianem, fragmentacja DNA plemnika, parametry do badania fragmentacji DNA plemnika ~1000zł
Do tego chcę iść na HyCoSy a nie na NFZ na HSG - 600zł

To tak wstępnie. :D Nie liczę monitoringów itp. :)

Ale na tą chwilę na kolejny cykl pójdę na pewno na HyCoSy, zbadam MTHFR, i teraz jakoś podlecę na badanie homocysteiny, kwasu foliowego i wit. b 12.

Tylko szkoda że to wszystko prywatnie :(
Mogę zrobić je na NFZ ale potrzebuje skierowania, od genetyczki dostaliśmy tylko na kariotypy, zaoszczędzone 770zł. Ale ile czekania... Genetyk był z kliniki więc nic dziwnego, ze tylko na to jedno badanie nam dała skierowanie. ;) Trzeba na innych zarobić. :p No a od ginekologów nie dostanę, bo oni boją się, że zapłacą za badania. A jest tak:
970116

Ehhhh
Mogę zrobić je na NFZ ale potrzebuje skierowania, od genetyczki dostaliśmy tylko na kariotypy, zaoszczędzone 770zł. Ale ile czekania... Genetyk był z kliniki więc nic dziwnego, ze tylko na to jedno badanie nam dała skierowanie. ;) Trzeba na innych zarobić. [emoji14] No a od ginekologów nie dostanę, bo oni boją się, że zapłacą za badania. A jest tak:
Zobacz załącznik 970116

reklama
Wiesz kochana, u każdego to przebiega inaczej. Są babeczki, które dopiero w 5 ms mają taki brzuch, jak niektóre w 3. Np. ja jestem w 11 tc, pierwsza ciąża i wszyscy się dziwią (ja sama jestem zszokowana) swoim brzuchem. :o Spodnie na guziki niektóre już są za małe, a najwygodniej mi w spodnicach, sukienkach, ewentualnie bardzo miękkich spodniach. Zaczynam po malutku zmieniac garderobe. Czasami się zastanawiam czy gdzieś się nie ukryla druga dzidzia hahaha :-D Z tym, że kurcze na monitoringu owulacji pokazał się tylko jeden pęcherzyk dominujący, który pękł no i na dwóch poprzednich usg ciążowych lekarz zapewnial, że jest to ciaza pojedyncza. Widać taka mija uroda :D
Jest cudny brzusio❤️

Do góry