reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Aha źle zdiagnozowana byłaś. Czasami brak słów mi na lekarzy. Zamiast pomoc to jeszcze szkodzą. A potem się dziwią że większość społeczeństwa nie ma zaufania do lekarzy i nie chcą chodzić nawet jeśli im coś dolega. Bo pójdą do lekarza z jedną choroba A wyjdą z paroma. Coś o tym wiem.

Aha źle zdiagnozowana byłaś. Czasami brak słów mi na lekarzy. Zamiast pomoc to jeszcze szkodzą. A potem się dziwią że większość społeczeństwa nie ma zaufania do lekarzy i nie chcą chodzić nawet jeśli im coś dolega. Bo pójdą do lekarza z jedną choroba A wyjdą z paroma. Coś o tym wiem.
No niestety... Wg tego lekarza miałam jeszcze raz zajść w ciążę z tymi lekami i wtedy zobaczyć jaka ciąża bedzie i ewentualnie może wtedy badania jakieś wdrożyć. Nie powiem, że to najgorszy lekarz, bo tarczyce doprowadził mi do porządku ale potem za mocno kombinował jak wróżbita. A lekarz w klinice całkiem inne podejście w ogóle, na prawdę byliśmy w szoku - oczywiście pozytywnie. :) No i we wtorek do innego na NFZ podjadę żeby mi te skierowania na resztę genetycznych dał. Ciekawe czy da...

A masz jakiegoś tam swoje gin z NFZ w razie właśnie takich sytuacji żeby wypisal skierowania na różnego rodzaje badania?
Do mojego ginekologa, do którego chodziłam jeszcze do niedawna nie pójdę bo on powiedział, że to nie jest potrzebne. Pójdę do innego, już jestem zarejestrowana na wtorek. Kiedyś do niego chodziłam - najpierw zdiagnozował mi po jednym usg PCOS i na to zalecił brać Ovarin, poprawy nie było (cykle trwały 50-80 dni) powiedział, że taka moja natura i nic z tym nie zrobi, a na sam koniec kazał mi zajść w ciążę to się ureguluję. :D Tylko ja właśnie chodziłam do niego bo nie mogłam w tą ciąże zajść. :D Spróbuję go poprosić o skierowania ale czy da to nie wiem. ;)

Spróbować nie zaszkodzi ale wcale się nie zdziwię jak Ci powie że jak już do niego nie chodzisz to nie ma podstaw dawać skierowania na tego typu badania. Ale życzę powodzenia i oby się udało. Bo jeśli są refundowane to dlaczego nie skorzystać i za nie płacić duże pieniądze.

Spróbować nie zaszkodzi ale wcale się nie zdziwię jak Ci powie że jak już do niego nie chodzisz to nie ma podstaw dawać skierowania na tego typu badania. Ale życzę powodzenia i oby się udało. Bo jeśli są refundowane to dlaczego nie skorzystać i za nie płacić duże pieniądze.
Tzn wiesz ja mu powiem, że chodzę prywatnie i ten lekarz nie ma podpisanego kontraktu z NFZ i nie może dać mi skierowania. Tym bardziej, że ani lekarz wystawiający skierowanie ani placówka w której pracuję nie ponosi kosztów badań.

reklama
Do góry