reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie, jedynie pobolewa mnie podbrzusze i lekko piersi to wszystko. Test negatywny a dwa dni do @ więc nie wiem sama.
Nie każda kobieta ma tyle hormony beta HCG w ciąży na początku by test mógł wykryć już dwa dni przed miesiączka. Poczekaj na @ i jeśli się nie pojawi to dzień po spodziewane miesiączki zrób test A żeby było 100% pewności to zrób po świętach we wtorek test z krwi i będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja też czekam na miesiączke Ma być jutro. Nic mi nie dolega żadnych plamien ale u mnie to norma bo ja przed i w trakcie miesiączki czuje się tak samo nic mnie nie boli A miesiączki mam od 5 miesięcy takie że w miesiąc w miesiąc się spóźnia od 4-7 dni i tylko obfite jest w drugi dzień A w trzeci mam krwawienie. Resztę dni to takie słabe płomienie i trwa 4 dni chyba że miesiączka przyjdzie pod koniec dnia to wtedy wydłuża mi się do 5 dni z tym że 5 dzień to u mnie same brudzenia z odrobiną krwi tak samo w 4 dzień. Zawsze jest jakaś nadzieja tylko trzeba w to wierzyć.

reklama
Nie każda kobieta ma tyle hormony beta HCG w ciąży na początku by test mógł wykryć już dwa dni przed miesiączka. Poczekaj na @ i jeśli się nie pojawi to dzień po spodziewane miesiączki zrób test A żeby było 100% pewności to zrób po świętach we wtorek test z krwi i będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja też czekam na miesiączke Ma być jutro. Nic mi nie dolega żadnych plamien ale u mnie to norma bo ja przed i w trakcie miesiączki czuje się tak samo nic mnie nie boli A miesiączki mam od 5 miesięcy takie że w miesiąc w miesiąc się spóźnia od 4-7 dni i tylko obfite jest w drugi dzień A w trzeci mam krwawienie. Resztę dni to takie słabe płomienie i trwa 4 dni chyba że miesiączka przyjdzie pod koniec dnia to wtedy wydłuża mi się do 5 dni z tym że 5 dzień to u mnie same brudzenia z odrobiną krwi tak samo w 4 dzień. Zawsze jest jakaś nadzieja tylko trzeba w to wierzyć.
A miałaś robione wszystkie badania? Skoro masz nieregularne miesiączki tzn ze owulacja przypada później niż się tego spodziewasz, w każdym miesiącu inaczej, dlatego taka rozbieżnośc w miesiaczkowaniu. A krótkie i skąpe miesiączki mogą być spowodowane np. niedoborem progesteronu.

Miejmy nadzieję :) dziękuję za wsparcie

Miejmy nadzieję :) dziękuję za wsparcie
Z tymi testami to prawda. Niektóre babeczki dwie kreski zobaczyły dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @. W moczu to stężenie pojawia się różnie i zależy od różnych czynników. Jak teraz nic nie wyszło to najwcześniej zatestuj w dniu, w którym ma przyjść.

Ja mam skąpe miesiączki trwające 4 dni czasami 5 dni od kad pamiętam czyli już kilka dobrych lat. Ten wynik mam w normie na szczęście. Nieregularne miesiączki mam spowodowane TSH i prolaktyna. Czekam na resztę wyników z krzywej cukrowej z kortyzolu i z hormonów ze śliny.

Z tymi testami to prawda. Niektóre babeczki dwie kreski zobaczyły dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @. W moczu to stężenie pojawia się różnie i zależy od różnych czynników. Jak teraz nic nie wyszło to najwcześniej zatestuj w dniu, w którym ma przyjść.
Koleżanka robiła trzy testy z różnej firmy z różnych aptek i każdy wyszedł negatywny poszła do ginekologa i on jej powiedział że jest w 9tc i że ma tak mało hormony beta HCG w moczu że test nie miał szans na wykrycie przez test ciążowy. Urodziła koniec lutego zdrowego silnego chłopca. Rośnie jak na drożdżach.

Koleżanka robiła trzy testy z różnej firmy z różnych aptek i każdy wyszedł negatywny poszła do ginekologa i on jej powiedział że jest w 9tc i że ma tak mało hormony beta HCG w moczu że test nie miał szans na wykrycie przez test ciążowy. Urodziła koniec lutego zdrowego silnego chłopca. Rośnie jak na drożdżach.
To ja miałam tak samo, beta bardzo wysoka, a testy z moczu nie wykrywały ciąży aż do jej końca - do 10tc. ;) Za to przy ostatniej ciąży miałam już w 22dc cień cienia na teście. :)

Dokładnie także nie można za bardzo wierzyć testom,ale chodzić non stop do ginekologa to wyrzuca nas z gabinetu w końcu za takie chodzenie bez podstaw na kontrolę. Mam dużo znajomych, które były w ciąży miesiaczkowaly testy wychodziły negatywne i przez przypadek dowiadywaly się o ciazy. Ja jestem tego przykładem i moja siostra też przy pierwszej ciąży dowiedziała się w 16 tygodniu. Miała normalnie miesiączke żadnych objawów. Poszła na kontrolę tylko i usłyszała że jest w ciąży. A przy drugim dziecku i trzecim już jej się miesiączka zatrzymała ale żadnych objawów nie miała. Ma dwuch synów i teraz w lipcu urodzi córeczkę. Mojemu bratu też dziecko się urodzi w październiku ale jeszcze nie wiemy co będą mieli. W naszej rodzinie jest przewaga chłopców.

reklama

Hmmm a może też być od picia dużej ilości wody? Bo ja bardzo dużo pije i na noc potrafię wypić z 1l albo więcej wody :D może mam tak rozwodniony mocz, że nie wykrywa

Do góry