reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny a jak to jest z dzwiganiem w ciąży? Bo na logikę patrząc to dokąd kobieta się nie dowie to ciężko tak cały miesiąc nie dźwigać w ogóle.
Hm sama jestem ciekawa, ale swoja droga widze duzo mam ktore nosza dzieci na rekach np 2-3 latkow a sa w ciazy i to takiej jiz widocznej

Dziewczyny a jak to jest z dzwiganiem w ciąży? Bo na logikę patrząc to dokąd kobieta się nie dowie to ciężko tak cały miesiąc nie dźwigać w ogóle.
Według mnie najlepiej unikać dźwigania jak tylko się da. Oczywiście są sytuacje, w których trzeba cos podnieść, przenieść, bo nie ma nikogo w pobliżu kto mógłby pomóc, ale jeśli tylko kogoś mamy to lepiej poprosić. Wiadomo, ciaza to nie choroba, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże :D jak się urzadzalismy to moja mama specjalnie przyjechała wieszać mi firany, a mi zabronila nawet jej przytrzymać, żebym się nie wyciągala rękoma do góry. :rolleyes2:

Pytam bo mam pracę jaką mam i nie jestem w stanie tego uniknąć. Dziś przenosilam chyba z 10 worków po średnio 10-15 kg z ziemi na wysokość ok 1.5m po drabinie i tak troszkę się wystraszyłam co w przypadku jak się uda a ja dźwigać muszę.

Pytam bo mam pracę jaką mam i nie jestem w stanie tego uniknąć. Dziś przenosilam chyba z 10 worków po średnio 10-15 kg z ziemi na wysokość ok 1.5m po drabinie i tak troszkę się wystraszyłam co w przypadku jak się uda a ja dźwigać muszę.
Jeśli masz takie warunki pracy to najlepiej od razu iść na zwolnienie :)

reklama
Na pewno pójdę jak tylko dowiem się ze w ciąży jestem ale chodzi mi o ten czas kiedy jestem jeszcze przed terminem @
W tym czasie zarodek jest bardzo chroniony. Dopiero sobie wędruje z jajowodu do macicy i nic mu się nie stanie. Tak samo jest w przypadku picia alkoholu czy brania jakichś leków. :)

Do góry