reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Podstawowe badania z krwii, moczu itp.
Podstawowe badania typu morfologia, mocz raczej nic konkretnego do starań nie wniosą takie jest moje zdanie, jeśli już to badania hormonalne i tarczycowe to taka podstawa, a te raczej tylko prywatnie, ale ja za wszystko płaciłam koło 200 zł i miałam przynajmniej od razu wgląd na sytuację, a nie siedziałam z założonymi rękami czekając na cud ;)

reklama
Za wiele to mi raczej nie pomoże pewnie, mam zrobić parę badań ale na początku cyklu a rzekomo polipów i miesniakow nie mam więc skąd to się bierze? Gdyby to była ciąża to raczej bym już coś wiedziała, test byłby pozytywny chociaż, a póki nie jest lekarz też nic nie zobaczy
Szczerze powiem, że już mi słabo, pewnie z nerwów
Ja ci pisałam już, że też miałam taką sytuację i u mnie to była tarczyca lub prolaktyna, tarczycę masz pod kontrolą z tego co pisałaś a prolaktyna ? Badanie robisz w dowolnym dniu cyklu i kosztuje jakieś 25 zł

cześć, ja zaczynam przygodę z testami owu, dziś 10 dc, lekko zabarwiona druga kreska jest. mialam czekać do kwietnia ale chyba nie wytrzymam :p

Badania tarczycy są refundowane raz w roku, hormony może zlecić z NFZ Ginekolog :-) tak samo w kierunku toksoplazmozy (z tego co pamiętam).

Hej kochana :) a jak u ciebie ? Ruszacie coś czy nadal czekacie ?

Hejo :) a jeszcze chwile czekamy aż dostane umowę stałą i bedziemy ruszać, najprawdopodobniej w czerwcu :) ... Już nie tak duzo zostało, a czas mi ostatnio tak szybko ucieka, że pewnie szybko mi zleci ;) dziękuję za pamięć kochana :)
A jak się Wy macie ? :)

Uff wizyta za mną :)
Ładnie pogrubione endometrium i prawdopodobnie jakiś zarys cialka żółtego. Umowil mnie na drożność i mam do was pytanie, bo siostra na mnie siadla ze skoro jest endometrium jakie jest i ciałko to owu przebiega prawidłowo i po co na drożność mam iść. Jak myślicie?

reklama
Ja ci pisałam już, że też miałam taką sytuację i u mnie to była tarczyca lub prolaktyna, tarczycę masz pod kontrolą z tego co pisałaś a prolaktyna ? Badanie robisz w dowolnym dniu cyklu i kosztuje jakieś 25 zł
To chyba się wybiorę jutro nawet
Przyatakowałam męża bo już odpierałam jego zaloty od czwartku [emoji14] raczej przestałam sobie robić nadzieję, że to ciąża

Do góry