reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Podstawowe badania z krwii, moczu itp.
Podstawowe badania typu morfologia, mocz raczej nic konkretnego do starań nie wniosą takie jest moje zdanie, jeśli już to badania hormonalne i tarczycowe to taka podstawa, a te raczej tylko prywatnie, ale ja za wszystko płaciłam koło 200 zł i miałam przynajmniej od razu wgląd na sytuację, a nie siedziałam z założonymi rękami czekając na cud ;)

reklama
Za wiele to mi raczej nie pomoże pewnie, mam zrobić parę badań ale na początku cyklu a rzekomo polipów i miesniakow nie mam więc skąd to się bierze? Gdyby to była ciąża to raczej bym już coś wiedziała, test byłby pozytywny chociaż, a póki nie jest lekarz też nic nie zobaczy
Szczerze powiem, że już mi słabo, pewnie z nerwów
Ja ci pisałam już, że też miałam taką sytuację i u mnie to była tarczyca lub prolaktyna, tarczycę masz pod kontrolą z tego co pisałaś a prolaktyna ? Badanie robisz w dowolnym dniu cyklu i kosztuje jakieś 25 zł

cześć, ja zaczynam przygodę z testami owu, dziś 10 dc, lekko zabarwiona druga kreska jest. mialam czekać do kwietnia ale chyba nie wytrzymam :p

Badania tarczycy są refundowane raz w roku, hormony może zlecić z NFZ Ginekolog :-) tak samo w kierunku toksoplazmozy (z tego co pamiętam).

Hej kochana :) a jak u ciebie ? Ruszacie coś czy nadal czekacie ?

Hejo :) a jeszcze chwile czekamy aż dostane umowę stałą i bedziemy ruszać, najprawdopodobniej w czerwcu :) ... Już nie tak duzo zostało, a czas mi ostatnio tak szybko ucieka, że pewnie szybko mi zleci ;) dziękuję za pamięć kochana :)
A jak się Wy macie ? :)

Uff wizyta za mną :)
Ładnie pogrubione endometrium i prawdopodobnie jakiś zarys cialka żółtego. Umowil mnie na drożność i mam do was pytanie, bo siostra na mnie siadla ze skoro jest endometrium jakie jest i ciałko to owu przebiega prawidłowo i po co na drożność mam iść. Jak myślicie?

reklama
Ja ci pisałam już, że też miałam taką sytuację i u mnie to była tarczyca lub prolaktyna, tarczycę masz pod kontrolą z tego co pisałaś a prolaktyna ? Badanie robisz w dowolnym dniu cyklu i kosztuje jakieś 25 zł
To chyba się wybiorę jutro nawet
Przyatakowałam męża bo już odpierałam jego zaloty od czwartku [emoji14] raczej przestałam sobie robić nadzieję, że to ciąża

Do góry