reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Fleur86 mój synek 2 dni temu skończył 15 miesięcy, więc chyba jeszcze za mały na takie tlumaczenie:laugh2: bo on to krzyczy I ciągnie za koszulkę i gada po mongolsku domagając się cycka:laugh2:

reklama
Nie trzeba trzymac w lodowce.ja zawsze chowam do szafki kuchennej.
Az musialam sprawdzic.. bo u nas w lodowce stoi. To opis ze strony rossmanna

Screenshot_20180314-212440.jpg

I akurat w promocji za 9,99 :-)

Załączniki

• Screenshot_20180314-212440.jpg
    Screenshot_20180314-212440.jpg
    126,6 KB · Wyświetleń: 425
@Fleur86 dzięki za wsparcie :-)
@Ilma wszystko u nas identycznie od tygodnia :-) oby i identycznie wyszły dwie krechy :-) ja poczekam do następnej środy z testem chyba że wcześniej @ mnie zaskoczy

Dziewczyny czy.któraś była na badaniu prenetalnym (nie.wiem.czy dobrze napisałam) ?
Jak to wygląda?
Czy dostanę usg?
I.film?
Ja byłam.. lekarz mierzy rozne parametry dzidziusia i wpisuje w jakis tam swoj system i pokazuje mu sie prawdopodobienstwo roznych schorzeń. Bierze w tym tez pod uwage Twoje parametry. Na pewno wiek a co wiecej nie pamietam.

Nie wiem jaka jest reguła. Ja na kazdej wizycie dostawalam zdjecia bo chodzilam prywatnie i moja gin dawala..
Nie masz sie co bac ;-) to wyglada jak rutynowa wizyta u lekarza w ciazy ;-)

Dziewczyny czy.któraś była na badaniu prenetalnym (nie.wiem.czy dobrze napisałam) ?
Jak to wygląda?
Czy dostanę usg?
I.film?
Film nie [emoji23]
Na USG prenatalnym lekarz sprawdza wszystkie parametry i oblicza ryzyko chorób genetycznych.
Jest to USG przez powłoki brzuszne.
Cześć lekarzy robi do tego badania z krwi test pappa i wolną jednostkę beta

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Film nie [emoji23]
Na USG prenatalnym lekarz sprawdza wszystkie parametry i oblicza ryzyko chorób genetycznych.
Jest to USG przez powłoki brzuszne.
Cześć lekarzy robi do tego badania z krwi test pappa i wolną jednostkę beta

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Tam gdzie idę na te badania jest filmik z usg.. płatny 40 zł.. Ale nie wiem czy dostane w w 12 tygodniu

@Fleur86 mój synek 2 dni temu skończył 15 miesięcy, więc chyba jeszcze za mały na takie tlumaczenie:laugh2: bo on to krzyczy I ciągnie za koszulkę i gada po mongolsku domagając się cycka:laugh2:

Fleur moja ma 1.5 roku też troszkę za mała na takie tłumaczenia
No tak ... To zmienia postać rzeczy;) mojej siostry córka miała 2 lata i 3 miesiące :szok: ;) ale jakby co macie podpowiedź jak sobie poradzić z jedzącym cyca 27 miesięczniakiem:p:D żartuję oczywiście ;) mam nadzieję, że do tego czasu się z tym uporacie:) a jeszcze mam taka ciekawostkę, że z kolei starszy syn mojej siostry tak też przed 2 urodzinami przyszedł i powiedział jej, że już cyca nie chce, tak sam z siebie... Chociaż on już wtedy go jadł chyba tylko raz dziennie. Siostra była w szoku, tym bardziej jak się okazało, że nigdy więcej się o niego nie upomniał. Także co dziecko to inny przypadek:)

reklama
Az musialam sprawdzic.. bo u nas w lodowce stoi. To opis ze strony rossmanna

Zobacz załącznik 842555

I akurat w promocji za 9,99 :-)
No cóż... Nie ma wyjścia, trzeba się jutro przejść do Rossmanna. A ja dużo rzeczy trzymam w lodówce, które niekoniecznie trzeba tam trzymać. Mam mało szafek w kuchni, a lodówka jest spora więc wykorzystuje miejsce;)

Do góry