reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Fleur86 mój synek 2 dni temu skończył 15 miesięcy, więc chyba jeszcze za mały na takie tlumaczenie:laugh2: bo on to krzyczy I ciągnie za koszulkę i gada po mongolsku domagając się cycka:laugh2:

reklama
Nie trzeba trzymac w lodowce.ja zawsze chowam do szafki kuchennej.
Az musialam sprawdzic.. bo u nas w lodowce stoi. To opis ze strony rossmanna

Screenshot_20180314-212440.jpg

I akurat w promocji za 9,99 :-)

Załączniki

• Screenshot_20180314-212440.jpg
    Screenshot_20180314-212440.jpg
    126,6 KB · Wyświetleń: 420
@Fleur86 dzięki za wsparcie :-)
@Ilma wszystko u nas identycznie od tygodnia :-) oby i identycznie wyszły dwie krechy :-) ja poczekam do następnej środy z testem chyba że wcześniej @ mnie zaskoczy

Dziewczyny czy.któraś była na badaniu prenetalnym (nie.wiem.czy dobrze napisałam) ?
Jak to wygląda?
Czy dostanę usg?
I.film?
Ja byłam.. lekarz mierzy rozne parametry dzidziusia i wpisuje w jakis tam swoj system i pokazuje mu sie prawdopodobienstwo roznych schorzeń. Bierze w tym tez pod uwage Twoje parametry. Na pewno wiek a co wiecej nie pamietam.

Nie wiem jaka jest reguła. Ja na kazdej wizycie dostawalam zdjecia bo chodzilam prywatnie i moja gin dawala..
Nie masz sie co bac ;-) to wyglada jak rutynowa wizyta u lekarza w ciazy ;-)

Dziewczyny czy.któraś była na badaniu prenetalnym (nie.wiem.czy dobrze napisałam) ?
Jak to wygląda?
Czy dostanę usg?
I.film?
Film nie [emoji23]
Na USG prenatalnym lekarz sprawdza wszystkie parametry i oblicza ryzyko chorób genetycznych.
Jest to USG przez powłoki brzuszne.
Cześć lekarzy robi do tego badania z krwi test pappa i wolną jednostkę beta

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Film nie [emoji23]
Na USG prenatalnym lekarz sprawdza wszystkie parametry i oblicza ryzyko chorób genetycznych.
Jest to USG przez powłoki brzuszne.
Cześć lekarzy robi do tego badania z krwi test pappa i wolną jednostkę beta

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Tam gdzie idę na te badania jest filmik z usg.. płatny 40 zł.. Ale nie wiem czy dostane w w 12 tygodniu

@Fleur86 mój synek 2 dni temu skończył 15 miesięcy, więc chyba jeszcze za mały na takie tlumaczenie:laugh2: bo on to krzyczy I ciągnie za koszulkę i gada po mongolsku domagając się cycka:laugh2:

Fleur moja ma 1.5 roku też troszkę za mała na takie tłumaczenia
No tak ... To zmienia postać rzeczy;) mojej siostry córka miała 2 lata i 3 miesiące :szok: ;) ale jakby co macie podpowiedź jak sobie poradzić z jedzącym cyca 27 miesięczniakiem:p:D żartuję oczywiście ;) mam nadzieję, że do tego czasu się z tym uporacie:) a jeszcze mam taka ciekawostkę, że z kolei starszy syn mojej siostry tak też przed 2 urodzinami przyszedł i powiedział jej, że już cyca nie chce, tak sam z siebie... Chociaż on już wtedy go jadł chyba tylko raz dziennie. Siostra była w szoku, tym bardziej jak się okazało, że nigdy więcej się o niego nie upomniał. Także co dziecko to inny przypadek:)

reklama
Az musialam sprawdzic.. bo u nas w lodowce stoi. To opis ze strony rossmanna

Zobacz załącznik 842555

I akurat w promocji za 9,99 :-)
No cóż... Nie ma wyjścia, trzeba się jutro przejść do Rossmanna. A ja dużo rzeczy trzymam w lodówce, które niekoniecznie trzeba tam trzymać. Mam mało szafek w kuchni, a lodówka jest spora więc wykorzystuje miejsce;)

Do góry