reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Masz piękny brzuszek. Ja w 23 tyg mam jak w pierwszej ciazy w 30 tyg. Panie w żłobku pytaja się czy będą bliźniaki :p

Dziekuje [emoji846]W pierwszej ciąży podobno są właśnie mniejsze te brzuszki [emoji846] jeszcze wszystko przede mną. Zawsze może nadrobić w kolejnych tygodniach [emoji846], aczkolwiek nie narzekam poki co [emoji846]chociaż już mam problem ze schylaniem się czy nawet zakładaniem skarpetek lub butów [emoji23] i zauważyłam ze zaczynam inaczej chodzić. Jak kaczuszka [emoji846]

reklama
Wszystkie się doczekacie [emoji846] dłuższe wieczory sprzyjają [emoji173]️[emoji173]️
@martoosia04, przykro mi. A nie myślałaś nad monitoringiem chociaż jednego cyklu zeby sprawdzić czy pecherzyki pękają? Jakie masz endometrium itp. Warto to sprawdzic dla własnego spokoju. Mój gin z tych dokładnych i milam monitoring juz w drugim cyklu starań a pierwszym cyklu na lekach. Mnie to uspokoiło, ale ja miałam i tsh lekko za wysokie na starania i prolaktyne. PodxA starań byłam na euthyroxie, bromergonie i jodidzie. Aaa i brałam jeszcze Cyclodynon i Femibion Natal 1 plus kwas foliowy już od starań.

@Ann89, będzie dobrze [emoji846] zobaczysz pęcherzyk, a może nawet zarodek [emoji846]

Kwas foliowy też biorę od pół roku prawie. M. też bierze.

Co do monitoringu, to nie wiem jak to się odbywa. Opiszecie?

Któraś robiła z mężem badanie nasienia? Patrzę w tej diagnostyce i nie wiem które robić dla spokoju naszego sumienia.

Dziekuje [emoji846]W pierwszej ciąży podobno są właśnie mniejsze te brzuszki [emoji846] jeszcze wszystko przede mną. Zawsze może nadrobić w kolejnych tygodniach [emoji846], aczkolwiek nie narzekam poki co [emoji846]chociaż już mam problem ze schylaniem się czy nawet zakładaniem skarpetek lub butów [emoji23] i zauważyłam ze zaczynam inaczej chodzić. Jak kaczuszka [emoji846]
No mi też ciężko natomiast z chodzeniem problemu nigdy nie mialam.

Kwas foliowy też biorę od pół roku prawie. M. też bierze.

Co do monitoringu, to nie wiem jak to się odbywa. Opiszecie?

Któraś robiła z mężem badanie nasienia? Patrzę w tej diagnostyce i nie wiem które robić dla spokoju naszego sumienia.

Zależy jak dlugie masz cykle i jeśli wiesz kiedy masz owu to najlepiej iść w jej okolicach. W dni płodne generalnie. Ja byłam 3 razy w ciągu tygodnia. Gin mi powiedział kiedy powinna być owulacja na podstawie wielkości pęcherzyka. Lekarz sprawdza czy pecherzyki prawidłowo rosną i czy pękają. Czasem jest tak, ze ładnie rośnie i nie pęka. Staje sie przerośnięty i mimo, ze wszystko wskazuje na owu jej nie ma przez ten pęcherzyk. Widać z którego jajnika jest owu i gin sprawdzi Ci tez grubość endometrium, która jest ważna do zagnieżdżenia się maluszka [emoji846] Pomys na tym. Jak okaże się, ze wszystko jest ok, tym bardziej, ze wyniki hormonów masz ok to trzeba małża wysłać na badanie armii [emoji846] a jak sie okaże, ze nie pękają to są na to zastrzyki. Kasieńka3b ten cykl ma chyba na Ovitrelle.
Przynajmniej bediesz miała poczucie, ze działasz [emoji846] no i jasność sytuacji. Z tego co obserwuje zaczyna Cię to coraz bardziej męczyć wiec może warto rozważyć krok w ta stronę wlansie

Tu masz link:
Link do: Monitoring owulacji - Dzidziusiowo.pl

Ostatnia edycja:
Część dziewczyny dawno się nie odzywałam. ...ale podczytuje Was ... Co raz więcej zaciazonych widzę ..Gratulacje .
Ja ogarniam się po poronieniu chodź jest chwilami ciężko , a wokoło mnie same ciężarne co nie ułatwia wszystkiego ..;( życzę wszystkim dobrze ale w sercu boli ...
Zaczynam robić powoli badania wyszukuje lekarzy i zapisuje się na wizyty , bez badań nie ryzykuje z ciąża .. W tym roku daje spokój sobie ale od marca na nowo pomyślę ...
Malina ja teraz w ciąży miałam cukier naczczo 91 i po teście obciążenia glukozą wyszło za dużo po 2 h . Byłam na diecie ale naczczo był po nocy cukier podwyższony ... Więc skontroluj sobie jeszcze raz . Najlepiej jak byś miała glukometr . Po poronieniu jeszcze nie badałam cukru ...zwyczajnie się boje ;)) ale jeszcze tydzień i zacznę badać glukometrem czy będzie ok .

Zależy jak dlugie masz cykle i jeśli wiesz kiedy masz owu to najlepiej iść w jej okolicach. W dni płodne generalnie. Ja byłam 3 razy w ciągu tygodnia. Gin mi powiedział kiedy powinna być owulacja na podstawie wielkości pęcherzyka. Lekarz sprawdza czy pecherzyki prawidłowo rosną i czy pękają. Czasem jest tak, ze ładnie rośnie i nie pęka. Staje sie przerośnięty i mimo, ze wszystko wskazuje na owu jej nie ma przez ten pęcherzyk. Widać z którego jajnika jest owu i gin sprawdzi Ci tez grubość endometrium, która jest ważna do zagnieżdżenia się maluszka [emoji846] Pomys na tym. Jak okaże się, ze wszystko jest ok, tym bardziej, ze wyniki hormonów masz ok to trzeba małża wysłać na badanie armii [emoji846] a jak sie okaże, ze nie pękają to są na to zastrzyki. Kasieńka3b ten cykl ma chyba na Ovitrelle.
Przynajmniej bediesz miała poczucie, ze działasz [emoji846] no i jasność sytuacji. Z tego co obserwuje zaczyna Cię to coraz bardziej męczyć wiec może warto rozważyć krok w ta stronę wlansie

Tu masz link:
Link do: Monitoring owulacji - Dzidziusiowo.pl
Rozmawiałam z M. i on jest jak najbadziej za takim monitoringiem. Jutro zadzwonię do ginki mojej i się dowiem co i jak tam u niej wygląda. Ew jeśli nie będzie chciała tego zrobić na NFZ (a w to nie wierzę) to dowiem się jak to odpłatnie wygląda i zaczniemy działać.

@Kasienka3b kochana ile w ciągu cyklu byłaś na takim USG?

Rozmawiałam z M. i on jest jak najbadziej za takim monitoringiem. Jutro zadzwonię do ginki mojej i się dowiem co i jak tam u niej wygląda. Ew jeśli nie będzie chciała tego zrobić na NFZ (a w to nie wierzę) to dowiem się jak to odpłatnie wygląda i zaczniemy działać.

No i super [emoji846] najważniejsze to mieć jakiś plan działania. Trzymam kciuki zeby ten nowy obserwowany cykl zakończył się pięknym plusikiem [emoji846]

@ilonaz zaszła po ovitrelle, ja też ;) ja miałam monitoring 3 miesiące, niby pęcherzyki pedały, niby owulacja była, ale jednak dopiero po podaniu tego zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka się udało ;) warto spróbować

reklama
Do góry