reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Jestem po wizycie.. deszcz leje caly czas i nie byloby tak zle ale taki wiatr mocny jest ze mi parasol wyrywal z rak.
Szyjka w porządku, macica ładnie sie powieksza. na USG widziałam tego mojego bąbla ale nie dostalam zadnego zdjecia.. eksponował dzis mlodzieniec plecy i podskakiwal. tak jak obstawialam lekarz w 2 min zrobil mi pomiar NT, zbadal kosc nosowa, sprawdzil konczyny i paluszki mowiac ze dziecko genetycznie nie wykazuje nieprawidlowosci. Urósl do 7.7cm z OM termin na 21.04 a z USG 25.04.
Wyniki morfologii idealne, mocz takze a z glukoza na czczo powiedzial ze mam nie panikowac. Poprostu zachowac diete i nie widzi potrzeby paniki bo mogla byc kolacja bogata w weglowodany i stad taki wynik a hemoglobina glikowana wyszla bardzo dobrze wiec mam byc spokojna i spac spokojnie.
Malinko, a może powtórz tą glukoze na czczo? Mi hemoglobina glikowana wychodzi pozniżej normy cały czas, a cukrzycę ciążową mam stwierdzoną i cukry nie raz szaleją pomimo diety typowo cukrzycowej.

Malinko, a może powtórz tą glukoze na czczo? Mi hemoglobina glikowana wychodzi pozniżej normy cały czas, a cukrzycę ciążową mam stwierdzoną i cukry nie raz szaleją pomimo diety typowo cukrzycowej.
przejade sie ktoregos dnia dla spokoju zbadac cukier. ale tak teraz myle ze ja tego dnia ypilam radlera oczywiscie 0% a on ma wyoki indeks glikemiczny... ale juz mi bylo wstyd mowwic lekarzowi.. moze to jest przyczyna?

Dziewczyny wytłumaczcie mi coś. Pierw w krwi pojawia się hcg a później w moczu. Ile trwa pojawienie się hcg w moczu? Jest jakaś granica do której później nerki filtrują hcg?

No piękna beta :) teraz tylko umawiać się do lekarza :) gratuluję raz jeszcze. Macie już jakaś dzidzię, czy to pierwsza ? :)
Dziś właśnie próbuje się dodzwonić do mojego lekarza i umówić się na wizytę, ale chyba ma gorącą linię bo co dzwonię to zajęte. [emoji23]
A to będzie nasz pierworodny [emoji4]

Dziewczyny wytłumaczcie mi coś. Pierw w krwi pojawia się hcg a później w moczu. Ile trwa pojawienie się hcg w moczu? Jest jakaś granica do której później nerki filtrują hcg?
Tak we krwi najszybciej wykryjesz hcg w moczu jest o tyle ciezej ze napoje rozwadniaja mocz i jego stezenie. Od momentu zaplodnienia po 48h zaczyna wytwarzać sie hcg.

Tak we krwi najszybciej wykryjesz hcg w moczu jest o tyle ciezej ze napoje rozwadniaja mocz i jego stezenie. Od momentu zaplodnienia po 48h zaczyna wytwarzać sie hcg.
Czyli jak się pojawia w krwi to w tym samym momencie moczu również? Tylko nerki filtrują i rozcieńczony jest z powodu płynów które pijemy ? Dobrze myślę?

reklama
Do góry