reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Maliina kciuki za wizytę[emoji8][emoji110]
Ja sie po wczorajszej wizycie wreszcie uspokoilam, widocznie ta ciąża jak narazie po prostu bezobjawowa [emoji4]
I tez nie spie od 5...mlody znow obudzil sie z placzem ze babcia mu sie snila i on teskni i chce do niej...[emoji17]
Dzieci są bardzo emocjonalne. Dobrze ze ja mam mamę w tym samym mieście bo jak syn powie że chce do babci to można jechać w każdej chwili jak nie jest w pracy

reklama
Dzieci są bardzo emocjonalne. Dobrze ze ja mam mamę w tym samym mieście bo jak syn powie że chce do babci to można jechać w każdej chwili jak nie jest w pracy
moja mama mieszka w Holandii i moja Jula czesto teskni za nią.a jak wie ze babcia jedzie to spac ww nocy nie moze taka euforia w jej duszy gra i ciagle pyta gdzie juz babcia jest i o ktorej u niej bedzie :(

wiecie co zalamalam ssie wczoraj widzac librusa corki.. ona biedna w 4 klassie jest nie ma jeszcze konczonych 9 lat a material tak zaladowany, lektury, wiersze do nauki i piosenki do szkoly... po 3-4 sprawdziany i prace klasowe w tyg. ona placze codziennie... wczoraj Pani na historii a dodam ze historie ma dopiero od wrzesnia zadala im zadanie tylko nie omawiajac nic... i np dzieciak nie ma pojecia co to jest wiek i ile on trwa.... miala w zadaniu ze kalendarzem julianskim polugiwano sie w 46r p.n.e a gregorianskim w 1582r n.e i miala podac w jakich wiekach sie nimi poslugiwwano. ja sie pytam jak ona miala to sobie wyczarowac? jak minela mi ta migrena usiadlam i jej rozpisalam tabelke jak liczy sie wiek p.n.e i n.e.... i dzis patrze a oni maja wpisany sprawdzian z historii w poniedzialek i z tego dzialu... jak? pytam sie jak to mozliwe? jak mozna robic sprawdzian z materialu ktorego nie omowiono na lekcji? ona nie dosc ze nie miala wyjscia musiala isc do 1 klasy wczesniej... do tego z grudnia jest i ma w klasie dzieci starsze od niej o 1.5roku... nauczyciel w 1-3 uwazal ze da sobie rade bo idzie jej bardzo dobrze... a ja widze ze nie jest gotowa... powinnam byla ja w 1 klasie zostawic i nie pozwwolic isc do 2... ona cierpi strasznie i na wszystko potrzebuje wiecej czasu. nauczyciele leca z materialem jak strzala bo program ich goni nie ma czasu wracac do tematu i rodzice musza te luke wypelnic inaczej zostanie brak na kolejne lata i bedzie juz nie do uzupelnienia.

No moj młody ma tylko dziadkow od strony tz wiec jest do nich bardzo przywiazany... no a w tym roku polowe maja, czerwiec, lipiec,wrzesien i poczatek października bylismy ciagle u tz rodzicow właśnie i mlody tak bardzo sie przyzwyczaił ze ciężko mu jest... ciagle pyta kiedy pojedziemy znowu...
My niestety mamy ponad 350km wiec nie ma opcji pojechac kiedy sie chce[emoji17]

Kurde od 5 nie spie... Nie chciałam wam juz wczoraj marudzić ale zmagalam sie znow z migrena... Przez cale zycie mialam raptem 2 a tu w tak krótkim czasie ciąży tez były 2. Umieralam z lekka.. Maz po pracy przywiozl mi paracetamol bo nawet nie mialam jak zapłacić u nas w sklepie rzadko mam gotówkę a byla awaria banku i do 12 nie szlo placic karta czy wybierać hajsu z bankomatu.. To ten 1 paracetamol troszke mi pomogl ale wieczorem po 22 czulam ze znow wszystko wraca.
M przywiózł mi cisnieniomierz od mamy zeby sprawdzic czy to nie od tego ale mialam 122/70.
narazie odkad wstalam jest ok.
Dzis wizyta :) znow moze zobacze tego mojego wierciuszka :)
3mam kciuki za wizyte i same dobre wiesci✊✊
A u mnie już nie ma co odliczać do testowania. Spadek temp. do 36,70, myślę, że @ dziś wpadnie, jutro najpóźniej. Nie mam się co oszukiwać. Nawet czuję taki dyskomfort jakby miała zaraz być @.
Kochana poki @ nie ma to nadzieja jest.
Ogladam uwaga po uwadze powtorke programu jak ksiadz uprawial seks oralny z chlopcem. Poszedł o tym powiedziec rodzinie bo wyszlo to na jaw i ich przeprosic... Zastal babcie.. A babcia jaki komentarz?? Ze on sie nie slucha(chlopiec) .. I ze prosi by nie robic ksiedzu z tego powodu nieprzyjemności. Wtf??? Gdzie my zyjemy!!
Mi na takie informacje noz w kieszeni sie otwiera i najcherniej zemscila bym sie na tym 'poslanniku Boga'.
hej dziewczyny! wpadam się pochwalić, że plemnikory męża w porządku, chłop jak dąb.
to tylko u mnie wyhodować jajco i oby zaskoczyło! skończy się @ to lecę to gina po plan działania!
miłego dnia! :)
Swietne wiadomosci:) Wiec niech gin postumuluje Ci cykl i czekac az ujrzysz piekne 2 kreseczki:)
dokladnie.. straszne.. a rodzice tez jakby srednio wierzyli synowi i uznali ze nie moga stanac po jednej stronie bo silna wiez laczy ich z ksiedzem ale rowniez z synem... gdzie ci ludzie maja mozgi? moje dziecko powinno byc najwazniejsze! a rodzic ma obowiazek chronic to dziecko... brak mi slow...

@joasiaaa to super ze maz ma zolnierzyki zdrowe. powodzenia u gina i obys nam tu wstawila niebawem II kreseczki na tescie.

Znajoma urodzila 5tygprzed terminem tak calkiem niepsodziewanie... ssynuss ma 2.5kg ale nie utrzymuje temp ciala i lezy w inkubatorze :(

o jaaaa przypomnialo mi sie w czas.. M ma jutro urodziny a ja kompletnie nie wwiem co mu kupic!!!!

A moze ma jakies hobby i co w tym kierunku bys mu sprezentowala;)

wiecie co zalamalam ssie wczoraj widzac librusa corki.. ona biedna w 4 klassie jest nie ma jeszcze konczonych 9 lat a material tak zaladowany, lektury, wiersze do nauki i piosenki do szkoly... po 3-4 sprawdziany i prace klasowe w tyg. ona placze codziennie... wczoraj Pani na historii a dodam ze historie ma dopiero od wrzesnia zadala im zadanie tylko nie omawiajac nic... i np dzieciak nie ma pojecia co to jest wiek i ile on trwa.... miala w zadaniu ze kalendarzem julianskim polugiwano sie w 46r p.n.e a gregorianskim w 1582r n.e i miala podac w jakich wiekach sie nimi poslugiwwano. ja sie pytam jak ona miala to sobie wyczarowac? jak minela mi ta migrena usiadlam i jej rozpisalam tabelke jak liczy sie wiek p.n.e i n.e.... i dzis patrze a oni maja wpisany sprawdzian z historii w poniedzialek i z tego dzialu... jak? pytam sie jak to mozliwe? jak mozna robic sprawdzian z materialu ktorego nie omowiono na lekcji? ona nie dosc ze nie miala wyjscia musiala isc do 1 klasy wczesniej... do tego z grudnia jest i ma w klasie dzieci starsze od niej o 1.5roku... nauczyciel w 1-3 uwazal ze da sobie rade bo idzie jej bardzo dobrze... a ja widze ze nie jest gotowa... powinnam byla ja w 1 klasie zostawic i nie pozwwolic isc do 2... ona cierpi strasznie i na wszystko potrzebuje wiecej czasu. nauczyciele leca z materialem jak strzala bo program ich goni nie ma czasu wracac do tematu i rodzice musza te luke wypelnic inaczej zostanie brak na kolejne lata i bedzie juz nie do uzupelnienia.
Mnie przeraza szkola i strasznie spolczuje Twojej Julce. Moj syn idzie od wrzesnia 2019 do 1 klasy a ja juz 'sram w gacie'.

Mnie przeraza szkola i strasznie spolczuje Twojej Julce. Moj syn idzie od wrzesnia 2019 do 1 klasy a ja juz 'sram w gacie'.
powiem Ci ze poczatek bedzie trudny bo maja tych szlaczkow sporo by wycwiczyc reke, nim sie obejrzysz a zobaczyz jak w zeszycie pisze pelne zdania. przetrwac jeszcze nauke czytania i naprawde idzie dosc plynnie. ale 4 klasa to dla nas absstrakcja.
No i fajnie ze idzie do szkoly jako 7.5 latek :) on w 2 klasie bedzie mial tyle lat co moja Julka w 4... to jest dla mnie absurd.

reklama
powiem Ci ze poczatek bedzie trudny bo maja tych szlaczkow sporo by wycwiczyc reke, nim sie obejrzysz a zobaczyz jak w zeszycie pisze pelne zdania. przetrwac jeszcze nauke czytania i naprawde idzie dosc plynnie. ale 4 klasa to dla nas absstrakcja.
No i fajnie ze idzie do szkoly jako 7.5 latek :) on w 2 klasie bedzie mial tyle lat co moja Julka w 4... to jest dla mnie absurd.
No to faktycznie nie fajnie. Ale mialas nacisk od kogos by Julke wyslac rok wczesniej do szkoly?
Ja dlatego wolalam Jaska poslac normalnie choc w przedszkolu mowili ze do szkoly gotow jest.

Do góry