reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zostałabym póki się dobrze czuje, ale nie wiem jak to z prawem pracy, czy szefowa wiedząc że jestem w ciąży ma prawo zmienić mi umowę np z pełnego etatu na mniejszy, zwolnić raczej jest z nie moze. Moją koleżankę tak właśnie załatwiła z tym że ona była na 3/4etatu. Umówiła się z nią, ba sama wyszła z tymi obiecala że zmieni jej umowę zeby macierzyński dostała i wysłała ja na urlop i L4. Okazało się że nie zrobiła tego i koleżanka do końca ciąży będzie za te L4 dostawać pieniądze ale macierzyński się nie należy. Dlatego wiem że dla nich nie warto się zamęczać.
Jak byłam w ciąży z córką nie zrobili żadnego problemu poszłam odrazu na l4 macierzyński nawet wychowawczy wykorzystałam. Praca pracy nie równa. Ja pracuję w Kauflandzie oni bardzo przestrzegają kodeksu pracy. Jak masz pełny etat to bez twojej zgody nie mogą ci zmniejszyć. Tym bardziej że kobieta w ciąży jest chroniona. A nawet pracodawca może dać cię na lżejsze stanowisko jakbyś chciała dalej pracować.

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie u gina po receptę na duphaston ale zrobił mi usg z om 5+1 jest zarodek dobrze umiejscowiony no i kolejna wizyta za tydzień jak to powiedział serduszkowa. Tak wam powiem że pierwszy raz byłam u niego prywatnie zawsze na nfz i nie mogę uwierzyć za wizytę z usg zapłaciłam 50 szok że tak mało bo u innych płaciłem 150-200.

A oto moja kruszynka[emoji7] Zobacz załącznik 909345
Piękny dziziolek <3 super wieści.
Jutrovwg kalulatora zaczynam 6tyg, mam nadzieje że u lekarza zobaczę podobny widok

Nie spodziewalam sie ze mnoe to spotka.. Nigdy nie mialam z tym kłopotu nawet w 1szej ciąży.. Mam mega zaparcia... Myslalam wczoraj ze to jednorazowe ale dzis brzuch znow boli a nic sie nie da ulepic

Dziewczyny, dziś w nocy obudził mnie ból brzucha, skurcze jak zwykle w dniu miesiączki. Zwlekłam się z łóżka idąc do łazienki przekonana że przyszła @, a tu nic! Dodam tylko, że @ spóźnia mi się 4 dzień a bóle brzucha trwają już 3 dzień... W dzień są łagodne i krótkotrwałe w nocy nasilają się, potrafią mnie obudzić... Oprócz tego mam inne objawy typowe dla @, nabrzmiałe piersi, ból w dolnej partii pleców, zaparcia, wzdęcia ale @ nie przychodzi... Jutro z rana zrobię test, być może się udało [emoji4]
Niepokoi mnie trochę ten ból brzucha ale wertowałem forum i podobno takie bóle to nic dziwnego w ewentualnej wczesnej ciąży...

reklama
Do góry