reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zostałabym póki się dobrze czuje, ale nie wiem jak to z prawem pracy, czy szefowa wiedząc że jestem w ciąży ma prawo zmienić mi umowę np z pełnego etatu na mniejszy, zwolnić raczej jest z nie moze. Moją koleżankę tak właśnie załatwiła z tym że ona była na 3/4etatu. Umówiła się z nią, ba sama wyszła z tymi obiecala że zmieni jej umowę zeby macierzyński dostała i wysłała ja na urlop i L4. Okazało się że nie zrobiła tego i koleżanka do końca ciąży będzie za te L4 dostawać pieniądze ale macierzyński się nie należy. Dlatego wiem że dla nich nie warto się zamęczać.
Jak byłam w ciąży z córką nie zrobili żadnego problemu poszłam odrazu na l4 macierzyński nawet wychowawczy wykorzystałam. Praca pracy nie równa. Ja pracuję w Kauflandzie oni bardzo przestrzegają kodeksu pracy. Jak masz pełny etat to bez twojej zgody nie mogą ci zmniejszyć. Tym bardziej że kobieta w ciąży jest chroniona. A nawet pracodawca może dać cię na lżejsze stanowisko jakbyś chciała dalej pracować.

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie u gina po receptę na duphaston ale zrobił mi usg z om 5+1 jest zarodek dobrze umiejscowiony no i kolejna wizyta za tydzień jak to powiedział serduszkowa. Tak wam powiem że pierwszy raz byłam u niego prywatnie zawsze na nfz i nie mogę uwierzyć za wizytę z usg zapłaciłam 50 szok że tak mało bo u innych płaciłem 150-200.

A oto moja kruszynka[emoji7] Zobacz załącznik 909345
Piękny dziziolek <3 super wieści.
Jutrovwg kalulatora zaczynam 6tyg, mam nadzieje że u lekarza zobaczę podobny widok

Nie spodziewalam sie ze mnoe to spotka.. Nigdy nie mialam z tym kłopotu nawet w 1szej ciąży.. Mam mega zaparcia... Myslalam wczoraj ze to jednorazowe ale dzis brzuch znow boli a nic sie nie da ulepic

Dziewczyny, dziś w nocy obudził mnie ból brzucha, skurcze jak zwykle w dniu miesiączki. Zwlekłam się z łóżka idąc do łazienki przekonana że przyszła @, a tu nic! Dodam tylko, że @ spóźnia mi się 4 dzień a bóle brzucha trwają już 3 dzień... W dzień są łagodne i krótkotrwałe w nocy nasilają się, potrafią mnie obudzić... Oprócz tego mam inne objawy typowe dla @, nabrzmiałe piersi, ból w dolnej partii pleców, zaparcia, wzdęcia ale @ nie przychodzi... Jutro z rana zrobię test, być może się udało [emoji4]
Niepokoi mnie trochę ten ból brzucha ale wertowałem forum i podobno takie bóle to nic dziwnego w ewentualnej wczesnej ciąży...

reklama
Do góry