reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jesteśmy w tym samym wieku, urodziłam 2,5 miesiaca temu drugie dziecko i już myślę o trzecim dziecku [emoji23]
Sorry jesteśmy dorosłymi kobietami więc ja bym sobie nie pozwoliła na tego typy komentarze [emoji23]

ja odpowiedziałam że to że biore leki to nie znaczy ze nie moge miec dzieci to padła odpowiedz ze chodze do lekarza to wiem lepiej. no i ze ma swoje problemy :D

reklama
Normalne testy ze słaba kreska test digital z clear blue wskazuję brak ciąży co myśleć?

Załączniki

• IMG_20181009_163813.jpg
    IMG_20181009_163813.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 121
Kochane mam wyniki. Powiedzcie mi, jak interpretować tydzień ciąży? Bo licząc od ostatniej miesiączki to mam 4+2 czyli 5tc. Hcg wskazuje na 3-4 tydzień. Ale cieszę się że w ogóle jest wysokie. Progesteron też dzięki luteinę i duphaston super. Tylko tsh muszę kontrolować Zobacz załącznik 905911
Może owu była trochę później. Powtórz betę po dwóch dniach :)
Normalne testy ze słaba kreska test digital z clear blue wskazuję brak ciąży co myśleć?
Tutaj też chyba warto powtórzyć test za dwa dni. Najlepiej byłoby zrobić betę ale pisałaś, że nie masz jak to spróbuj z testem.

Kochane mam wyniki. Powiedzcie mi, jak interpretować tydzień ciąży? Bo licząc od ostatniej miesiączki to mam 4+2 czyli 5tc. Hcg wskazuje na 3-4 tydzień. Ale cieszę się że w ogóle jest wysokie. Progesteron też dzięki luteinę i duphaston super. Tylko tsh muszę kontrolować Zobacz załącznik 905911
Oficjalne gratulacje :) na kiedy umawiasz lekarza? Z tsh sobie poradzicie,nie jest takie tragiczne :)

Pierwsze też urodziłam w wielu 22 lat (dokładnie tak na prawdę 2 miesięcy mi brakło do skończenia 22 lat). Teraz młoda 2 miesięce przed skończeniem 26 lat.

Weź pod uwagę że ucinajac kontakt im z dzieckiem nie robisz na złość tylko im ale dziecku też. Ja sobie nie wyobrażam nawet jakbym się z rodzicami poklocila żebym miała ucinac im kontakt. Raz ze oni bardzo wnuki kochają, a moje dzieci tzn na razie tylko Aleks z czegokolwiek zdaje sobie sprawę, bardzo kocha dziadków. I sam dopomina się o kontakty.
Więc zawsze dziecko można do dziadków zawieść albo niech oni po dzidcko przyjadą. Wy nie musicie gadać.
Oczywiście nie mówię tu o sytuacjacj gdzie dziadkowie buntuja wnuki przeciwko rodzicom czy źle traktują wnuki.
Ja wiem jak się wychowywać bez dziadków (nie było to z winy moich rodziców, tylko dziadków którzy mieli nas gdzieś) więc ja po prostu nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci z dziadkami kontaktu nie miały tym bardziej jeśli dziadkowie tego kontsktu chcą.
Mi brakowaly 3 miesiace do 22 lat przy córce :) teraz drugie urodze majac skonczone swiezo 31 lat :p

Co do kontaktu dziadków z wnukami.. ja sie bardzo ciesze ze mlody ma super kontakt z tz rodzicami, oni go uwielbiają a on ich.. to jedyni dziadkowie jakich ma.. bo ja nie mam kontaktu ze swoja matką, z ojcem to raz na rok gadam on sie wnukiem nie interesuje, a z tymi drugimi dziadkami mlody nie ma zupelnie kontaktu. I bardzo dobrze..Matko ile ja przez nich nerwów zjadlam... jak wyprowadzilam sie od ex to potrafili wpasc do mnie bez uprzedzenia i zawsze twierdzili ze maja prawo bo nie przychodza do mnie tylko do wnuka, ale po ktorejs z takich akcji gdzie przyszli i zaczęli straszyc mnie opieką spoleczna bo uwaga!dziecko ma ze mna zle, bo jak to tak nie miec tv i dziecku (polrocznemu..) nie wlaczyc bajki(powiedział to czlowiek ktory 3miesiecznemu dziecku dal dwie kostki czekolady[emoji34]..) .zrobili mi wtedy niezła awanturę a ja ich zwyczajnie wyrzucilam z mieszkania... od tego czasu co jakis czas straszyli ze nasla na mnie opieke, ze oni zabiora mlodego itp... na szczescie wreszcie im przeszło i dali sobie spokój widzac ze nic im to nie da, dzis nawet nie pamietaja o urodzinach wnuka takze noo..

Co do kontaktu dziadków z wnukami.. ja sie bardzo ciesze ze mlody ma super kontakt z tz rodzicami, oni go uwielbiają a on ich.. to jedyni dziadkowie jakich ma.. bo ja nie mam kontaktu ze swoja matką, z ojcem to raz na rok gadam on sie wnukiem nie interesuje, a z tymi drugimi dziadkami mlody nie ma zupelnie kontaktu. I bardzo dobrze..Matko ile ja przez nich nerwów zjadlam... jak wyprowadzilam sie od ex to potrafili wpasc do mnie bez uprzedzenia i zawsze twierdzili ze maja prawo bo nie przychodza do mnie tylko do wnuka, ale po ktorejs z takich akcji gdzie przyszli i zaczęli straszyc mnie opieką spoleczna bo uwaga!dziecko ma ze mna zle, bo jak to tak nie miec tv i dziecku (polrocznemu..) nie wlaczyc bajki(powiedział to czlowiek ktory 3miesiecznemu dziecku dal dwie kostki czekolady[emoji34]..) .zrobili mi wtedy niezła awanturę a ja ich zwyczajnie wyrzucilam z mieszkania... od tego czasu co jakis czas straszyli ze nasla na mnie opieke, ze oni zabiora mlodego itp... na szczescie wreszcie im przeszło i dali sobie spokój widzac ze nic im to nie da, dzis nawet nie pamietaja o urodzinach wnuka takze noo..
To mój syn też ani z biologicznym ojcem ani jego rodzicami kontsktu nie ma. Ale moi rodzice czy rodzice mojego męża to najlepsi dziadkowie jacy tylko mogą być. I nie ważne jakie ja bym miała z nimi kontakty to nigdy w życiu dziecku B kontaktów z nimi nie utrudniała

reklama
Do góry