reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jesteśmy w tym samym wieku, urodziłam 2,5 miesiaca temu drugie dziecko i już myślę o trzecim dziecku [emoji23]
Sorry jesteśmy dorosłymi kobietami więc ja bym sobie nie pozwoliła na tego typy komentarze [emoji23]

ja odpowiedziałam że to że biore leki to nie znaczy ze nie moge miec dzieci to padła odpowiedz ze chodze do lekarza to wiem lepiej. no i ze ma swoje problemy :D

reklama
Normalne testy ze słaba kreska test digital z clear blue wskazuję brak ciąży co myśleć?

Załączniki

• IMG_20181009_163813.jpg
    IMG_20181009_163813.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 123
Kochane mam wyniki. Powiedzcie mi, jak interpretować tydzień ciąży? Bo licząc od ostatniej miesiączki to mam 4+2 czyli 5tc. Hcg wskazuje na 3-4 tydzień. Ale cieszę się że w ogóle jest wysokie. Progesteron też dzięki luteinę i duphaston super. Tylko tsh muszę kontrolować Zobacz załącznik 905911
Może owu była trochę później. Powtórz betę po dwóch dniach :)
Normalne testy ze słaba kreska test digital z clear blue wskazuję brak ciąży co myśleć?
Tutaj też chyba warto powtórzyć test za dwa dni. Najlepiej byłoby zrobić betę ale pisałaś, że nie masz jak to spróbuj z testem.

Kochane mam wyniki. Powiedzcie mi, jak interpretować tydzień ciąży? Bo licząc od ostatniej miesiączki to mam 4+2 czyli 5tc. Hcg wskazuje na 3-4 tydzień. Ale cieszę się że w ogóle jest wysokie. Progesteron też dzięki luteinę i duphaston super. Tylko tsh muszę kontrolować Zobacz załącznik 905911
Oficjalne gratulacje :) na kiedy umawiasz lekarza? Z tsh sobie poradzicie,nie jest takie tragiczne :)

Pierwsze też urodziłam w wielu 22 lat (dokładnie tak na prawdę 2 miesięcy mi brakło do skończenia 22 lat). Teraz młoda 2 miesięce przed skończeniem 26 lat.

Weź pod uwagę że ucinajac kontakt im z dzieckiem nie robisz na złość tylko im ale dziecku też. Ja sobie nie wyobrażam nawet jakbym się z rodzicami poklocila żebym miała ucinac im kontakt. Raz ze oni bardzo wnuki kochają, a moje dzieci tzn na razie tylko Aleks z czegokolwiek zdaje sobie sprawę, bardzo kocha dziadków. I sam dopomina się o kontakty.
Więc zawsze dziecko można do dziadków zawieść albo niech oni po dzidcko przyjadą. Wy nie musicie gadać.
Oczywiście nie mówię tu o sytuacjacj gdzie dziadkowie buntuja wnuki przeciwko rodzicom czy źle traktują wnuki.
Ja wiem jak się wychowywać bez dziadków (nie było to z winy moich rodziców, tylko dziadków którzy mieli nas gdzieś) więc ja po prostu nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci z dziadkami kontaktu nie miały tym bardziej jeśli dziadkowie tego kontsktu chcą.
Mi brakowaly 3 miesiace do 22 lat przy córce :) teraz drugie urodze majac skonczone swiezo 31 lat :p

Co do kontaktu dziadków z wnukami.. ja sie bardzo ciesze ze mlody ma super kontakt z tz rodzicami, oni go uwielbiają a on ich.. to jedyni dziadkowie jakich ma.. bo ja nie mam kontaktu ze swoja matką, z ojcem to raz na rok gadam on sie wnukiem nie interesuje, a z tymi drugimi dziadkami mlody nie ma zupelnie kontaktu. I bardzo dobrze..Matko ile ja przez nich nerwów zjadlam... jak wyprowadzilam sie od ex to potrafili wpasc do mnie bez uprzedzenia i zawsze twierdzili ze maja prawo bo nie przychodza do mnie tylko do wnuka, ale po ktorejs z takich akcji gdzie przyszli i zaczęli straszyc mnie opieką spoleczna bo uwaga!dziecko ma ze mna zle, bo jak to tak nie miec tv i dziecku (polrocznemu..) nie wlaczyc bajki(powiedział to czlowiek ktory 3miesiecznemu dziecku dal dwie kostki czekolady[emoji34]..) .zrobili mi wtedy niezła awanturę a ja ich zwyczajnie wyrzucilam z mieszkania... od tego czasu co jakis czas straszyli ze nasla na mnie opieke, ze oni zabiora mlodego itp... na szczescie wreszcie im przeszło i dali sobie spokój widzac ze nic im to nie da, dzis nawet nie pamietaja o urodzinach wnuka takze noo..

Co do kontaktu dziadków z wnukami.. ja sie bardzo ciesze ze mlody ma super kontakt z tz rodzicami, oni go uwielbiają a on ich.. to jedyni dziadkowie jakich ma.. bo ja nie mam kontaktu ze swoja matką, z ojcem to raz na rok gadam on sie wnukiem nie interesuje, a z tymi drugimi dziadkami mlody nie ma zupelnie kontaktu. I bardzo dobrze..Matko ile ja przez nich nerwów zjadlam... jak wyprowadzilam sie od ex to potrafili wpasc do mnie bez uprzedzenia i zawsze twierdzili ze maja prawo bo nie przychodza do mnie tylko do wnuka, ale po ktorejs z takich akcji gdzie przyszli i zaczęli straszyc mnie opieką spoleczna bo uwaga!dziecko ma ze mna zle, bo jak to tak nie miec tv i dziecku (polrocznemu..) nie wlaczyc bajki(powiedział to czlowiek ktory 3miesiecznemu dziecku dal dwie kostki czekolady[emoji34]..) .zrobili mi wtedy niezła awanturę a ja ich zwyczajnie wyrzucilam z mieszkania... od tego czasu co jakis czas straszyli ze nasla na mnie opieke, ze oni zabiora mlodego itp... na szczescie wreszcie im przeszło i dali sobie spokój widzac ze nic im to nie da, dzis nawet nie pamietaja o urodzinach wnuka takze noo..
To mój syn też ani z biologicznym ojcem ani jego rodzicami kontsktu nie ma. Ale moi rodzice czy rodzice mojego męża to najlepsi dziadkowie jacy tylko mogą być. I nie ważne jakie ja bym miała z nimi kontakty to nigdy w życiu dziecku B kontaktów z nimi nie utrudniała

reklama
Do góry