reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokładnie tak. Ja miałam mega silne przeczucie, wręcz przekonanie, ze będzie chłopak, a teraz potwierdzona na 100% dziewucha. [emoji7][emoji7] a tez pisałam i myslalam w rodzaju męskim [emoji846] Teraz już sobie nie wyobrażam, ze ktoś inni mógłby mieszkać w moim brzuchu. Jako tak się przyzwyczaiłam do mysli o córeczce [emoji173]️
No tak, Majunia [emoji7] No ja przecież też tak miałam! [emoji38] od samego początku.mowilam,że na bank dziewczynka. Co więcej, ludzie w otoczeniu mi tak "wróżyli". Byłam mega przekonana, nawet przed prenatalnymi mowilam do męża "meeeega się zdziwię jak będzie chłopak, jestem pewna na 100%,że dziewczynka"... i co? [emoji16] na milion procent jest chłopak. intuicja w ciąży to słaby wyznacznik [emoji3]

reklama
No tak, Majunia [emoji7] No ja przecież też tak miałam! [emoji38] od samego początku.mowilam,że na bank dziewczynka. Co więcej, ludzie w otoczeniu mi tak "wróżyli". Byłam mega przekonana, nawet przed prenatalnymi mowilam do męża "meeeega się zdziwię jak będzie chłopak, jestem pewna na 100%,że dziewczynka"... i co? [emoji16] na milion procent jest chłopak. intuicja w ciąży to słaby wyznacznik [emoji3]

Tak, Majunia [emoji7][emoji7][emoji7] Mi z kolei wszyscy mówili, ze wyglądam na chłopaka. A tu taka niespodzianka [emoji16][emoji16]
U Ciebie raczej o pomyłce nie ma mowy. Coś może najwyżej wyrosnąć miedzy nóżkami jak pierwszy raz na wczesnym etapie była mowa o płci. W druga stronę raczej rzadziej lekarze sie mylą. Mi to w ogóle marzy się parka. [emoji18][emoji9] ale chyba trochę za późno się na pierwsze zdecydowaliśmy. Jak urodzę będę się zbliżała do 35

No właśnie, bo ja w ciąży tez strasznie szybko się męczyłam, (byłam w szoku czy to normalne?) jak szlam na spacer czy na zakupy, to zaraz zadyszka mnie łapała 8-) nigdy wcześniej tak nie miałam :/
Chyba normalne, w końcu tworzymy nowego człowieka :p trochę sił musi to odbierać :D
Miałam bardzo bolesne miesiączki.
Ja też tyłozgięcie i też mega bolesne miesiączki :(

Chyba normalne, w końcu tworzymy nowego człowieka [emoji14] trochę sił musi to odbierać :DJa też tyłozgięcie i też mega bolesne miesiączki :(
To Ci się naprostuje w ciąży. :) nie wiem dokładnie czym to polega, ale ostatnio (w 18tc) zapytałam swojego lekarza,czy macicę mam dalej w tyłozgieciu (zastanawiałam się jak wygląda taki poród,jak wszystko do tyłu jest) A mój lekarz mówi "przepraszam,że powiem brzydko i dosadnie,ale jakby dalej była w tyłozgieciu to nie byłaby Pani już w ciąży. Już kilka tygodni ma Pani w przodozgieciu" . Może dlatego mnie tak rwało w miednicy w pierwszym trymestrze [emoji848]

To Ci się naprostuje w ciąży. :) nie wiem dokładnie czym to polega, ale ostatnio (w 18tc) zapytałam swojego lekarza,czy macicę mam dalej w tyłozgieciu (zastanawiałam się jak wygląda taki poród,jak wszystko do tyłu jest) A mój lekarz mówi "przepraszam,że powiem brzydko i dosadnie,ale jakby dalej była w tyłozgieciu to nie byłaby Pani już w ciąży. Już kilka tygodni ma Pani w przodozgieciu" . Może dlatego mnie tak rwało w miednicy w pierwszym trymestrze [emoji848]
No mnie właśnie też tak rwie i to niemiłosiernie [emoji17] Takie bóle są. Właśnie w okolicach pachwin, kości ogonowej i po bokach jakby w okolicach jajników. Musiałam nospe wziąć. Nie wiem czy teraz jest jakiś szybszy wzrost dzidzi, że tak boli czy co [emoji17] Ja miałam tak bolesne miesiączki zawsze, że leżałam w łazience ledwo przytomna i wyłam z bólu. A w łazience bo ból był tak mocny że nie dałam rady co chwile chodzić i wymiotować a do tego biegunki więc kładłam się w łazience i umierałam. I cieszyłam się, że ciąża że nie będzie już tak boleć a jednak boli

Dziewczyny mam pytanie czy juz rano bardzo bolaly mnie jajniki przepraszam za kropke naz dziubnol dlugopisem bo chcial kreske domalowac[emoji34]
Robiony o 17
IMG_20181002_180214.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_180214.jpg
    IMG_20181002_180214.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 253
reklama
Chyba nie powinno. Nie wiem czy moje bóle w ciąży mają coś wspólnego z takim ułożeniem macicy ale zagłębiłam się w temat i podobno właśnie przez tyłozgięcie są bóle

Ja tez mam/ miałam macicę w tyłozgieciu plus mięśniaka i czasem coś tam zaboli, ale nie aż tak bardzo. Pierwszy dzień @ był zdecydowanie bardziej bolesny.

Do góry