reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokładnie tak. Ja miałam mega silne przeczucie, wręcz przekonanie, ze będzie chłopak, a teraz potwierdzona na 100% dziewucha. [emoji7][emoji7] a tez pisałam i myslalam w rodzaju męskim [emoji846] Teraz już sobie nie wyobrażam, ze ktoś inni mógłby mieszkać w moim brzuchu. Jako tak się przyzwyczaiłam do mysli o córeczce [emoji173]️
No tak, Majunia [emoji7] No ja przecież też tak miałam! [emoji38] od samego początku.mowilam,że na bank dziewczynka. Co więcej, ludzie w otoczeniu mi tak "wróżyli". Byłam mega przekonana, nawet przed prenatalnymi mowilam do męża "meeeega się zdziwię jak będzie chłopak, jestem pewna na 100%,że dziewczynka"... i co? [emoji16] na milion procent jest chłopak. intuicja w ciąży to słaby wyznacznik [emoji3]

reklama
No tak, Majunia [emoji7] No ja przecież też tak miałam! [emoji38] od samego początku.mowilam,że na bank dziewczynka. Co więcej, ludzie w otoczeniu mi tak "wróżyli". Byłam mega przekonana, nawet przed prenatalnymi mowilam do męża "meeeega się zdziwię jak będzie chłopak, jestem pewna na 100%,że dziewczynka"... i co? [emoji16] na milion procent jest chłopak. intuicja w ciąży to słaby wyznacznik [emoji3]

Tak, Majunia [emoji7][emoji7][emoji7] Mi z kolei wszyscy mówili, ze wyglądam na chłopaka. A tu taka niespodzianka [emoji16][emoji16]
U Ciebie raczej o pomyłce nie ma mowy. Coś może najwyżej wyrosnąć miedzy nóżkami jak pierwszy raz na wczesnym etapie była mowa o płci. W druga stronę raczej rzadziej lekarze sie mylą. Mi to w ogóle marzy się parka. [emoji18][emoji9] ale chyba trochę za późno się na pierwsze zdecydowaliśmy. Jak urodzę będę się zbliżała do 35

No właśnie, bo ja w ciąży tez strasznie szybko się męczyłam, (byłam w szoku czy to normalne?) jak szlam na spacer czy na zakupy, to zaraz zadyszka mnie łapała 8-) nigdy wcześniej tak nie miałam :/
Chyba normalne, w końcu tworzymy nowego człowieka :p trochę sił musi to odbierać :D
Miałam bardzo bolesne miesiączki.
Ja też tyłozgięcie i też mega bolesne miesiączki :(

Chyba normalne, w końcu tworzymy nowego człowieka [emoji14] trochę sił musi to odbierać :DJa też tyłozgięcie i też mega bolesne miesiączki :(
To Ci się naprostuje w ciąży. :) nie wiem dokładnie czym to polega, ale ostatnio (w 18tc) zapytałam swojego lekarza,czy macicę mam dalej w tyłozgieciu (zastanawiałam się jak wygląda taki poród,jak wszystko do tyłu jest) A mój lekarz mówi "przepraszam,że powiem brzydko i dosadnie,ale jakby dalej była w tyłozgieciu to nie byłaby Pani już w ciąży. Już kilka tygodni ma Pani w przodozgieciu" . Może dlatego mnie tak rwało w miednicy w pierwszym trymestrze [emoji848]

To Ci się naprostuje w ciąży. :) nie wiem dokładnie czym to polega, ale ostatnio (w 18tc) zapytałam swojego lekarza,czy macicę mam dalej w tyłozgieciu (zastanawiałam się jak wygląda taki poród,jak wszystko do tyłu jest) A mój lekarz mówi "przepraszam,że powiem brzydko i dosadnie,ale jakby dalej była w tyłozgieciu to nie byłaby Pani już w ciąży. Już kilka tygodni ma Pani w przodozgieciu" . Może dlatego mnie tak rwało w miednicy w pierwszym trymestrze [emoji848]
No mnie właśnie też tak rwie i to niemiłosiernie [emoji17] Takie bóle są. Właśnie w okolicach pachwin, kości ogonowej i po bokach jakby w okolicach jajników. Musiałam nospe wziąć. Nie wiem czy teraz jest jakiś szybszy wzrost dzidzi, że tak boli czy co [emoji17] Ja miałam tak bolesne miesiączki zawsze, że leżałam w łazience ledwo przytomna i wyłam z bólu. A w łazience bo ból był tak mocny że nie dałam rady co chwile chodzić i wymiotować a do tego biegunki więc kładłam się w łazience i umierałam. I cieszyłam się, że ciąża że nie będzie już tak boleć a jednak boli

Dziewczyny mam pytanie czy juz rano bardzo bolaly mnie jajniki przepraszam za kropke naz dziubnol dlugopisem bo chcial kreske domalowac[emoji34]
Robiony o 17
IMG_20181002_180214.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_180214.jpg
    IMG_20181002_180214.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 249
reklama
Chyba nie powinno. Nie wiem czy moje bóle w ciąży mają coś wspólnego z takim ułożeniem macicy ale zagłębiłam się w temat i podobno właśnie przez tyłozgięcie są bóle

Ja tez mam/ miałam macicę w tyłozgieciu plus mięśniaka i czasem coś tam zaboli, ale nie aż tak bardzo. Pierwszy dzień @ był zdecydowanie bardziej bolesny.

Do góry