reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Autoimmunologiczna choroba tarczycy, są dwie. Hashimoto oraz Gravesa-Basedova. Narazie jestem na euthyroxie i tsh idealne. FT4 tez a miałam i FT4 i FT3 podwyzszone. Zanim zaszłam w ciąże toboprocz euthyroxu brałam jeszcze Jodid 200. Po pozytywnym teście lekarz kazał odstawić Jodid
Ja biorę Prenatal w którym jest 1500 jednostek wit D oraz 150 jodu, witaminę D endokrynolog kazała mi brać w dawce 1000 codziennie właśnie, ale ja miałam wszystko w normie oprócz TSH i biorę euthyrox 25 teraz właśnie powtarzałam TSH po 9 tyg od ostatniego badania i zobaczymy, a nie wiem kiedy będzie mi kazała przyjechać na ponowne USG...

Ja mam strasznie przykre sny czasami. Ale to są obawy. Bo mam teraz pełno obaw [emoji17] I gdzieś to musi mieć ujście. [emoji17] Ja się od samego początku bałam, że poronie nawet teraz się jeszcze boję. Na samym początku sprawdzalam czy nie krwawię. A jak mnie bolało to byłam przerażona
Śni nam się to o czym myślimy, też miałam takie sny, że krwawię bo wiecznie o tym myślałam...
A ostatecznie nie krwawilam, a na USG wyszlo, że dzidzia się nie rozwija :(

Śni nam się to o czym myślimy, też miałam takie sny, że krwawię bo wiecznie o tym myślałam...
A ostatecznie nie krwawilam, a na USG wyszlo, że dzidzia się nie rozwija :(
Dokładnie tak jest, ale sny są naprawdę przykre. Bardzo współczuję ehh [emoji17] Ja też miałam takie myśli przed pierwszym usg teraz znowu mam [emoji17] Ehh masakra [emoji17]

Hej dziewczyny, dzisiejszy dzień już w 100% rozwiał moje wątpliwości. Dostałam @ w 23 dniu cyklu a więc zdecydowanie za wcześnie... Myślałam że może być to plamienie implantacyjne ale trwa już 3 dzień więc raczej zdecydowanie za długo... No cóż, rozpoczynamy zatem 4 cykl starań [emoji17]
Pozdrawiam [emoji6]
Ja też w tym roku nie wiadomo dlaczego nagle dostałam @ w 21 dc, endokrynolog twierdzi, że to przez tarczycę, ale czy ja wiem...

Ale nie obserwujesz dokladnie cyklu tzn temperatura czy testy owu, monitoring ?
Sugerujesz sie samymi objawami jak sluz i bol ?
Jesli tak to powiem ci na swoim przykladzie nie ma co się tylko tym sugerować, wiem bo ja mam bol i sluz jak sadzilam owulacyjny co cykl w 12dc a owu u mnie jest dopiero w 16/17dc [emoji57]

A moze takie nagle skrocenie cyklu przez to ze owu nie bylo ? [emoji848]
Miałam w tym msc identycznie byłam świecie przekonany, że owu w 12 dc była, testy owu takie prawie pozytywne, ból jajników, jedynie co mi się nie zgadzało to że nie bolą mnie piersi jak zawsze od owu prawie do @, ale mówię może ten cykl jest inny a tu niespodzianka owu przesunęła się na 19 dc

Stwierdziłam, że na razie nie zamierzam się spinać i nie robię testów żadnych. Prawdopodobieństwo trafienia w owu jest u mnie bardzo duże bo [emoji173] się kiedy mamy ochotę a nie tylko tak by celować w owulację. Pod warunkiem, że wszystko jest ok.
Podejrzewam, że jest tak jak piszesz, czyli że miałam bezowulacyjny cykl...

Ech i jak mi ktoś powie, że zajść w ciążę jest łatwo to go chyba śmiechem zabije...[emoji19]
Ja sama kiedyś tak myślałam, aż nie zaczęłam się starać [emoji23]

reklama
Do góry