reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
14dc a ja się czuję fatalnie, zastanawiam się czy nie jechać do gina. Bolą mnie jajniki jak na okres. Chyba mam bolesną owulację.

Do tego przesoliłam sos do mięsa dosłownie kopalnia soli :sorry2:

reklama
Hej dziewczyny, nie moglam sie powstrzymam, siknelam na test i oczywiście bialy :/ kolejny spróbuję w czwartek

Senna jestem, ledwo wytrzymalam w pracy, reszta objawów bez zmian

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, nie moglam sie powstrzymam, siknelam na test i oczywiście bialy :/ kolejny spróbuję w czwartek

Senna jestem, ledwo wytrzymalam w pracy, reszta objawów bez zmian

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie w piątek też było biało więc oby za kilka dni i u Ciebie druga krecha sie pojawiła :)

Hej dziewczyny ;-)
Gratuluję wszystkim, które w końcu doczekały się drugiej kreseczki ;-)

Ja wciąż czekam za upragnionym majem by rozpocząć starania jednak mam pewne obawy....
Nie mogłam znaleźć na forum tematu, więc zapytam tutaj, mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże ;-)
Powiedzcie proszę jak to jest, gdy pracodawca właśnie podpisał ze mną drugą umowę, ale niestety na czas określony (pół roku czyli do końca sierpnia) a ja planowałam w tym czasie zajść w ciążę....? Obawiam się teraz po prostu, że po porodzie, nie przedłuży mi umowy na czas nieokreślony a bardzo mi na tej posadzie zależy...
Sporo czytałam na ten temat, jednak wciąż nie jestem pewna czego mogę się spodziewać. Niby rozumiem, że pracodawca musi przedłużyć umowę na czas określony do dnia porodu wtedy, kiedy umowa uległaby rozwiązaniu po 3 miesiącu ciąży, ale to tylko do dnia porodu a co dalej? Dalej nic nie musi i tego się boję :-(
Ech przeszło mi już przez myśl nawet, żeby po prostu w razie ciąży nie powiedzieć nic pracodawcy, w tym czasie podpisalibyśmy umowę na czas nieokreślony itd...ale po pierwsze nie umiem kłamać a po drugie charakter wykonywanej przeze mnie pracy na to nie pozwala...

Pocieszcie i powiedzcie, że jest inne rozwiązanie niż przesunięcie starań na późniejszy termin...

Pozdrawiam wszystkie choruszki, bo sama walczę z przeziębieniem ;-)

@ElizaR przedłuży umowę do porodu, a potem masz prawo normalnie do zasiłku macierzyńskiego i urlopu macierzyńskiego plus rodzicielski jeśli chcesz. Bez względu na to, czy umowa będzie rozwiązana z dniem porodu, czy nie. Ale niestety czy rozwiąże czy nie to zależy tylko od pracodawcy.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

ElizaR no pracodawca nie musi ci przedłużyć umowy także może porozmawiaj z nim lub po prostu będziesz musiala odłożyć starania do docelowej umiwy

W sumie gdybyś zaszła w ciążę później niż w maju, to do sierpnia zostanie mniej niż 3 miesiące. Może dowiesz się o ciąży dopiero jak już będziesz miała tą umowę. Ale do kłamstwa oczywiście nie namawiam, sama wolałabym być w porządku wobec pracodawcy.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny, czyli potwierdziły się tylko moje wątpliwości :-(
W takim przypadku niestety pozostaje nam odłożyć starania na późniejszy termin :-( choć nie zakładam, iż zaskoczyłabym od razu to wolę chyba nie ryzykować... jednak brak pracy nie brzmi zachęcająco :-/ a w sumie nie wiem czego mogę się spodziewać po pracodawcy...

Miłego wieczoru.

Dziewczyny ktore maja juz dzieci lub rozeznanie w wozkach.. slyszalyscie cos o wozkach Lionelo? Bo szukam takiego skladanego "na kanapke" do 300 zl i zeby byl lekki.
Ma sluzyc jako wozek dojazdowy do zlobka zeby mogl sie zmiescic do kazdego bagaznika i jako wozek na wakacje.
Wpadl mi w oko model Emma Plus..

reklama
Do góry