reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To wiem, ale zaskoczyłam się że tak szybko! Serio. W zeszłym miesiącu miałam mega mocne testy nawet przez trzy dni i pokazywało pik dość długo. A tu różnica nawet w godzinach i juz blednie. Zobaczymy jaki będzie rozwój sytuacji.
Widocznie za każdym razem jest inaczej, ja od trzech dni mam pozytywny test owulacyjny, dziś kreska wręcz bordowa a już 17 dc... Objawy na owulke miałam dwa dni temu więc też zastanawiam się o co chodzi...

reklama
Cześć dziewczyny, co i Was? Jakieś ciążę są?
Ja wiem, że są wśród Was kociary :laugh2: to się pochwalę. Mamy śliczną kotkę Lolę:biggrin2: od tygodnia. Dziś zakładaliśmy kocie drzwiczki. Trochę mi instynkt się wyciszy od dziecka i ciąży. Pozdrawiamy

Laseczki, od rana śluzu niewiele, a teraz poszłam patrzę i co? Mega dużo kremowo-przezroczysto-rozciągliwego. [emoji33]

Poprawimy @Maliiina koniecznie! Nie chcę zmarnować kolejnego cyklu.

A ja trochę się załamałam. Testy LH bledną. Mam nadzieję, że to tylko rozwodniony mocz. Że popołudniu lub wieczorem nawet pójdzie lepiej.

Załamałabym się, gdyby ten cykl wyszedł bezowulacyjny :( niby temp. poszła ciut w górę, a jajniki nadal od czasu do czasu zakłują.... sama już nie wiem. Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak testować dalej.
Martusia ale ty miałaś już bardzo mocny pozytyw to ovu już chyba była? Ja tak ciemnych nie mialam

Ja mam super teściową, złota kobieta i wiem że mogę na nią liczyć. Jedynie co mnie denerwuje to to że jest bardzo nadopiekuncza, ale swojemu wnukowi niebo by uchyliła.

Martusia ale ty miałaś już bardzo mocny pozytyw to ovu już chyba była? Ja tak ciemnych nie mialam

Ja mam super teściową, złota kobieta i wiem że mogę na nią liczyć. Jedynie co mnie denerwuje to to że jest bardzo nadopiekuncza, ale swojemu wnukowi niebo by uchyliła.

Jeśli teraz południowy test liczyc jako rzeczywiście jaśniejący, a nie z rozwodnionego moczu, to najciemniejszy był na przełomie wczorajszego wieczora i dzisiejszego poranka, bo rano miałam kolejna mocna kreskę i Femmometer pokazał poziom 200. Dobrze, że wczoraj były [emoji173]️ ale dziś poprawimy. Wolę sobie zaś w brodę nie pluć, że taki jeden strzał poszedł tylko.

Dobrze, że mi dałaś do myślenia! Przecież w femibionie jest Wit d3... Także nie będę brała tej Wit osobno, mężu będzie brał. Wiesz co wiem, że mam niedobór ale nie pamiętam na jakim poziomie bo wyniki dałam od razu lekarzowi bo nie orientowałam się w wynikach suplementów. Teraz przeczytałam jakie są konsekwencje nadmiaru Wit d3 to się przerazilam. Dobrze, że jeszcze dzisiaj nie zdążyłam femibionu wziąć.
Możesz sobie brać osobno bo Femibion ma chyba 800 jednostek a Prenatal 1500 więc spokojnie jak byś sobie brała dodatkowo oprócz Femibionu 1000 jednostek osobno to wydaje mi się oki ;) ale to już najlepiej zapytać lekarza ;) u nas taka pogoda do D że ciężko przedawkować witaminę D ;) ale jak byś brała codziennie prawie 5 tys jednostek to nigdy nic nie wiadomo ;)

To u nas odwrotnie, tz mama jest najlepsza, i w ogole jego rodzina, czuje sie przy nich jak w prawdziwej rodzinie
emoji4.png
emoji4.png
za to ze swoja juz kontaktu nie utrzymuje po akcji gdzie siostra z matką grozily mi ze jak nie dam im pieniędzy na wyjazdz za granice to pojda do mojego ex i beda ściemniać w zeznaniach przed sadem zeby nie udalo mi sie mu odebrać praw rodzicielskich
emoji849.png
Poważnie ? Jakie to przykre :( ja z mamą też mam neutralny kontakt, teściów za to mam super, trochę odmienny charakter z teściem mam, ale złego słowa nie powiem bo tyle co oni nam pomogli w życiu to nikt nie dał, moja mam wolała jechać na wakacje niż mi pomóc a doskonale wiedziała, że nie mamy pieniądzy żeby budowę dokończyć dzięki teściom teraz mieszkam na swoim, a mama tylko wiecznie mówi no muszę coś wam dać ale jeszcze nigdy nie dała...
Teściowa wiedziała pierwsza o ciąży i wiedziałam, że mogę jej powiedzieć wszystko...
Moja to ewenement! Dupę wszystkim tak obrabiała w moją stronę (oczywiście tych których ja nie znałam) a potem jak się wyprowadziliśmy od nich patrzę na jej fb a ona co tak siostrę wyzywała to fotka z nią i "Z moją ukochaną siostrą", potem nawet z drugą synową z którą tak się żarła zaczęła się trzymać i z innymi. No szok taka fałszywa.
Spoko, moja mama w domu na swoją "przyszłą synową" nie może patrzeć, wyzywały się od najgorszych itd, a w tym roku razem na wakacje pojechali, moja mama, ojczym, brat i brata dziewczyna i wysyłali mi zdjęcia we czwórkę przytuleni także tego ludzie są niereformowalni

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ja mam inny temat niż teściowe i te sprawy :p w ubiegłym cyklu testy owu wyraźnie pozytywne, w tym tak średnio, ale w sobotę ból jajników i czułam, że to owu śluz taki jakiś nie płodny, a dziś śluzu w ciul i właśnie taki bardziej przezroczysty, w tamtym cyklu od samej owu ból piersi niemożliwy i ogólnie źle się czułam, a teraz kompletnie nic, zero jakichkolwiek objawów PMS, normalne to jest, że jeden cykl taki, a drugi taki ? W sobotę chce zrobić badanie progesteronu ciekawa jestem jak wyjdzie

Dziewczyny macie aplikacje BB na tel ? Ja swoją usunęłam bo bałam się żeby ktoś w pracy nie zobaczył nie zaczął się domyślać i problem murowany, a na weekend instaluje ponownie w tyg siedzę przez wyszukiwarkę normalnie ale irytuje mnie to strasznie

reklama
Możesz sobie brać osobno bo Femibion ma chyba 800 jednostek a Prenatal 1500 więc spokojnie jak byś sobie brała dodatkowo oprócz Femibionu 1000 jednostek osobno to wydaje mi się oki ;) ale to już najlepiej zapytać lekarza ;) u nas taka pogoda do D że ciężko przedawkować witaminę D ;) ale jak byś brała codziennie prawie 5 tys jednostek to nigdy nic nie wiadomo ;)
Nie no kupiłam 4000 jednostek tak jak mi zalecił kiedyś lekarz, teraz nie sprecyzował powiedział tylko, żeby przyswajać albo ja nie wysłuchałam dobrze, wolę więc tylko ten femibion brać, nie ma co ryzykować. :)

Do góry