reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Takjak mowie sluz trzeba obserwowac caly cykl bo moze ci sie akurat jeden raz trafil taki jakby plodny mimo ze zaraz @[emoji6]
Aplikacje wyliczaja owu i @ na podstawie dlugosci cykli, lub jesli pogrzebiesz w ustawieniach to mozesz zmienic np jak dluga masz fl bo zazwyczaj apki wyznaczaja długość fl na 14dni co jak wiadomo nie u kazdej tak jest [emoji6]
Nie ma co ufać samemu kalendarzykowi, u mnie tez zawsze pokazywał owu w 14dc a teraz wiem ze owu mam zazwyczaj 16/17dc lub np w 12dc [emoji6]
Moja faza lutealna cudownie trwa i trwa juz 38 dni :)

reklama
Dziękuje za odpowiedzi. Wydaje mi się ze przez ovarin dużo mi się poprzestawiało. Miesiączki wróciły do normy. Niestety druga strona medalu jak mam pierwszy dzień @ to niedobrze mi i to tak fest brzuch boli niemiłosiernie :(

Dziękuje za odpowiedzi. Wydaje mi się ze przez ovarin dużo mi się poprzestawiało. Miesiączki wróciły do normy. Niestety druga strona medalu jak mam pierwszy dzień @ to niedobrze mi i to tak fest brzuch boli niemiłosiernie :(
Tez mialam bardzo bolesne miesiaczki leżałam zawsze zwinieta w kłębek i lepiej by nikt mnie nie zaczepial.. A juz najgorzej jak w pracy. Mam nadzieje ze po porodzie na jakis czas będzie spokój. Tak przynajmniej mialam z córką.

A ja znowu muszę odłożyć starania w czasie do co najmniej końca października/poczatku listopada... po prostu zeswiruje kiedyś z tym moim chłopem :/. Byliśmy umowieni już tak na pewniaka ze od cyklu wrześniowego sier staramy i upewnialam się kilka razy czy na pewno bo z nim to nic nigdy nie wiadomo. Oczywiście potwierdzał, a jak minął @ przyszły dni płodne i przyszło co do czego to już slyszalam "dziś nie, jutro", więc już sobie myślę "oho znów ta sama śpiewka". Ostatecznie okazało się (a bynajmniej mój tż tak obwieścił), że on to mial taki genialny plan, że chciał mi zrobić niespodziankę i pierwszy raz (że tak powiem bez ogródek) chciał zalać w naszą drugą rocznicę, 17 września... i wszystko fajnie, tylko w tym jego genialnym planie zapomniał, że mówiłam mu, ze jak we wrześniu nam się nie uda, to październik musimy też odpuścić (mam jeszcze studia i nie chcę żeby przypadkiem porób mi wyszedł akurat na sesję, więc wolałam żeby nastąpiło to przed lub po sesji), a płodne i owulke miałam w tym tygodniu, więc za 1,5 ,tygodnia to już po ptokach i musimy czekać prawie do listopada. Także wrzesień mamy już stracony. Osiwieje kiedyś przy tym moim cudaku z tymi jego "genialnymi" pomysłami. Eh :dry::-( :(

Ile ja bym dala zeby mnie tylko w pierwszy dzien tak bolało i bylo niedobrze [emoji57] u mnie conajmniej 5-6dni na ketonalu a i tak czesto nic nie pomaga [emoji57]
Tez mialam bardzo bolesne miesiaczki leżałam zawsze zwinieta w kłębek i lepiej by nikt mnie nie zaczepial.. A juz najgorzej jak w pracy. Mam nadzieje ze po porodzie na jakis czas będzie spokój. Tak przynajmniej mialam z córką.
Ja niestety po porodzie mam jeszcze gorsze @ [emoji849]

doomi03. Powiem Ci ze mój tez non stop nie teraz poczekajmy itp. Perfekcjonista musi mieć wszystko po kolei :p z czasem zrozumiał ze idąc jego tokiem myślenia nigdy nie będzie odpowiedni czas

reklama
Do góry