reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wiem czy czytałyście mój poprzedni wpis ale nie wiem o co chodzi, miała któraś podobnie ? :) nie nakręcam się tylko zastanawiam czy owu się przesunęła czy co :p

reklama
Ja poszlam do gina po 2 nieudanych cyklach staran lekko nagielam prawdę mówiąc ze to juz 9 cykl licząc ze da mi skierowanie na badania hormonow i sie nie pomylilam. Do tego monitoring owulacji. Ale podstawa jest kwas foliowy i chyba raczej zdrowemu nic więcej nie zalecaja.

A ja już mam kręćka. Mój kalendarzyk pokazuje ze owu była 29.08 a 13.09 powinnam dostać @. Z tym ze wczoraj pełno śluzu dzisiaj tez, ochota tez jest wiec nie wiem co jest grane.
Nie ufalabym tak bardzo aplikacji. Obserwuj siebie i temp tu znajdziesz odpowiedz. Ja korzystalam z flo i ovufriend i na kazdej wyznaczona owu byla inaczej a i tak wiedziałam po swoich bolach kiedy nastapila.

O ten post ci chodzi ?
A ja już mam kręćka. Mój kalendarzyk pokazuje ze owu była 29.08 a 13.09 powinnam dostać @. Z tym ze wczoraj pełno śluzu dzisiaj tez, ochota tez jest wiec nie wiem co jest grane.
Badasz codziennie sluz ? Jak nie obserwujesz codziennie śluzu to moze ci sie zwyczajnie wydawać ze jest go wiecej/jest plodny..[emoji6] ochota na [emoji173] przed @ niestety tez czesto występuje [emoji6]
Nie sugeruj sie samym kalendarzykiem, nic ci to nie da [emoji6]

Nie ufalabym tak bardzo aplikacji. Obserwuj siebie i temp tu znajdziesz odpowiedz. Ja korzystalam z flo i ovufriend i na kazdej wyznaczona owu byla inaczej a i tak wiedziałam po swoich bolach kiedy nastapila.
Dokładnie, lepiej wsłuchiwać się w swój organizm. U mnie owu występuje koło 9-11dc a aplikacje i tak wskazują na 14dc.

Tez korzystam z FLO i miesiączkę pokazuje prawidłowo tam dzień dwa poślizgu. Ale niby za tydzień mam mieć @ a tu śluz owulacyjnych o_O kręćka można dostać haha

Bo w październiku idę do gin. Niby ostatnio jak byłam po odstawieniu ovarinu było wszystko ok. Zobaczymy co mi powie

Tez korzystam z FLO i miesiączkę pokazuje prawidłowo tam dzień dwa poślizgu. Ale niby za tydzień mam mieć @ a tu śluz owulacyjnych o_O kręćka można dostać haha
Takjak mowie sluz trzeba obserwowac caly cykl bo moze ci sie akurat jeden raz trafil taki jakby plodny mimo ze zaraz @[emoji6]
Aplikacje wyliczaja owu i @ na podstawie dlugosci cykli, lub jesli pogrzebiesz w ustawieniach to mozesz zmienic np jak dluga masz fl bo zazwyczaj apki wyznaczaja długość fl na 14dni co jak wiadomo nie u kazdej tak jest [emoji6]
Nie ma co ufać samemu kalendarzykowi, u mnie tez zawsze pokazywał owu w 14dc a teraz wiem ze owu mam zazwyczaj 16/17dc lub np w 12dc [emoji6]

reklama
Dokładnie, lepiej wsłuchiwać się w swój organizm. U mnie owu występuje koło 9-11dc a aplikacje i tak wskazują na 14dc.
14dc to taki ksiazkowy przy 28dc. Ja mam 31-32dc a owu bywa bardzo różnie w 2 cs byla w 23dc.. A w szczesliwym cyklu mialam ja w 17dc:) ale bez obserwacji moglabym gdybac.. Testy ładnie pokazywaly ze nadchodzi a bole jajników to juz byla tylko formalnosc.

Ktos wspomnial o ochocie na <3 przed @ to tez mnie dopadalo.. A w trakcie @ mialam najwieksze pragnienie. Za to teraz nie ma M i choc tesknie za nim piekielnie przez te 3 tyg to na seks w ogole mi sie nie ma.

Do góry