reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wiem czy czytałyście mój poprzedni wpis ale nie wiem o co chodzi, miała któraś podobnie ? :) nie nakręcam się tylko zastanawiam czy owu się przesunęła czy co :p

reklama
Ja poszlam do gina po 2 nieudanych cyklach staran lekko nagielam prawdę mówiąc ze to juz 9 cykl licząc ze da mi skierowanie na badania hormonow i sie nie pomylilam. Do tego monitoring owulacji. Ale podstawa jest kwas foliowy i chyba raczej zdrowemu nic więcej nie zalecaja.

A ja już mam kręćka. Mój kalendarzyk pokazuje ze owu była 29.08 a 13.09 powinnam dostać @. Z tym ze wczoraj pełno śluzu dzisiaj tez, ochota tez jest wiec nie wiem co jest grane.
Nie ufalabym tak bardzo aplikacji. Obserwuj siebie i temp tu znajdziesz odpowiedz. Ja korzystalam z flo i ovufriend i na kazdej wyznaczona owu byla inaczej a i tak wiedziałam po swoich bolach kiedy nastapila.

O ten post ci chodzi ?
A ja już mam kręćka. Mój kalendarzyk pokazuje ze owu była 29.08 a 13.09 powinnam dostać @. Z tym ze wczoraj pełno śluzu dzisiaj tez, ochota tez jest wiec nie wiem co jest grane.
Badasz codziennie sluz ? Jak nie obserwujesz codziennie śluzu to moze ci sie zwyczajnie wydawać ze jest go wiecej/jest plodny..[emoji6] ochota na [emoji173] przed @ niestety tez czesto występuje [emoji6]
Nie sugeruj sie samym kalendarzykiem, nic ci to nie da [emoji6]

Nie ufalabym tak bardzo aplikacji. Obserwuj siebie i temp tu znajdziesz odpowiedz. Ja korzystalam z flo i ovufriend i na kazdej wyznaczona owu byla inaczej a i tak wiedziałam po swoich bolach kiedy nastapila.
Dokładnie, lepiej wsłuchiwać się w swój organizm. U mnie owu występuje koło 9-11dc a aplikacje i tak wskazują na 14dc.

Tez korzystam z FLO i miesiączkę pokazuje prawidłowo tam dzień dwa poślizgu. Ale niby za tydzień mam mieć @ a tu śluz owulacyjnych o_O kręćka można dostać haha

Bo w październiku idę do gin. Niby ostatnio jak byłam po odstawieniu ovarinu było wszystko ok. Zobaczymy co mi powie

Tez korzystam z FLO i miesiączkę pokazuje prawidłowo tam dzień dwa poślizgu. Ale niby za tydzień mam mieć @ a tu śluz owulacyjnych o_O kręćka można dostać haha
Takjak mowie sluz trzeba obserwowac caly cykl bo moze ci sie akurat jeden raz trafil taki jakby plodny mimo ze zaraz @[emoji6]
Aplikacje wyliczaja owu i @ na podstawie dlugosci cykli, lub jesli pogrzebiesz w ustawieniach to mozesz zmienic np jak dluga masz fl bo zazwyczaj apki wyznaczaja długość fl na 14dni co jak wiadomo nie u kazdej tak jest [emoji6]
Nie ma co ufać samemu kalendarzykowi, u mnie tez zawsze pokazywał owu w 14dc a teraz wiem ze owu mam zazwyczaj 16/17dc lub np w 12dc [emoji6]

reklama
Dokładnie, lepiej wsłuchiwać się w swój organizm. U mnie owu występuje koło 9-11dc a aplikacje i tak wskazują na 14dc.
14dc to taki ksiazkowy przy 28dc. Ja mam 31-32dc a owu bywa bardzo różnie w 2 cs byla w 23dc.. A w szczesliwym cyklu mialam ja w 17dc:) ale bez obserwacji moglabym gdybac.. Testy ładnie pokazywaly ze nadchodzi a bole jajników to juz byla tylko formalnosc.

Ktos wspomnial o ochocie na <3 przed @ to tez mnie dopadalo.. A w trakcie @ mialam najwieksze pragnienie. Za to teraz nie ma M i choc tesknie za nim piekielnie przez te 3 tyg to na seks w ogole mi sie nie ma.

Do góry