reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
ja tez to pisalam;p 2 cykle nie robilam tego.. postanowilam w tym 3cim opierac dupsko o sciane z girkami w goórze.. moj M smial sie ale nie wiem co pomoglo.. cos jednak.. bo akurat ten cykl byl szczesliwym.
Ja w tym cyklu przy jednym stosunku też tak zrobiłam, więc może coś w tym jest :) Większa szansa, że mniej plemników wypłynie :D

I już 7 tydzień? Powiedz mi, liczymy od daty ostatniej miesiączki? :)
ja narazie mam suwaczek wg wlasnie ostatniej miesiaczki. bratowa moja na 10 ma wizyte u swojego gina do ktorego chce isc prywatnie zapyta mi sie o ktorej przyjmuje prywatnie i uderzam do niego.
na ostatnim usg bylam 5+2 i byl pecherzyk ok 0,5mm i teraz bardzo chce isc potwierdzic ciaze juz mysle ze powinno byc serduszko. bo wizyta u mojego gina dopiero 20 wrzesnia. takze dzis zrobie taki skok w bok i mam nadzieje ze wiecej sie dowiem.

Hejo!

Sa jakies nowe 2 kreseczki ciazowe?

Ja jeszcze zyje 0 synka. 1 dzien byl oki a dzis juz niechcial i przy rozstaniu smutek:(

Ja planowo w pt mam dostac @. Nie czuje sie ani okresowo ani ciazowo.
@MartaSx ciesze sie ze klocek wyszedl.

Czyli to normalne że m się śmieją z nóg na ścianie :p a już myślałam że tylko ten mój taki piśmiewny :p
najpierw to ja sie smialam i opowiadalam mu ze dziewczyny ze staraczek to artystki.. czego to nie zrobia dla ciazy... bylam absolutnie przeciwna uznalam ze jak ma sie udac to i bez tego sie uda.. ale moj zapal szybko minal.. 1 cykl nieudany, drugi nieudany.. stwierdzilam ze to nie jest farmakologia wiec wszystkie chwyty dozwolone.. lepiej cudakowac tak niz faszerowac sie wspomagaczami... i jak M zobaczyl girki w gorze to najpierw smial sie ze mnie ze sie tak zapieralam ze nie bede tego robic.. potem weszlo to w rutyne:p ale serduszek okolowoulacyjnych tym razem bylo malutko.. 6dni przed owu raz... i potem dzien przed owu raz i dzien po owu dwa razy pod rzad. raptem 4 zblizenia i zaskoczylo.. wczesniej za bardzo chyba sie meczylismy;p nie dawalam zolnierzom meza odpoczac. i postanowilismy teraz rzadziej. wiec nie wiemy czy zmniejszona aktywnosc w lozku czy girki w gorze zadzialaly.

Ja mam tyłozgięcie macicy i lekarz mi mówił że najlepiej pozycja klasyczna żeby nasienie znalazło się właśnie najbliżej wejścia do macicy. Jak się daje nogi do góry to więcej spłynie :p

dla mnie i tak najgorszy czas to beda usg przez brzuch. mam uczulenie na zel.. cos w sobie ma co mnie uczula i musza robic mi na wodę.. a serio bardzo ciezki obraz jest na wodę to samo z ktg.

wczesniej za bardzo chyba sie meczylismy;p nie dawalam zolnierzom meza odpoczac. i postanowilismy teraz rzadziej. wiec nie wiemy czy zmniejszona aktywnosc w lozku czy girki w gorze zadzialaly.
Wydaje mi się, że oba te czynniki mogły mieć duży wpływ na ciąże. Zmęczone plemniki są słabsze. My teraz też ze spokojem czekamy, nie spinamy się.

Dziś nasza 8 rocznica ślubu. Może poświętujemy jak M. wróci z pracy [emoji173]️

reklama
A jak dlugo tak leżycie z nogami do góry? :) moj mąż sam mi to niedawno zasugerował ale jakoś się krępowałam do tej pory ;)

Do góry