reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny bo mam przypisany ten paracetamol na gorączkę ale na pogotowiu nie powiedzieli jaką dawkę mogę wziąć, jedna tabletka będzie w porządku? Paracetamol jest silniejszy od apapu? Bo po apapie nic mi nie schodziła gorączka [emoji17]
Paraceramol i apapto w zaszadzie to samo czyli ta samasubstancja czynna. Ile mg apapu bralas i jaka masz dawke paracetamolu?

reklama
W składzie apapu jest paracetamol. Podczas gorączki można brać co 6 do 8 godz. Mierz gorączkę i sprawdzaj czy rośnie . Jak będzie poniżej niż 37.5 nie musisz brać tabletki. Zawsze mi lekarka mówiła że ponizej 37.5 nie trzeba brać nic na gorączkę bo organizm sam walczy. Powyżej już trzeba wziąć tabletkę. Więc kontroluj i jak będzie wzrastać weź. Jak antybiotyk zacznie działać to gorączka też się obniży.
Dobrze dziękuję [emoji9] właśnie po 1 tabletce antybiotyku spadła ale teraz znowu czuje się cała rozpalona

Paraceramol i apapto w zaszadzie to samo czyli ta samasubstancja czynna. Ile mg apapu bralas i jaka masz dawke paracetamolu?
Brałam jedną tabletkę co 6 godzin. Wzięłam tylko dwie tabletki właśnie apapu a potem wylądowałam na tym pogotowiu, bo gorączka już leciała w górę powyżej 38 stopni, dodatkowo obrzęk całego gardła. A z paracetamolem nie wiem jak brać, napisała mi ta lekarka z pogotowia, że w razie gorączki, ale ile brać i co ile nie wiem, na razie się wstrzymuje

Brałam jedną tabletkę co 6 godzin. Wzięłam tylko dwie tabletki właśnie apapu a potem wylądowałam na tym pogotowiu, bo gorączka już leciała w górę powyżej 38 stopni, dodatkowo obrzęk całego gardła. A z paracetamolem nie wiem jak brać, napisała mi ta lekarka z pogotowia, że w razie gorączki, ale ile brać i co ile nie wiem, na razie się wstrzymuje
Jedną tabletkę weź jak gorączka będzie powyżej 37.5 i sprawdzaj czy wzrasta. Co 6 godzin po jednej możesz spokojnie brać. Ale tylko jak gorączka się podniesie. Nie ma co też organizmu za bardzo męczyć tabletkami.

zapewne masz 500mg wiec ja bym brala 1 tabletke co 6 godzin. Mi paracetamol tez nie zbija goraczki ale dziala chociaz przeciwbolowo na obrzekniete gardlo. Biednas Ty... nie mialo sie kiedy przyplatac.

Jedną tabletkę weź jak gorączka będzie powyżej 37.5 i sprawdzaj czy wzrasta. Co 6 godzin po jednej możesz spokojnie brać. Ale tylko jak gorączka się podniesie. Nie ma co też organizmu za bardzo męczyć tabletkami.
Dziękuję kochana bo Ci lekarze z łaską zamiast powiedzieć cokolwiek [emoji17] mam 37,8 stopni.
Wiem ja będę brać jak gorączka będzie naprawdę wyższa bo właśnie po co męczyć organizm, a ja i tak z trudem łykam te tabletki, jeszcze mam swoje witaminy do wzięcia, jeden antybiotyk już zwróciłam, muszę szybko połykac i od razu się kładę bo tak mnie odrzuca

zapewne masz 500mg wiec ja bym brala 1 tabletke co 6 godzin. Mi paracetamol tez nie zbija goraczki ale dziala chociaz przeciwbolowo na obrzekniete gardlo. Biednas Ty... nie mialo sie kiedy przyplatac.
Tak 500mg. Okej, ciekawe czy coś da. Ja wam powiem, że ja caly czas z moim gdzieś byłam, tu na zakupy a tu tam i cały czas wśród ludzi i o...

Dziękuję kochana bo Ci lekarze z łaską zamiast powiedzieć cokolwiek [emoji17] mam 37,8 stopni.
Wiem ja będę brać jak gorączka będzie naprawdę wyższa bo właśnie po co męczyć organizm, a ja i tak z trudem łykam te tabletki, jeszcze mam swoje witaminy do wzięcia, jeden antybiotyk już zwróciłam, muszę szybko połykac i od razu się kładę bo tak mnie odrzuca
Jak będzie już powyżej 38 to weź tabletkę. Moja córka ciągle ma anginę więc wiem co to znaczy .tylko ona ma zawsze po 40 stopni. Przy anginie dobre są lody ale wodne ochładzają organizm i zwężają naczynia w gardle . Córce zawsze dawałam i pomagało.

reklama
Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam chora, przeziębiona, wybaczcie, że was tak męczę ale nie mam kogo zapytać [emoji17] A wolę być spokojniejsza.

Do góry