reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja biorę castagnus jest bez recepty pomaga przy bólach okresowych i żeby wyregulować cykl. Mi pomógł i podobno przy jego stosowaniu można szybciej zajść w ciążę.
Ja wole bez recepty i bez konsultacji z gin nic nie brać. Cykli regulowac nie musze bo mam 24-29 dniowe wiec ok [emoji6]
Tylke te bole kilka dni przed + 7/8 albo i 10dni @ [emoji849]

reklama
Wiecie co, czasami nie rozumiem co ludzie mają w głowie jak dodają takie komentarze. Ogólnie kiedyś prowadziłam photobloga, teraz czasami coś dodam. Napisałam o tym, że do szczęścia brakuje nam 'rangi' MAMA i TATA, że kiedyś w końcu się uda a staramy się już bardzo długo. A tu takie komentarze:
Zobacz załącznik 892238
Masakra... niektóre kobiety chyba nie były w takiej sytuacji... i nie zdają sobie sprawy jak takimi słowami potrafią skrzywdzić:/ ale niestety coraz częściej się to zdarza...
tez miałam przypadek jak poszłam na NFZ do ginekologa (po pół roku starań, wiem ze to wtedy może i było krótko, ale liczyłam od niego na wsparcie i pomoc - (a moj wyjeżdżał już do pracy za granice) on do mnie tak jakby wiedział lepiej ode mnie kiedy współżyje - „ze to nie są starania...”
No szlak mnie trafił ... a co to niby było ? Wiem ze w tygodniu mało co się przytulalismy, bo się nie widywaliśmy ale co weekend się staraliśmy i nieraz było w owulacje lub przed (bo wtedy już testy robiłam).
Pamietam ze wyszłam wtedy wkurzona jak nie wiem co, bez jakiejkolwiek porady... nie wróciłam już do niego.

Hej, ale nadrukowałyście :D mój mały też z 2012 ale z 2 listopada ;)
Składaliśmy wszystkie modele lego masakra. Co do ludzi to no są niestety podli nie warto się przejmować, zawsze się jakaś menda trafi. A najgorsi są Ci co cieszą się z naszego nieszczęścia albo są wściekli z naszego szczęścia...

Nie wiem jak myjecie okna, ale do tej pory szlak mnie trafial na smugi i te sprawy, zawsze myłam woda z dodatkiem płynu do mycia naczyń, później płyn do szyb i polerowanie papierowym ręcznikiem oczywiście efekt taki, że smuga smugę poganiała, aż któregoś dnia kuzynka mi mówi kup dwie ściereczki z mikrofibry konkretnie do mycia okien, luster, myślę sobie ta kolejny genialny sposób, ale nic byłam w Dino patrzę jeden rodzaj po całe 2,99 myślę biorę pewnie szału nie będzie ale 6 zł wydam ;p i od tamtej chwili myje okna bez smug, przede wszystkim nie używam płynu do naczyń do szyb, ramy ok jak ktoś ma bardzo brudne czemu nie ja nie potrzebuje, wlewam bardzo ciepła wodę w miskę, biorę czystą zwykła szmatkę bez różnicy jaką może być z Biedry, Dino czy obojętnie z czego, myję samą wodą najpierw szyby później ramy, spryskuje po tym płynem do szyb i zaczynam pucować tą ścierka z mikrofibry kiedy jest już umyte biorę tą drugą z mikrofibry i poleruje na gotowo zero smug, a okno umyte w 10-15 minut [emoji4]
Ja najpierw przecieram mokra szmatka, a potem spryskuje woda z octem i wycieram ręcznikami papierowymi. Wcześniej myłam płynami do szyb z biedry i miałam straszne smugi :/ teraz nie :)

Wiecie jak to jest punkt widzenia zależy od siedzenia, te co wpadły za pierwszym razem nie zrozumieją staraczek...

A ja do mycia używam karchera [emoji23] albo na szmatce z mikrofibry.

reklama
Do góry