reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Oj szkoda:( Wez sobie tabletke i w miare mozliwosci odpoczywaj.
Bez połowy apapu ani rusz pierwszego dnia ;) naszczescie taka mała ilość mi pomaga bo ogólnie nigdy nie biorę leków przeciwbólowych, pierwszy dzień @ to jedyny taki wyjątek, kiedyś brałam nospe ale niestety przestała pomagać i 15 minut o wzięciu tabletki odrazu wymioty :oo: więc zmieniłam na apap. Choć zdarzają się cykle że nic nie pomaga i cały dzień łóżko i spanie żeby nie czuć bólu...... A wy jak radzicie sobie z bólami pierwszego dnia @?

reklama
Ja jako tako nie mam typowego terminu @. U mnie strasznie to pogmatwane. Naturalnie to ja dawno nie miałam okresu. Jestem na lekach. Do tej pory na duphastonie to na nim było okej chociaż ten okres taki dziwny aż za skapy zawsze był ale jakiś tam był. Ten cykl bez niego, dziś 30dc, myślę że jutro ten ostatni raz test a jak będzie biel to w planach zmiana lekarza i niech inny coś myśli w temacie :-( w międzyczasie jedynie endo mnie kontroluje na te moje tsh wysokie. Ale skoro ono spadło a okresu dalej nie ma to chuva trzeba szukać innej przyczyny :-(
Może zamiast męczyć się testami zrób bete (nie trzeba byc na czczo) to na 100% będziesz mieć pewność A jeśli się nie udało i nie masz zaufania do dotychczasowego lekarza to faktycznie czas na zmianę.

A robiłaś test? Może się udało ? [emoji4]
Robiłam w piątek. To był 27 dc, i negatyw.
Miałam tego na głos nie mówic ale po jakimś czasie na niego spojrzałam to jakiś tam przeblysk czegoś był (ale nie biorę tego na poważnie bo po czasie test nieważny) mąż też nic nie widział więc na bank to moje urojenia były. No ale powtórzę jutro. Beszie 31 dc.
Miałam isx dzisiaj do dentysty, rano przeszło mi przez myśl, co z podaniem znieczulenia w razie ewentualnej ciazy a tu nagle telefon ze wizyta odwołana, może znak :-D

Bez połowy apapu ani rusz pierwszego dnia ;) naszczescie taka mała ilość mi pomaga bo ogólnie nigdy nie biorę leków przeciwbólowych, pierwszy dzień @ to jedyny taki wyjątek, kiedyś brałam nospe ale niestety przestała pomagać i 15 minut o wzięciu tabletki odrazu wymioty :oo: więc zmieniłam na apap. Choć zdarzają się cykle że nic nie pomaga i cały dzień łóżko i spanie żeby nie czuć bólu...... A wy jak radzicie sobie z bólami pierwszego dnia @?
Zazdro ze pol apapu ci pomaga [emoji57]
U mnie 3 pierwsze dni @ to zazwyczaj nospa+ ibuprom albo ketonal a i tak nieraz nie pomaga nic [emoji849]

Robiłam w piątek. To był 27 dc, i negatyw.
Miałam tego na głos nie mówic ale po jakimś czasie na niego spojrzałam to jakiś tam przeblysk czegoś był (ale nie biorę tego na poważnie bo po czasie test nieważny) mąż też nic nie widział więc na bank to moje urojenia były. No ale powtórzę jutro. Beszie 31 dc.
Miałam isx dzisiaj do dentysty, rano przeszło mi przez myśl, co z podaniem znieczulenia w razie ewentualnej ciazy a tu nagle telefon ze wizyta odwołana, może znak :-D
Hehe tak tak też sobie tak wkręcam, że może tak ma być itp, ale prawda jest taka, że jak byś się nie starała to byś sie wkurzyła, że wizyta odwołana a teraz o znakach mówisz [emoji14] oby to było to tego ci życzę [emoji9] a mi życz żebym @ jak najszybciej dostała [emoji17]

Ja na ta moja @ tak czekam i sie doczekac nie moge [emoji849] niech juz przyjdzie a nie wszystko boli juz kilka dni przed a jeszcze czaka mnie pewnie 8-10dni bolu jak juz sir zacznie [emoji849]

Do lutego nie wiedziałam co to ból menstruacyjny. Ale po poronieniu mam takie bóle że tylko ketonal i leżenie na mnie działką.

reklama
Dziś mam dostać @ nic mnie nawet nie boli. Zaczynam się już wkurzać bo ile można. Testy wychodzą z jakimiś cieniami ale w żadne cienie nie wierzę. Powoli już daje sobie spokój :(

Do góry