reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Z tego co mi wiadomo to martwić można się za małym przyrostem a taki wskazuje że jest wszystko dobrze. Chodzą słuchy że duży przyrost to na dziewczynkę, ale mi akurat się nie sprawdziło. Nie słyszałam żeby za duży wynik mógł świadczyć o ciąży pozamacicznej. Ja bym sobie już opuściła badanie bety. Kiedy masz wizytę u ginekologa?
Mi sie sprawdziło [emoji14] wysokie przyrosty bety i wysokie tętno.płodu i mam dziewczynke. Ale mysle, ze to przypadek. Niema zadnych podstaw medycznnych mowiacych o tym, ze duze.przyrosty bety gwarantują dziewczynke :)

reklama
Dziewczyny jak to obliczyć ze beta byla w poniedzialek 330 a wczoraj 934 ? Nie za duzy przyrost ? Moj mnie juz zmartwil ze to ciąża pozamaciczna ;( niby przyrost 66% to powinien byc gdzies 514 chyba. Martwie sie ze tak duzo.
Polecam kalkulator bety.
Screenshot_20180823-115258.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180823-115258.jpg
    Screenshot_20180823-115258.jpg
    72,1 KB · Wyświetleń: 179
Dziewczyny jak to obliczyć ze beta byla w poniedzialek 330 a wczoraj 934 ? Nie za duzy przyrost ? Moj mnie juz zmartwil ze to ciąża pozamaciczna ;( niby przyrost 66% to powinien byc gdzies 514 chyba. Martwie sie ze tak duzo.
Ja miałam przyrosty to 300, 200 %. I miesiąc temu urodziłam zdrową babę :)

Mi sie sprawdziło [emoji14] wysokie przyrosty bety i wysokie tętno.płodu i mam dziewczynke. Ale mysle, ze to przypadek. Niema zadnych podstaw medycznnych mowiacych o tym, ze duze.przyrosty bety gwarantują dziewczynke :)
No proszę :) ale też bym to traktowała jako przypadek. Ja miałam przyrosty w normie i też mam dziewczynkę.

Z tego co mi wiadomo to martwić można się za małym przyrostem a taki wskazuje że jest wszystko dobrze. Chodzą słuchy że duży przyrost to na dziewczynkę, ale mi akurat się nie sprawdziło. Nie słyszałam żeby za duży wynik mógł świadczyć o ciąży pozamacicznej. Ja bym sobie już opuściła badanie bety. Kiedy masz wizytę u ginekologa?
We wtorek. Bylam dwa dni temu u lekarza ale to bylo za wczenie. Mowil ze szyjka czysta i jajniki tez ladne. Wyglad macicy wskazuje na ciaze.

Jest coś takiego
Wysoki poziom beta hCG (wyższy niż w przewidywanych widełkach) również jest czynnikiem niepokojącym. Może oznaczać ciążę zaśniadową, a więc patologiczny rozrost łożyska. W celu potwierdzenia diagnozy wykonuje się badanie USG, które pozwala stwierdzić, czy w macicy znajduje się komórka jajowa, czy też gama pęcherzyków, charakteryzująca ciążę zaśniadową. W czasie badania USG słychać też, czy bije serduszko dziecka. Jeśli nie słychać bicia serca to znaczy, że mamy do czynienia z ciążą zaśniadową.
Mozliwe, nie kloce sie. Tez sie martwilam wysokimi przyrostami bety, tak jak pisalam ok 200% i słowa lekarza, ktory powiedzial, ze nie ma za wysokich przyrostow bety mnie uspokoiły ;) jakbym.o kazdym.objawie miala czytac w internecie, to juz dawno bym oszalała. Juz ostatnio napisalam- sluchajmy swoich lekarzy prowadzących, a nie wujka google.

reklama
Do góry