reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Będzie dobrze nie ma innej opcji. Jesteśmy dobrej myśli to najważniejsze [emoji178][emoji1305]

Przykro mi;( a mialam pozytywne mysli :(

Szczerze to to Wasze pozytywne myślenie o kant tyłka rozbić, sorry. :) Po 23 nieudanych cyklach pora zainwestować czas i niestety środki w badania a nawet leczenie niepłodności. Zbyt długo już dmuchamy co miesiąc ten balonik, choć sama @Migdalove nas stopuje. @Migdalove, ja chcę, byś zaszła w ciążę a nie myślała pozytywnie więc teraz zalecam skupić się na badaniach. To teraz najlepsza droga do powodzenia. A nuż jakaś głupota stoi na przeszkodzie. Bez badań, możesz jeszcze długo starać się bez skutku, 3 lata za Tobą...

reklama
Szczerze to to Wasze pozytywne myślenie o kant tyłka rozbić, sorry. :) Po 23 nieudanych cyklach pora zainwestować czas i niestety środki w badania a nawet leczenie niepłodności. Zbyt długo już dmuchamy co miesiąc ten balonik, choć sama @Migdalove nas stopuje. @Migdalove, ja chcę, byś zaszła w ciążę a nie myślała pozytywnie więc teraz zalecam skupić się na badaniach. To teraz najlepsza droga do powodzenia. A nuż jakaś głupota stoi na przeszkodzie. Bez badań, możesz jeszcze długo starać się bez skutku, 3 lata za Tobą...
Dosadnie, ale popieram całkowicie! Problem ewidentnie jakiś jest, a tak jak mówisz przyczyną moze być błachostka.

Dziewczyny jak to obliczyć ze beta byla w poniedzialek 330 a wczoraj 934 ? Nie za duzy przyrost ? Moj mnie juz zmartwil ze to ciąża pozamaciczna ;( niby przyrost 66% to powinien byc gdzies 514 chyba. Martwie sie ze tak duzo.

Wiesz ja leczę się od nie całego roku, problem raczej jest po stronie męskiej ale tak jak mówiłam, badanie miało się odbyć ale no niestety niektórych rzeczy nie obejdę. Niestety przez te niedziele pisowskie narzeczony nie miał i nie ma wolnego w tygodniu druga sprawa to zepsuło się auto i teraz czekamy na kredyt. Przez 2 lata chodziłam od lekarza do lekarza, nie można powiedzieć, że jedynie modliłam się o cud tylko to już wina lekarzy... A z badaniem nasienia już nie jest tak prosto bo daleko no i przeszkody o których pisałam.

A nie za duzy ? Bo to jest chyba ponad 100% ?
Z tego co mi wiadomo to martwić można się za małym przyrostem a taki wskazuje że jest wszystko dobrze. Chodzą słuchy że duży przyrost to na dziewczynkę, ale mi akurat się nie sprawdziło. Nie słyszałam żeby za duży wynik mógł świadczyć o ciąży pozamacicznej. Ja bym sobie już opuściła badanie bety. Kiedy masz wizytę u ginekologa?

reklama
Nie ma czegoś takiego jak za duży przyrost bety. Ja miałam przyrosty prawie o 200% po 48 gidzinach i moje dziecko rozwija sie dobrze,26tc ;) nie nakręcaj sie.
Jest coś takiego
Wysoki poziom beta hCG (wyższy niż w przewidywanych widełkach) również jest czynnikiem niepokojącym. Może oznaczać ciążę zaśniadową, a więc patologiczny rozrost łożyska. W celu potwierdzenia diagnozy wykonuje się badanie USG, które pozwala stwierdzić, czy w macicy znajduje się komórka jajowa, czy też gama pęcherzyków, charakteryzująca ciążę zaśniadową. W czasie badania USG słychać też, czy bije serduszko dziecka. Jeśli nie słychać bicia serca to znaczy, że mamy do czynienia z ciążą zaśniadową.

Do góry