reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511

Załączniki

• IMG_2296.JPG
    IMG_2296.JPG
    388,8 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Wiec jesli chodzi o witamine c w formie leku, to ja bym dała Monovitan 200mg z Tevy. Można brac nawet do 5 tabletek dziennie. Wszystkie inne witaminy C fortr, czyli w dawce 1000mg w jednej tabletce to suple.
Jeśli jednak chodzi o pekajace naczynka w oku, to okulisci najszczesciej zalecają jednak Rutino-scorbin (bez myslnika, ale dałam, zeby nazwy nie zamazali;), bo to tez lek, ktory w swoim składzie ma witamine C i rutozyd- ktory wlasnie polepsza szczelnosc naczynek, wiec w przypadku Twojego męża skuoilabym sie na Rutiboscorbinie ;)
Kupiłam mu rutino****bin ;) dzięki ;) wzięłam mu też krople Stara*zolin podobno też obkurcza naczynia więc zobaczymy bo nie ukrywam, że jak dzisiaj go zobaczyłam z tym okiem to trochę straszy haha [emoji14]
Kupiłam też ten słynny magnez ;)

Sent from my Moto G (5S) using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze?? Po dlugich przemysleniach postanowilam do was wrocic. U mnie dzis 6 dzien cyklu pierwszy po poronieniu nie wiem jaki bedzie ani kiedy owu przyjdzie bo mialam nieregularne ale zakupilam testy owu i lecimy nienastawiam sie ze sie uda wrecz nawet zakladam ze znow pare miesoecy jak nie lat mi to zajmie ale próbujemy:) wszystkim staraczka zycze owocnych staran
Kochana, nawet myslalam o Tobie! Ja jeszcze czekam na pierwsza @...
tez chcemy się starać odrazu, nie wiem ile to potrwa (bo tez sporo czasu nam zajęło z pierwsza ciąża), ale nic nie trace, warto próbować❤️
@Baffi26 3 mam kciuki, teraz JUŻ musi być dobrze! Nie ma innej opcji - nie miałyśmy na to wpływu, mam tylko nadzieje, ze będziemy tulić swoje maleństwa już niedługo i chwalić się tu na staraczkach czy innych wątkach. Ściskam ❤️

Mnie powrót do pracy czeka jutro [emoji24]
A ja byłam już wczoraj na nocce...
I powiem Wam szczerze, ze zle się czułam w tym otoczeniu... bardzo bym chciała zeby odezwali mi się z innej firmy, bo tam psychicznie ciężko wyrobic :( straszne są kobiety, potrafią tak pod górkę robić ze masakra :( przed wyjściem do pracy stres i nerwy wzięły górę:( no mam taka niechęć do tego zakładu ze głowa mala:(
coś jest na rzeczy, bo kumpele które pozachodzily i urodziły nie chcą tam wracać, sytuacja nie fajna:( :/

Witaj, my mieszkamy w Niemczech od kilku lat. Mąż pracuje i zna bardzo dobrze Niemiecki, ja znam dostatecznie ale jeszcze nie pracuje bo ciągle mamy maluszki w domu. A teraz staramy się o 3 dziecko. Więc pewnie jeszcze 2-3 lata zanim zacznę pracować. Powiem Ci, że z obserwacji widziałam iż praca u polskiego pośrednika dla ludzi bez języka nie jest tu usłana różami. Nie zarabiają ludzie dużych pieniędzy. Moze to nie jest reguła. Ale trzeba to dobrze przemyśleć i policzyć. Oczywiście dwie pensje to na duży plus dla Was więc może nie być źle, ale skoro dziecko to raczej ciężarnej nie zatrudnia, natomiast jeśli byś chciała dostać macierzyński musisz wcześniej pracować. Inaczej dostaniesz najniższe 300€ przez rok. W razie pytań służę pomocą [emoji6]
A my mieszkamy daleko bo blisko Francji i Luxemburga. Do rodziny mamy 1000 i 1500 km także ciężko o czeste kontakty, trzeba umieć żyć na emigracji.Wydaje mi się że czekalabym do tych 6 tygodni może kilka dni dłużej i wtedy jakby nie było poszła gm do ginekologa. Fajnie, że zaczeliscie starania. Ja tez mam 6dc i pierwszy cykl po poronieniu. Trzymam kciuki za was [emoji4]

Dawno nie było 2 kreseczek. Któraś testuje w tym tygodniu? Chyba Malina tak?
A ja trzymam kciuki za ciebie

reklama
Kochana, nawet myslalam o Tobie! Ja jeszcze czekam na pierwsza @...
tez chcemy się starać odrazu, nie wiem ile to potrwa (bo tez sporo czasu nam zajęło z pierwsza ciąża), ale nic nie trace, warto próbować❤️
@Baffi26 3 mam kciuki, teraz JUŻ musi być dobrze! Nie ma innej opcji - nie miałyśmy na to wpływu, mam tylko nadzieje, ze będziemy tulić swoje maleństwa już niedługo i chwalić się tu na staraczkach czy innych wątkach. Ściskam ❤️
Tez mam taka nadzieje

Do góry