reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Raczej pcos. Dostałam siofor i clo w 11cs i mimo tego że brałam trochę w kratkę, bo tych trzech tabletki sioforu dziennie jakoś mi się nie udawało brać bo praca, bo cośtam... To i tak w końcu ładne jajeczko wyhodowałam :) teraz plan działania taki, że czekam na @, trzy kolejne cykle glucophage (też metformina ale 2x dziennie) + clo i jak nie wyjdzie to idę do kliniki niepłodności bo moja lekarka ani drożności jajowodów nie jest w stanie zrobić, ani ovitrelle mi nie może podać w ramach medicoveru
Kurcze! To trzymam kciuki żeby się udało i żebyś nie musiała do tej nieszczęsnej kliniki jeździć :( i gdzie tu sprawiedliwość. Porządne rodziny chcą mieć dzieci i mają problemy, a takie patologie dziecko za dzieckiem bez problemu. :(

Czy są tu jakieś przyszłe mamy po 30-ce??
Są, nawet takie bliżej 40 :D.

Co do wesel, to podzielam zdanie o uszanowaniu zdania pary młodej, choć u mnie na weselu dzieci były i to było dla mnie coś oczywistego ;). Jak zaprosić np. brata bez dzieci, kiedy wiedziałabym, że nie mają dziadków do dyspozycji? Hmm. Wydaje mi się, że takie wesela robią ludzie, którzy zwyczajnie nie mają w bliskiej rodzinie małych dzieci i nie chcą sobie "zakłócać" zabawy tylko dla dorosłych i to jak najbardziej też rozumiem, bo np. suto zakrapiane weselicho (a nie oszukujmy się bywają takie) to nie jest miejsce dobre dla dzieci ;).

@Migdalove, dobrze, że wiesz jak działać i jesteś w dobrych rękach. Oby szybciochem się już teraz udało :).

Kurcze! To trzymam kciuki żeby się udało i żebyś nie musiała do tej nieszczęsnej kliniki jeździć :( i gdzie tu sprawiedliwość. Porządne rodziny chcą mieć dzieci i mają problemy, a takie patologie dziecko za dzieckiem bez problemu. :(
Kati, coś czuję że dogadałybyśmy się idealnie na gruncie prywatnym - identyczny wniosek co do łatwości rozmnażania się patologii wysnułam tu na forum jakiś czas temu [emoji23] Ostatecznie najważniejsze że synek był najedzony [emoji14] a maleństwo Majeczka może faktycznie będzie mniejszym łakomczuchem [emoji173] 3 tygodnie jeszcze u Ciebie, prawda?

Hejka! W temacie wesel: jutro jestem świadkową! Napracowałam się przez to w ostatnie dni, ale na dzisiaj koniec i relaks przed telewizorem.
6tc w trakcie i na szczęście zero objawów ciążowych. A za tydzień pierwsze usg. :)

Kati, coś czuję że dogadałybyśmy się idealnie na gruncie prywatnym - identyczny wniosek co do łatwości rozmnażania się patologii wysnułam tu na forum jakiś czas temu [emoji23] Ostatecznie najważniejsze że synek był najedzony [emoji14] a maleństwo Majeczka może faktycznie będzie mniejszym łakomczuchem [emoji173] 3 tygodnie jeszcze u Ciebie, prawda?
Trzy o ile gad mały nie zechce wyjść wcześniej bo już czopa mi część odeszło, brzuszek opadł. Także zobaczymy :)

Hejka! W temacie wesel: jutro jestem świadkową! Napracowałam się przez to w ostatnie dni, ale na dzisiaj koniec i relaks przed telewizorem.
6tc w trakcie i na szczęście zero objawów ciążowych. A za tydzień pierwsze usg. :)
Daj znać po weselu a potem jak na wizycie [emoji173]️ i trzymam kciuki żeby dolegliwości ciążowe pierwszego trymestru w ogóle Cię nie dopadły :*

Fajnie ze są po 30 i przed 40 :) szukałam wątków w necie ale same starocie.. pytam dlatego ze wiadomo procentowo spadamy z możliwością zajścia i inaczej organizm może reagować na ciąże. Z ostatnia córka przy implantacji miałam tak mocny skorcz ze nie mogłam się wyprostować i wyjść z wanny (jeszcze wtedy nie wiedziałam ze to jest to) a po tygodniu test i ciąża :)
Ciekawa jestem jak to będzie teraz? 10 lat później... no i boje się cholernie.. 2 porody siłami natury a dziewczyny 4020kg i 3970kg :)

reklama
Hej hej. Ja się ostatnio nie najlepiej czuję... 3 dzien na wieczór boli mnie głowa.. niby bol do zniesienia nawet tabletki nie musze brać ale ćmi i ciężka głowa się robi.. może cisnienie? ale nie mam cisnieniomierza by to sprawdzic..
do tego moje sciegna wciaz bola nie ma zadnej poprawy... bylam dzis u lekarza zapisal mi fizjoterapie... poszlam się zarejestrować i mam termin na 19 wrzesnia... nie mam sił wsciekac sie juz nawet bo co ja do tej pory mam robic? 2miesiace zwolnienia? juz dzis dzwonili z pracy ze ukladaja grafik na przyszly tydz i czy bede w pracy w przyszlym tyg.. niesmialo powiedzialam ze w poniedzialek mam wizyte u lekarza to dam znac... uslyszalam tylko takim pretensjonalnym tonem "dobra dzieki pa". Mam wrazenie ze oni mysla ze ja na Hawajach lezę i się dobrze bawię.
dzis doszedł mi nowy lek... Skudexa - połączenie tramadolu i deksketoprofenu podczas jego stosowania nie mozna prowadzic samochodu i obslugiwac maszyn. Nie wiem co juz mam robic :(

Do góry