reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mój brał szyszkę chmielu, kwas foliowy, wapno, potas, B6, żurawinę i lukrecję.
Teraz aktualnie nam się wszystko kończy z zapasów, więc powoli czas uzupełnić braki.

- co do tego testu, to faktycznie ja jakaś ślepa. Nic nie widzę :/
Ten skład, który opisałaś praktycznie nijak się ma do poprawy nasienia. Najważniejszy jest właśnie selen, cynk i wit D3. Ale tak poza poprawą nasienia taki skład jest też spoko :)

reklama
Też czasami mam ochotę się popłakać z tej bezsilności :( dziś to zrobiłam, ale mężowi w ramie, tęsknię za moim groszkiem malutkim :( ale nic nie zmienię on już jest tam u góry wśród aniołków :( i jeszcze myśl czy w ogóle kiedyś zostaniemy rodzicami, a ja tak uwielbiam dzieci i one mnie eh :(
To chyba normalne, że przychodzą czasami takie dni. Ważne żeby być w tym wszystkim razem. Mi już dzisiaj lepiej, choć pogoda nie nastraja pozytywnie, bo od rana leje. Będzie dobrze:tak:

Dziewczyny i ta kreska co pojawila sie po czasie dobrze ze bardzo sie nie sugerowalam bo dzis obudzilam sie w 1dc:(
O nie:( :(:(
dobrze, że jesteś silna kobieta. Za każdym razem podziwiam Twoja postawę. Uda nam się w końcu. A nasze dzieciaczki będą najbardziej wyczekane i wychuchane;) ściskam Cię mocno Kochana❤️

Uprzedzam, że ten cień cienia widzę tylko ja. :D Test bardzo czuły.
Zobacz załącznik 877740
No ja to za ślepa jestem chyba;) ale trzymam kciuki z całych sił, niech ten zakręcony 22 cykl będzie tym upragniony i wyczekanym✊✊✊

Co do witamin dla mężczyzn... Czasami witaminy nie są potrzebne jak właśnie chłodzenie jajek, często mężczyźni przegrzewają jądra, noszą ciasną bieliznę lub biorą za ciepłą kąpiel. Niekiedy wystarczy zadbać o to i jakość nasienia się poprawia. :)

To chyba normalne, że przychodzą czasami takie dni. Ważne żeby być w tym wszystkim razem. Mi już dzisiaj lepiej, choć pogoda nie nastraja pozytywnie, bo od rana leje. Będzie dobrze:tak:

O nie:( :(:(
dobrze, że jesteś silna kobieta. Za każdym razem podziwiam Twoja postawę. Uda nam się w końcu. A nasze dzieciaczki będą najbardziej wyczekane i wychuchane;) ściskam Cię mocno Kochana❤️

No ja to za ślepa jestem chyba;) ale trzymam kciuki z całych sił, niech ten zakręcony 22 cykl będzie tym upragniony i wyczekanym✊✊✊
Oj wątpie, że w tym się udało. ;) Ja widzę, bo chcę widzieć. :D A tak serio to jest negatyw i tyle. ;)

Mi się w pierwszą ciążę udało zajść szybko, liczę, że w tą zajde równie szybko jak zacznę ponowne starania, za mną 3 cykle stracone, trochę przez moją winę, trochę przez lekarza pytałam czy może powtórzyć badania hormonalne po poronieniu to usłyszałam, że szkoda tracić pieniądze ! Gdyby wtedy powiedział, że tak proszę odczekać i zrobić chociaż te hormonalne to może byłabym w ciąży a tak to wszystko jest nie tak jak być powinno, ale Wy dziewczyny jeśli nie macie już siły, starania nie są dla Was obojętne to nie czekajcie z badaniami, ja zrobiłam badania hormonalne przed tym jak zaczęłam się starać o dziecko gdyby nie to pewnie do tej pory w pierwszej ciąży bym nie była bo miałam wysoka prolaktynę, a te 200-300 zł nie są warte tych wszystkich nerw !
Mój mąż sam powiedział, że jeśli ureguluje to TSH i prolaktynę i 3 cykle się nie uda to pojedzie na badanie nasienia po co nerwy, frustracja o głupie 100 zł a można już działać ;)
A wy dajecie swoim mężom jakieś witaminy ? Zastanawiam się nad tym jednym co dziewczyny polecały ale cena z kosmosu może są jakieś tańsze zamienniki? [emoji848]
Ja mojemu narazie daje zwykly zestaw witamin z cynkiem, selenem, kawasem foliowym i kilkoma innymi składnikami [emoji6]
Ale tez sie zastanawiam nad tymi roznymi jak FertilMan plus, Salfazin, Androvid i chyba jeszcze dobre opinie słyszałam o ExtraSperm [emoji848]

Fertilman, koszt miesięczny ok. 140zł
skład:
upload_2018-7-15_11-24-5.png

zamiennik Parenton, koszt miesieczny ok. 120zł
skład:
upload_2018-7-15_11-24-58.png

to już raczej nie jest zamiennik ale kolejne witaminy dla niego:
Promen, koszt miesięczny ok 30zł
skład:
upload_2018-7-15_11-26-3.png

Załączniki

• upload_2018-7-15_11-24-5.png
    upload_2018-7-15_11-24-5.png
    20,4 KB · Wyświetleń: 315
  • upload_2018-7-15_11-24-58.png
    upload_2018-7-15_11-24-58.png
    16,5 KB · Wyświetleń: 316
  • upload_2018-7-15_11-26-3.png
    upload_2018-7-15_11-26-3.png
    14,1 KB · Wyświetleń: 320
Mój brał szyszkę chmielu, kwas foliowy, wapno, potas, B6, żurawinę i lukrecję.
Teraz aktualnie nam się wszystko kończy z zapasów, więc powoli czas uzupełnić braki.

- co do tego testu, to faktycznie ja jakaś ślepa. Nic nie widzę :/
A cynk i selen ? Przecież to najwazniejsze [emoji848]
Ten skład, który opisałaś praktycznie nijak się ma do poprawy nasienia. Najważniejszy jest właśnie selen, cynk i wit D3. Ale tak poza poprawą nasienia taki skład jest też spoko :)
Ooo dokladnie to chciałam napisać[emoji6]

reklama
Ja mojemu narazie daje zwykly zestaw witamin z cynkiem, selenem, kawasem foliowym i kilkoma innymi składnikami [emoji6]
Ale tez sie zastanawiam nad tymi roznymi jak FertilMan plus, Salfazin, Androvid i chyba jeszcze dobre opinie słyszałam o ExtraSperm [emoji848]
O tych co piszesz nie słyszałam, ale widzę, że Saflazin jest godny uwagi, tani i ma sporo cynku tylko właśnie brakuje selenu. :)
Androvit ma niby duży skład ale niskie %RWS więc juz wolałabym dawać mojemu Saflazin. Extrasperm też całkiem spoko. :)
W moim rankingu :
1 miesjce Fertilman Plus
2 miejsce Saflazin
3 miejsce Extrasperm
reszte bym pominęła. :)

Do góry