reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W sumie to ten cykl mam tak totalnie na luzie bo wiem ze i tak sie teraz nie uda ze nawet mialam kilka takich dni ze olalam mierzenie [emoji28]

reklama
A jak mierzysz ?
W ustach [emoji6] odczytuje wynik i dalej spać haha [emoji28] no ale ja mierze o 5 rano, teraz na wakacjach to nie mam po co wstawac tak wcześnie [emoji6] jak juz wrocimy do domu to znow bede wstawac zaraz po zmierzeniu, tz cos do jedzenie do pracy przyszykowac a potem ćwiczyć[emoji57]

@Kasienka trzymam kciuki za jutro! Oby były piękne II.

@Maliina dzielna jesteś, że czekasz :). Chociaż ja myślę, że u Ciebie to przesądzona sprawa ;).

@Baffi śliczne imiona dla córci. Trzymaj się i wracaj do nas szybko!

Co do poronień... Niestety tak faktycznie jest, że kto nie przeszedł nie będzie w stanie pojąć ogromu tej straty, tej pustki, istnienia tych uporczywych, nawracających myśli, a co by było gdyby...Czas pomaga, ale jednak gdzieś to puste miejsce w duszy zostaje niezapełnione. Ja miałam rodzić za 2 miesiące. I nadal mnie w dołku ściska jak sobie to przypomnę.

@Migdalove, a kiedy ostatni raz badałaś TSH i ft? Wszytko w normie? Może to stres, praca i upały tak Ci cykl przestawiły. Mi też średnio raz do roku trafia się taki długi, około 35 dniowy cykl. Nigdy nie doszłam od czego. Może bezowulacyjny?

@8Ania8 jesteś po lekarskim, czy jakimś innym wydziale?

@IrenaX ja też bym się progesteronem w 2 fazie zainteresowała, chociaż mój gin twierdzi, że jak ciąża jest nieprawidłowa, to generalnie wszystko nie działa jak trzeba (progesteron, TSH, bHCG itd.) i też żeby nie świrować, że wyniki złe przy poronieniu, tylko właśnie odczekać i na spokojnie się przebadać w "zwykłym cyklu".

U mnie 3dc dopiero...Jedno dobre, że nie jest to okres masakryczny. Tylko pierwszy dzień był wybitnie bolesny.
Płodne przypadną na nasze wczasy, więc kto wie, może nam posłuży wakacyjna atmosfera :)?
Badalam kilka dni temu. ;)

W ustach [emoji6] odczytuje wynik i dalej spać haha [emoji28] no ale ja mierze o 5 rano, teraz na wakacjach to nie mam po co wstawac tak wcześnie [emoji6] jak juz wrocimy do domu to znow bede wstawac zaraz po zmierzeniu, tz cos do jedzenie do pracy przyszykowac a potem ćwiczyć[emoji57]
Kurcze może też się skusze ;) ale jak w weekend zadzwoni budzik o 6 rano to mąż chyba mnie z sypialni wykurzy [emoji23]
Co ćwiczysz ? Ja zaczęłam biegać i staram się ograniczyć słodycze ;)

To już niestety do poniedziałku nie przetrwają [emoji23] gwarantuje ci to Ja [emoji23]
Moglam jedynie jutro kupic. W niedzielę nir bardzo jest gdzie bo zakaz handlu a apteka dyzurujaca w pilnych sprawach.. Test ciążowy do takich nie należy. Ale ile stresu mnie kosztuja te testy... Jak kazda z nas boje sie zawieść . . Z tym ze u mnie byl problem z wylapaniem hcg w moczu w pierwszej ciazy... Pamietam z3 robilam testy quick vue wtedy i wszystkie negatywne a bylam w 8 tyg ciąży i wszystko z ciaza bylo w jak najlepszym porządku. Póki nie ma @ jest nadzieja i szansa.

Kurcze może też się skusze ;) ale jak w weekend zadzwoni budzik o 6 rano to mąż chyba mnie z sypialni wykurzy [emoji23]
Co ćwiczysz ? Ja zaczęłam biegać i staram się ograniczyć słodycze ;)
Ee tam [emoji57] moj tez sie wkurzal na początku ale teraz to już sie nawet wtedy nie budzi i pyta pozniej czy mierzylam [emoji6][emoji14]
Teraz nic nie ćwiczę bo drugi miesiac siedze na wakacjach [emoji14]
Ale tak ogolnie to joga, rowerek stacjonarny, i sama ukladam sobie rozne ćwiczenia zwlaszcza na brzuch i uda [emoji6]

reklama
Ee tam [emoji57] moj tez sie wkurzal na początku ale teraz to już sie nawet wtedy nie budzi i pyta pozniej czy mierzylam [emoji6][emoji14]
Teraz nic nie ćwiczę bo drugi miesiac siedze na wakacjach [emoji14]
Ale tak ogolnie to joga, rowerek stacjonarny, i sama ukladam sobie rozne ćwiczenia zwlaszcza na brzuch i uda [emoji6]
Drugi miesiąc wakacji ? Zazdroszczę !!! [emoji4]

Do góry