reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Drogie moje!
Wyobraźcie sobie, że od 29/06 codziennie mam pozytywny test owulacyjny.
Aż nie do wiary.
Poprosiłam dziś mojego faceta, żeby nasikał do kubeczka i zrobię test z jego moczu. I wyszło, że on tez ma owulacje [emoji23][emoji23][emoji23]
Cyrki jakieś
Gowniane test.
W poniedziałek robiłam bete 6 dpo wyszło 0,21. Wiem, trochę szybo, ale nie mogłam wytrzymać. Kto jak kto, ale Wy zrozumiecie [emoji6]
Zastanawiam się czy jest sens w piątek zrobić ponownie, czy zwyczajnie poczekać czy przyjdzie okres. Co myślicie ?

reklama
Drogie moje!
Wyobraźcie sobie, że od 29/06 codziennie mam pozytywny test owulacyjny.
Aż nie do wiary.
Poprosiłam dziś mojego faceta, żeby nasikał do kubeczka i zrobię test z jego moczu. I wyszło, że on tez ma owulacje [emoji23][emoji23][emoji23]
Cyrki jakieś
Gowniane test.
W poniedziałek robiłam bete 6 dpo wyszło 0,21. Wiem, trochę szybo, ale nie mogłam wytrzymać. Kto jak kto, ale Wy zrozumiecie [emoji6]
Zastanawiam się czy jest sens w piątek zrobić ponownie, czy zwyczajnie poczekać czy przyjdzie okres. Co myślicie ?
Ja bym czekala. Jesli @ nie przyjdzie to wtedy bym zrobila.

Hej dziewczyny :* dawno mnie tutaj nie było, wracam... potrzebuje waszej pomocy bo mam wrażenie, ze bzikuje. Zerknięcie na to? Mam wrazenie, ze na niektórych zdjęciach jest cień cienia ale poziomy... a na innym, ze pionowy. Nie wiem czy to moja wyobraźnia...
Zależy jak szybka Ci światło odbija :) ja pierwszy mój taki test rozebrałam żeby widzieć normalnie pasek

Dzisiaj 23 dc. Mój to trochę najeżony był na doktorka mimo, że go nie widział ;) bo mówił, że przesadza z tym wszystkim, a zwłaszcza że tak często do niego chodzę ;), ale teraz stwierdził, że pewnie wiedział co robi. Ja już 2 cykl bez doktorka, nawet trochę tęsknię :D;)
Ale mieliście przeżycie ... Piękna sprawa usłyszeć serduszko maleństwa i zobaczyć maleństwo ❤️
A do kiedy zamierzasz pracować?? Powiedziałaś już w pracy?? Czy w ogóle już komuś mówiliście? :)
Faktycznie on bardzo szczegółowo wszystko analizuje i zleca dużo dodatkowych badań, ale moim zdaniem to na plus :) Kiedy się teraz do niego wybierasz? Ja 31.07 na 17:00 mam wizytę.
Jeśli chodzi o pracę to wie tylko moja bezpośrednia przełożona i jeszcze jedna zaufana osoba. Zarzad i kadry poinformuje równo w środę za tydzień i też się tym trochę stresuję.
Wśród rodziny i znajomych to wiedzą rodzice, moje siostra, moja przyjaciółka, przyjaciel mojego A i nasi wspólni przyjaciele z UK. Reszta dowie się jak zauważy :) a to raczej już niebawem bo mam już dość widoczny brzuszek :)
A Ty jaki masz teraz plan na najbliższy czas? :) Chyba w sierpniu urlopujecie, a więc pewnie jeszcze na spokojnie, chociaż ja to ciągle mam zaciśnięte kciuki aby ten cykl Cię zaskoczył :)
No i niestety na tescie z allegro nie ma nawet cienia cienia z porannego moczu. Dobija mnie to wszystko. Ktoras kiedys pisala ze to dopiero 2 cs... Dla mnie az 2 przezywam kazdy cykl jakby to byl 20ty.. Odechcialo mi się isc do pracy caly dzien bede zdołowana myśleć..a w swoim przypadku w cuda nie wierzę.. :(:(:(:(:(
Maillinka., a który TY dpo jesteś ? niektórym dziewczynom ledwo cienie wychodzą w terminie @, spokojnie ):
Mnie co wizytę pyta lekarz czy tak bardzo kocham swoją pracę, że nie chcę sobie odpocząć w domu i to jeszcze w tak piękną pogodę ;p
Jak wczoraj go posłuchałam.. bo jeszcze długo to argunmetował to powiedziałam sobie, że w sierpniu chyba się skuszę na chwilę wolnego :) to Twoje pierwsze dzieciątko? bo gdzieś mi to umknęło:)
Dziewczyny nie jesteście same
emoji23.png
ja ostatnia klientke mam dzień przed terminem mojego cc
emoji23.png
także ten
emoji23.png

A w domu wcale mniej roboty nie ma
emoji23.png
co z tego jak mniej klientek umawiam to się wzięłam jak nie za przetwory to pieczenie
emoji23.png
Wydaje mi się, że jak się prowadzi w mairę aktywny tryb życia to potem ciężko tak to zmienić, położyc się i leżeć :) a za przetwory podziwiam :) w chwili obecnej nie mam na to weny kompletnie ;)
U mnie dzis 25dc a 11dp. Brzuch bardzo boli jak na @ ale w sumie i taki bol moze zwiastowac co innego. Jak @ nie przyjdzie w sobote rano to bede testowac:)
zapowiada się ciekawie :) trzyma kciukasy:) jak masz tyko jeden to zrób w sobotę :) jak masz więcej to ja bym pewnie nie wytrzymała, ale może masz silniejszą wole niż j a:)
Ja w ogóle nie czuje nic w piersiach, ani czule, ani bolesne, tylko trochę pełniejsze są.
Zaraz jadę do lekarza a po lekarzu idę odebrać moje nowe 'dziecko', prezent od narzeczonego. :D
Kciuki za bete zaciśnięte :) :) :)
a co to za"dziecko" Ci się urodziło? :)

Faktycznie on bardzo szczegółowo wszystko analizuje i zleca dużo dodatkowych badań, ale moim zdaniem to na plus :) Kiedy się teraz do niego wybierasz? Ja 31.07 na 17:00 mam wizytę.
Jeśli chodzi o pracę to wie tylko moja bezpośrednia przełożona i jeszcze jedna zaufana osoba. Zarzad i kadry poinformuje równo w środę za tydzień i też się tym trochę stresuję.
Wśród rodziny i znajomych to wiedzą rodzice, moje siostra, moja przyjaciółka, przyjaciel mojego A i nasi wspólni przyjaciele z UK. Reszta dowie się jak zauważy :) a to raczej już niebawem bo mam już dość widoczny brzuszek :)
A Ty jaki masz teraz plan na najbliższy czas? :) Chyba w sierpniu urlopujecie, a więc pewnie jeszcze na spokojnie, chociaż ja to ciągle mam zaciśnięte kciuki aby ten cykl Cię zaskoczył :)

Maillinka., a który TY dpo jesteś ? niektórym dziewczynom ledwo cienie wychodzą w terminie @, spokojnie ):

Jak wczoraj go posłuchałam.. bo jeszcze długo to argunmetował to powiedziałam sobie, że w sierpniu chyba się skuszę na chwilę wolnego :) to Twoje pierwsze dzieciątko? bo gdzieś mi to umknęło:)

Wydaje mi się, że jak się prowadzi w mairę aktywny tryb życia to potem ciężko tak to zmienić, położyc się i leżeć :) a za przetwory podziwiam :) w chwili obecnej nie mam na to weny kompletnie ;)

zapowiada się ciekawie :) trzyma kciukasy:) jak masz tyko jeden to zrób w sobotę :) jak masz więcej to ja bym pewnie nie wytrzymała, ale może masz silniejszą wole niż j a:)

O tak. Jak się nauczysz bycia aktywnym to ciężko. Mnie wszyscy dookoła stopuja, a ja wiem na ile jestem w stanie sobie pozwolić.
Ja przetwory robię tylko dlatego że mam thermomix. A można powiedzieć że oprócz przygotowania owoców, przetwory sam robi.

reklama

Właśnie się konfigurację :
IMG_20180711_123234.jpg

Dostałam porządna maszynę od przyszłego męża! <3

Załączniki

• IMG_20180711_123234.jpg
    IMG_20180711_123234.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 288
Do góry