reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No mozecie tak uwazac ale nie rozumiem co ma do rzeczy 2 cs? Jestem osobą która jesli powiedziała A to robi tak jak byc powinno bo mi na tym zwyczajnie zalezy. Wykorzystuje czas ktory mi w tym sprzyja i nie uwazam tego za cos dziwnego.. lepiej starac sie 2 cykle konsekwentnie niz 20 byle jak anuz sie uda (bo M uwaza sie za robota). Jak kazda z nas pragne kropeczka małego i nie widzę powodu dla ktorego mam zwlekac. gdybym przesadzala wydaje mi sie ze wykres serduszek bylby w zdecydowanie lepszym stanie a tu raptem 8 dni a dzis mamy 24dc.

Więc życzę Ci aby ten cykl trwał 9 miesięcy. Ale pamiętaj, że organizm kobiety ma w głębokim poważaniu, że ona bardzo chce. Przekonało się o tym wiele przed nami i wiele po nas też się przekona. Jeśli nie teraz, to za miesiąc. Ja już 10 kończę i jest ok.

reklama
@Kaamilaaa też tak słyszałam i też się nad tym zastanawiam że u mnie może być podobnie tym bardziej że ogólnie te temperatury jakieś takie niskie... Dzisiaj mierzylam temp pierwszy raz po @ i miałam na poziomie jak zaraz po owu.....
Ja właśnie też mam te temperatury niskie i wlasnie mysle ze tak moze byc u mnie ze owu jest tempka rosnie a pecherzyk nie pęka.. no ale zeby to wiedziec to bym musiala isc na monitoring a narazie to nie możliwe przez najbliższe dwa miesiące[emoji849] pozniej tez nie wiem czy uda sie pojsc na monitoring jak moja gin przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu przez kilka godzin [emoji849]

Więc życzę Ci aby ten cykl trwał 9 miesięcy. Ale pamiętaj, że organizm kobiety ma w głębokim poważaniu, że ona bardzo chce. Przekonało się o tym wiele przed nami i wiele po nas też się przekona. Jeśli nie teraz, to za miesiąc. Ja już 10 kończę i jest ok.
Im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi [emoji23] dwa razy się o tym przekonałam [emoji23] i w obu przypadkach pierwszy cykl zluzowany to był cykl udany [emoji23]oczywiście testy owu, seks z zegarkiem w ręce. Ale po owu robiłam wszystko by myśli zająć czymś innym niż tym czy się udało [emoji23]

Im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi [emoji23] dwa razy się o tym przekonałam [emoji23] i w obu przypadkach pierwszy cykl zluzowany to był cykl udany [emoji23]oczywiście testy owu, seks z zegarkiem w ręce. Ale po owu robiłam wszystko by myśli zająć czymś innym niż tym czy się udało [emoji23]

Pamiętam, jak @Dagaa11 użyła kiedyś sformułowania "seks na gwizdek". :D Daga pozdrawiam. :)

No widzicie dziewczyny, ja uważam, że im bardziej chcesz, tym zwyczajnie trudniej znosisz upływ czasu, samo czekanie jest nieprzyjemnym, ciepłym oddechem na karku :p.
Prawda jest taka, że jednym starającym się uprawiającym seks "na gwizdek" wyjdzie za pierwszym, drugim razem i w ogóle nie wiedzą co to "starania", a innym nie wychodzi, pomimo trafiania w punkt, tabelek, testów itd. i muszą na Bobo poczekać. Jedna strona drugiej nie zrozumie, dopóki nie doświadczy ;). Ja jestem w gronie szczęśliwców, którzy doświadczyli obu opcji. Nad pierwszą córcią "pracowaliśmy" 7 miesięcy. Ja już z siebie wychodziłam i włosy z głowy rywałam. A dwie ostatnie ciąże (z synkiem i ta, którą ostatnio straciłam) wpadły mimochodem w 1cs! Gdyby nie moje doświadczenie z pierwszej ciąży, nie rozumiałabym po co w ogóle taki wątek jak ten na forum ;). Chyba, że po to, żeby się II pochwalić.

@Maliina, głowa do góry. Faceci są z innej gliny. Serio, uwierz mi. Oni, w większości nie kumają o co chodzi z "robieniem dzieci". Spytaj go, to wyjdzie, że ma blade pojęcie o prokreacji w ogóle. O cyklu, jak dojrzewa jajeczko, kiedy opuszcza jajnik, kiedy może i w jakich okolicznościach dojść do zapłodnienia... Naprawdę ich wiedza, w ogóle wiedza na ten temat większości ludzi jest tyci tyci. On pewnie nie rozumie, że jak się nie pokochacie tuż przed owu, albo w owu, to dzidzi nie będzie i tyle. I że są to tylko około 3 dni realnie patrząc! Seks dla frajdy, super, ale nie w sytuacji, kiedy chcecie w miarę szybko spłodzić potomka. Pogadajcie o tym. Czy też zależy mu na czasie, czy faktycznie wolałby, żeby niechcący wpadło. Tylko powiedz mu, że to może potrwać nawet kilka lat. A do 2 lat lekką ręką.
My nastawiamy się teraz na tą drugą opcję, co mojego księcia małżonka bardzo cieszy (podobnie jak Twój nie lubi działać na hejnał), ciekawe jak długo pociągniemy w optymizmie (aktualnie 3cs).

Pamiętam, jak @Dagaa11 użyła kiedyś sformułowania "seks na gwizdek". :D Daga pozdrawiam. :)
Hehe no fakt jest taki, ze u mnie też udalo sie w cyklu,na ktory w ogole nie liczyłam, bo bylo malo przytulanek, ostatni raz 3 dni przed owu. Głowa potrafi splatac nam figle niestety... A seks na gwizdek to samo zło, moj M. tez mial juz dosc, a ja nie mialam go juz serca meczyc np po nocce "bo mam wlasnie owulacje teraz juz!".

Ej wlasnie zatestowalam jakims lipnym testem z allegro i zobaczylam cien cienia cienia... widoczny tylko dla mojego oka oczywiscie.. albo oszalalam albo test lipny..

reklama
Ej wlasnie zatestowalam jakims lipnym testem z allegro i zobaczylam cien cienia cienia... widoczny tylko dla mojego oka oczywiscie.. albo oszalalam albo test lipny..
Mi na teście o czułości 10 z allegro strumieniowym w pierwszej kolejności pokazało cień cienia drugiej kreski. Beta tego samego dnia z krwi była 9.27. W 21dc.
received_599119270419006.jpeg

Załączniki

• received_599119270419006.jpeg
    received_599119270419006.jpeg
    77,6 KB · Wyświetleń: 243
Do góry