reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja w udanym cyklu tak miałam nawet tego dnia podczas seksu strasznie brzuch i jajnik mnie bolał i trzeba było delikatnie :)

Ja miałam identycznie. W tym udanym cyklu to aż było mi nieprzyjemnie w dzień pozytywnego testu owu... ból dość duży, ale warto było [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]

reklama
U mnie na 100% byla owu wczoraj. Bo i test to pokazywal i sluz wskazywal na to. Dzis musialam zrobic by miec pewnosc.

Kasia, jak na moje oko to owu będzie dziś, albo jesteś właśnie po lub jest w tym momencie. Owu występuje nawet do 36 godzin po piku LH i dzień szczytu śluzu płodnego zwiastuje również nadejście owulacji, która następuje wlansie po szczycie [emoji846]

Dziewczyny, a jak to jest z tymi testami owu one wychodzą z dzień lub dwa przed owu tak ? Bo ja je robię, ale np. z 3 dni pod rząd mam pozytywne nie wiem czy to normalne czy nie...
I jeszcze mam pytanie czy np. luteina wpływa na ten test ?

Ja miałam identycznie. W tym udanym cyklu to aż było mi nieprzyjemnie w dzień pozytywnego testu owu... ból dość duży, ale warto było [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
To ja tak dziś mam od rana. Ból podbrzusza jak by @ miała by dziś przyjść ale ja dziś 15dc pewnie to szczyt owu.

Kasia, jak na moje oko to owu będzie dziś, albo jesteś właśnie po lub jest w tym momencie. Owu występuje nawet do 36 godzin po piku LH i dzień szczytu śluzu płodnego zwiastuje również nadejście owulacji, która następuje wlansie po szczycie [emoji846]
No wlasnie i wszystko by wskazywalo ze 13dc byl pozytyw i szczyt sluzu plodnego bo mialam go bardzo duzo a juz 14dc sluzu malutku i ten test owu jasniejszy niz 13dc. Wiec mysle ze raczej owu wczoraj ale zaraz jeszcze chlopa dorwe i wykorzystam.
Tym bardziej ze test owu wczoraj robilam dosc wczesnie i mysle ze owu byla wieczorem lub w nocy bo dosc dziwnie brzuch bolal.

Ostatnia edycja:
Przybłęda. Ten bialo czarny jest odwzorowaniem swojej mamy.
Tu z 5 czerwca mam filmik zrobiłam z niego zdj jeszcze piły mleko z cyca a dzis pieknie samodzielnie jedza i mokra i sucha karme.
To z przybłędami o tyle gorsza sprawa ze ze swojej kasy sterylizowac nie będziesz... Bo ja ogólnie jestem kociara która uważa że swoje koty trzeba sterylizowac i dobrze karmić.

U mnie też dwie kotki (przybłąkane) okociły się jedna miała 3 a druga 5 kociaków całe szczęście że już wszystkie nam się udało porozdawać. Mieszkamy przy lesie i dość często mamy jakieś nowe zwierzęta psy i koty - nie rozumiem ludzi co tak zostawiają zwierzaki w lasach :(:( ale co staram się szukać im nowego domu.
Może Wasza gmina finansuje sterylizacje kotów bezdomnych. Dużo gmin tak robi. Przyznajmniej zmniejsza się ryzyko chorób i bezdomności zwierząt.

To z przybłędami o tyle gorsza sprawa ze ze swojej kasy sterylizowac nie będziesz... Bo ja ogólnie jestem kociara która uważa że swoje koty trzeba sterylizowac i dobrze karmić.
U nas o tyle dobrze ze ruszyl jakis program z fundacja zwierzaki niczyje i bezplatnie sterylizuja i czipuja psy i koty. Ale musialabym im wykonac komplet szczepien, odrobaczyc... mam tez w domu pieska ktory nie akceptuje innych zwierzat. Wole znalezc im kochajacy dom. Zabralam je po znalezieniu do weta by obejrzal czy zdrowe w jakim mniej weicej wieku i matka miala kleszcza ktorego jej usunieto, codziennie karmie dostarczam swiezą wodę.. tyle dla nich zrobić mogę ale zatrzymać nie ma możliwości.

reklama
Podczytuje was od kilku dni, to może dołączę? ;)

Nie mam chyba aż takiego ciśnienia aby monitorować owulację i biegać z kalendarzykiem, ale chciałabym zajść w drugą ciążę ;)

Mogę dołączyć? ;)

Do góry