reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam wszystkie straczki. Oczywiście gratuluję tym, które ujrzały upragnione II kreski.
Chciała bym do was dołączyć jeśli można?
Od dłuższego czasu was poczytuje. Trochę o sobie mam 34 lata 10letniego syna i aniołka którego straciłam w lutym tego roku(8tydz.). W tym miesiącu postanowiliśmy z M rozpocząć starania. Zakupiłam testy owu, które postanowiłam wypróbować zrobiłam w 9, 10 i dziś 11dc i sama niewierzę a cykle mam 26-28 dc. Proszę o pomoc w interpretacji czy według was owu już była?

Załączniki

• IMG_20180627_214210.JPG
    IMG_20180627_214210.JPG
    553,1 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Które dziewczyny tu miały "biegunki" zwiastuny ciąży hehe

@IrenaX przywołuje Cie. Jak się czujecie?

@Kasienka3b a mialas owulacje? Szukam potwierdzenia ze testy sa nie dla wszystkich.

Zastanawiam sie nad monitoringiem cyklu.. Nie mialam nigdy.. Kiedy najlepiej sie udać ? Ale w sumie przecież mi niepotrzebne będzie. Bo ja tu po 8 lipca wstawiam wynik bety pozytywny.
Hahaha, ja miałam "biegunki" zwiastujące ciążę ;)! Serio serio.

@8mela3 cześć :)! Nie jestem mistrzem czytania testów owu, ale wg mnie ostatnia kreska jest najjaśniejsza, czyli poziom LH spada...Jak miewasz cykle po 26 dni, to owu ma prawo być wcześnie. Jak do tego dojdzie np. krótka faza lutealna (ale w normie, czyli od 12 dni), to nawet w 6-8 dniu cyklu możesz mieć owulację.

Dziś 13 dpo i dziś temperatura poszła do góry o 0,1 stopnia niby nie dużo ale daje nadzieję.... A do tego szyjka jest miękka, wysoko i zamknięta... I jest przy szyjce i ogólnie, bardzo dużo białego śluzu nie jest lepki gesty tylko taki śliski i jak mleko... Tylko piersi już tak mocno nie bolą czasem pojawi się jakieś lekkie mrowienie...
No 13dpo i każdy wzrost daje nadzieję [emoji6][emoji110][emoji110]
Trzymam kciuki zeby to bylo TO [emoji3][emoji110]

Hahaha, ja miałam "biegunki" zwiastujące ciążę ;)! Serio serio.

@8mela3 cześć :)! Nie jestem mistrzem czytania testów owu, ale wg mnie ostatnia kreska jest najjaśniejsza, czyli poziom LH spada...Jak miewasz cykle po 26 dni, to owu ma prawo być wcześnie. Jak do tego dojdzie np. krótka faza lutealna (ale w normie, czyli od 12 dni), to nawet w 6-8 dniu cyklu możesz mieć owulację.
No wlasnie kojarze ze tu byly takie zwiastuny;p ja juz sobie wkrecam bo czemu by nie?

@8mela3 no rzeczywiscie test z 9 dnia dosc ciemny a 11 juz ewidentnie jasnieje. to są te rosmannowe facelle?
mi wlasnie ten w zeszlym cyklu pokazal owu a w tym cyklu jeszcze zaden a juz jestem w 18 prawie 19dc :p

Patrzcie jaki kulfon mi wyszedł...

Załączniki

• IMG_20180627_231457.jpg
    IMG_20180627_231457.jpg
    77,4 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
No wlasnie kojarze ze tu byly takie zwiastuny;p ja juz sobie wkrecam bo czemu by nie?

@8mela3 no rzeczywiscie test z 9 dnia dosc ciemny a 11 juz ewidentnie jasnieje. to są te rosmannowe facelle?
mi wlasnie ten w zeszlym cyklu pokazal owu a w tym cyklu jeszcze zaden a juz jestem w 18 prawie 19dc [emoji14]

Patrzcie jaki kulfon mi wyszedł...
To twoj wykres..? Tylko tyle dni mierzylas?

Witam wszystkie straczki. Oczywiście gratuluję tym, które ujrzały upragnione II kreski.
Chciała bym do was dołączyć jeśli można?
Od dłuższego czasu was poczytuje. Trochę o sobie mam 34 lata 10letniego syna i aniołka którego straciłam w lutym tego roku(8tydz.). W tym miesiącu postanowiliśmy z M rozpocząć starania. Zakupiłam testy owu, które postanowiłam wypróbować zrobiłam w 9, 10 i dziś 11dc i sama niewierzę a cykle mam 26-28 dc. Proszę o pomoc w interpretacji czy według was owu już była?

Myślę, ze tak, ze owu juz była chyba tego 10 dnia. Ta z 11 mocno jaśniejsza już. Jak zostały Ci jeszcze jakieś to najlepiej zrob jeszcze jutro dla pewnosci, bo ja tam mialam w tym cyklu ze 13dc mialam dosyc mocnawa kreche, 14 wydawalo sie ze jasniala i myślałam ze juz po owu, a jednak 15dc wyszla mi najmocniejsza z tych trzech.

reklama
Do góry