reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Asik1234 witaj:) Jeśli chodzi o dni płodne to może spróbowałabyś mierzenia temperatury i obserwacji śluzu? To jest bardziej dokładne niż samo "wyliczanie", szczególnie przy nieregularnych cyklach. Przed @ nie ma szans zajść w ciążę, ok. 9-13 dni przed @ jest okres bezwzględnej niepłodności. Jeśli udało się zajść przed spodziewaną miesiączką, to znaczy że po prostu owulacja się przesunęła i gdyby nie było ciąży, to ta @ przyszłaby wtedy z opóźnieniem. Polecam bardzo prowadzenie wykresu i obserwacje śluzu:)

Dziewczyny, w najbliższym cyklu, który się zaraz zacznie chciałabym się pobawić w mierzenie temperatury. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to robić i na co zwrócić uwagę?[emoji16]

Dziewczyny, w najbliższym cyklu, który się zaraz zacznie chciałabym się pobawić w mierzenie temperatury. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to robić i na co zwrócić uwagę?[emoji16]
A co dokladnie juz wiesz a co ci wyjasnic ? [emoji14]
Na pewno potrzebny jest termometr z dwoma miejscami po przecinku, trzeba mierzyć zawsze o tej samej porze z maksymalnie pol godzinnym odchyleniem, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka, w ustach lub pochwie [emoji6]

Wrzucam kolejny raz linka ktory mi pomogl na początku [emoji6]

Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend

A co dokladnie juz wiesz a co ci wyjasnic ? [emoji14]
Na pewno potrzebny jest termometr z dwoma miejscami po przecinku, trzeba mierzyć zawsze o tej samej porze z maksymalnie pol godzinnym odchyleniem, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka, w ustach lub pochwie [emoji6]

Wrzucam kolejny raz linka ktory mi pomogl na początku [emoji6]

Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend
Dziękuję [emoji16] myślę, że sobie poradzę!

reklama
A temperaturę trzeba zacząć mierzyć od miesiączki czy jak.:)ja mierze od 4 dni i w pochwie37.2 a pod pacha 36.8 tak się utrzymuje.wiem że musi przez ok 18 dni tak się utrzymywać tylko czy dobrze zaczęłam mierzyć

Do góry