reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jak dobrze ze jestes i sprowadzasz na ziemie [emoji8] pierwszy cykl, 1 tabl przez 5 dni, cykle niesamowicie nieregularne 2,3,4 miesiace [emoji19]
Powinna być owulacja według mnie ok 14 dc. Nie martw się, wszystko dzisiaj się dowiesz. Przepisał jakiś progesteron? Robiłaś badania hormonów?

reklama
Wczoraj okazało się, że jednak w czymś się nie zgadzamy z narzeczonym jeśli chodzi o dzieci. [emoji23] To tak oboje chcemy dwójkę, ale ja chce z dużą różnicą wieku a mój kochany już jest na nie i woli mniejszą różnice wieku, jak najmniejszą się da... Dlaczego? Bo ma brata starszego o 5 lat i źle wspomina dzieciństwo, bo zawsze ten brat był niedobry, dokuczał, nigdy nie było między nimi jakiejś zgody jako dzieci czy nastolatkowie. A ja tłumacze mu, że to zależy od wychowania a nie od różnicy wieku. Ciekawe czy się dogadamy. [emoji23] Na szczęście póki co jeszcze pierwszego dziecka nie mamy to zdążymy to przegadać.
Dzisiaj 13dc, niby na luzie ale jednak chciałabym mieć już drugi tydzień marca. W ogóle chciałabym wiosnę... A tu zima wróciła...

Wczoraj okazało się, że jednak w czymś się nie zgadzamy z narzeczonym jeśli chodzi o dzieci. [emoji23] To tak oboje chcemy dwójkę, ale ja chce z dużą różnicą wieku a mój kochany już jest na nie i woli mniejszą różnice wieku, jak najmniejszą się da... Dlaczego? Bo ma brata starszego o 5 lat i źle wspomina dzieciństwo, bo zawsze ten brat był niedobry, dokuczał, nigdy nie było między nimi jakiejś zgody jako dzieci czy nastolatkowie. A ja tłumacze mu, że to zależy od wychowania a nie od różnicy wieku. Ciekawe czy się dogadamy. [emoji23] Na szczęście póki co jeszcze pierwszego dziecka nie mamy to zdążymy to przegadać.
Dzisiaj 13dc, niby na luzie ale jednak chciałabym mieć już drugi tydzień marca. W ogóle chciałabym wiosnę... A tu zima wróciła...
Między mną a siostrą jest 4 lata i tez zawsze się żarłyśmy ;). U męża taka sama różnica i też tak było. Chyba nie od wychowania jednak to zależy. Duża przepaść emocjonalna. Ale teraz będzie 9 lat różnicy, jeśli w końcu się doczekam :). Myśle, że jak pierwsze się pojawi, to zmieni zdanie na ten temat :p.

Między mną a moim braćmi jest 12 i 15 lat różnicy. Z najstarszym bratem wiecznie się klocilam. Uspokoiło się jak opuścił dom rodzinny. Teraz się dogadujemy bez problemu. Z tym o 12 lat starszym zawsze się dogadywalam i teraz też tak jest. Mój mąż ma siostrę 4 lata starszą i za sobą nie przepadają.

Między mną a siostrą jest 4 lata i tez zawsze się żarłyśmy ;). U męża taka sama różnica i też tak było. Chyba nie od wychowania jednak to zależy. Duża przepaść emocjonalna. Ale teraz będzie 9 lat różnicy, jeśli w końcu się doczekam :). Myśle, że jak pierwsze się pojawi, to zmieni zdanie na ten temat :p.

Między mną a moim braćmi jest 12 i 15 lat różnicy. Z najstarszym bratem wiecznie się klocilam. Uspokoiło się jak opuścił dom rodzinny. Teraz się dogadujemy bez problemu. Z tym o 12 lat starszym zawsze się dogadywalam i teraz też tak jest. Mój mąż ma siostrę 4 lata starszą i za sobą nie przepadają.
Czyli jednak coś w tym jest. [emoji23] Muszę się koniecznie zastanowić. Narzeczony powiedział, że może jakbyśmy mieli pierwsza córeczkę to starsza siostra będzie bardziej wyrozumiała niż starszy brat. Ale plany planami a życie swoje pokaże. ;)

my będziemy zadowoleni jak chociaż z jednym się uda :) a kiedy kolejne, to się okaże, jak nam pierwsze da popalić :) ale chyba nie wcześniej niż po kilku latach

@Agne91 gratuluję i ja :)
@irminka1231 robiłaś test? Jestem mega ciekawa :)

Co do różnicy wieku, między mną i moim bratem jest 4 lata różnicy, jestem starsza. Nigdy nie mieliśmy problemów z dogadaniem sie. Z kolei u mojego M. jest tak, że ma 6 lat starszego brata i 10 lat starszą siostrę i tez wszyscy bardzo są za sobą. Może to tez wynika z faktu, że wczesnie stracili ojca, matka pracowala i musieli liczyc na siebie.

reklama
Powinna być owulacja według mnie ok 14 dc. Nie martw się, wszystko dzisiaj się dowiesz. Przepisał jakiś progesteron? Robiłaś badania hormonów?
Jeszcze nic, na razie caly czas pije miovarian i biore wit D. Hormony badalam w pazdzierniku, bylam wtedy w szpitalu na I i II faze cyklu. Mialam za niski progesteron i troche podwyzszona prolaktyne. Dzisiaj sie dowiem, masz racje [emoji4] jeszcze 2 h w niepewnosci...
@Migdalove ja mam 7 braci, miedzy nami nie ma duzych roznic wieku bo mama nas rodzila praktycznie rok po roku i nie zauwazylam zaleznosci w dogadywaniu sie np mlodszych braci ze soba czy tych starszych. Kazdy inny charakter [emoji4] Ze mna to wiadomo, jedyna dziewczyna to niezbyt chcieli sie bawic [emoji16] kazdy z kazdym sie klocil, ale rownie dobrze kazdy z kazdym gadal. A teraz jak jestesmy starsi to raczej nie mamy problemow z kontaktem. Ja mam zdecydowanie lepsze teraz niz w dzieciństwie [emoji4]

Do góry