reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witajcie dziewczyny
Coś mi nawala ten telefon...
I.nie przychodzą powiadomienia o forum ..
Więc tym kobitka co zobaczyły 2 kreski gratuluję
Dziś wizyta u lekarza ciekawe czy mi kartę ciąży założy i wgl będzie badania kazała zrobić...
Miłego dnia życzę i pozdrawiam:)
Mnie wczoraj gin powiedział że założy kartę 15 marca jak już przyjdę z kompletem badań. Będę wtedy w 9 tc. Aż boję się sprawdzić ile to będzie kosztować. Mam nadzieję że 300 zł wystarczy. W którym jesteś Ty tygodniu?

reklama
Ja tak miałam z synkiem ,dziś ma 7 lat !!!! Gratulacje
100 lat dla synka!!! Mój miał 08.02 8lat ;). Mój ostatnio pytał mnie co to znaczy „molestować” i „ uprawiać sex” :szok:
Dziewczyny ja jestem jakoś wyjątkowo załamana w tym cyklu :( jeszcze nigdy tak nie miałam... Nawet po nocach spać nie umiem, budzę się w nocy i czytam artykuły o niepłodności, stresuje się, nakręcam, myślę o dziewczynach z otoczenia które właśnie savw ciąży. Obawiam się że zaraz zwariuje na tym punkcie o ile już to się nie stało :( dodatkowo Dołuje mnie fakt że jakoś nie czuje wsparcia męża, mam wrażenie że jemu to wszystko obojętne, już nawet nie chce mnie słuchać gdy mówię o suplementach, lekarzu itd.. najlepsza przyjaciółka w ciąży więc jakoś rozmowy z nią unikam, zresztą ona sama też prawie w ogóle się nie odzywa. Zawsze sobie mówiliśmy że będziemy razem z brzuchem chodzić więc może dlatego teraz też woli towarzystwo kogoś innego... Chyba to lepiej dla mnie bo nie zniosłabym słuchania o jej ciąży, cieszę z jej szczęścia ale w głębi duszy skręca mnie z zazdrosci. Strasznie się czuję w tym cyklu. Naprawdę. :( Gdy się teraz nie uda to pasuje całkowicie bo serio zaraz zwariuje. Mąż dzisiaj idzie ponownie zbadać nasienie..

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem kochana co czujesz.... Może właśnie musisz zmienić front i odpuścić na trochę i wtedy się uda. Wiem, że przyjaciółka denerwuje i wszystkie matki z brzuchami i wózkami, ale uwierz mi to minie. Daj sobie czas. Co do męża to oni niestety inaczej to wszystko odbierają. Mój tez mimo, że był przy mnie to po poronieniu czułam się taka samotna, zawiedziona, nie kobieta i zła na cały świat, a on nie mówił mi tego co chciałam usłyszeć. Poprostu nie potrafił. Może twój boi się ze to może być również jego wina dlatego unika tematu ( wiesz męskie ego). Wszystko będzie dobrze. Porozmawiaj z nim przy winku, może jakiś szybki wyjazd na pare dni. Trzymam mocno kciuki i nie smuć się. Każda z nas zasługuje by być mamą. Tylko niestety nieraz trzeba na to szczęście poczekać:(
Już godzinę siedzę w poczekalni laboratorium, beta 59 pln jakoś chyba dużo?
Szkoda, że to wszystko tyle trwa :((
Dobrego dnia dziewczyny!!
Trzymam kciuki za wysoką betę! Adekwatną do ceny za badanie ;)

Witajcie dziewczyny. Gratuluje II kreseczek, dobra passa sie zaczyna [emoji4] @Agne91 trzymam kciuki, bedzie dobrze zobaczysz [emoji8]
Dzisiaj 11 dc, 2-6 dc bralam clo, pisalam do Was kilka dni temu bo mialam problem, wstawilam zdjecie mojego testu owu ktory byl pozytywny w 6dc, niestety nie otrzymalam zadnej odpowiedzi, ciezko sie tu przebic [emoji20] dzisiaj wizyta u gina, ale obawiam sie ze i tak po mojej owulacji sluch zaginie [emoji20]
Milego dnia Wam życzę [emoji9]

15 minut doczekam i wracam bez kolejki ;)
Chociaż tyle dobrze [emoji5]. Teraz musi się udać [emoji16]. U mnie pomaga zawsze trochę stres bo jak mi serce mocniej bije to i krew szybciej leci [emoji14]. Ja boję się klucia i mnie to stresuje. Oczywiście podczas pobierania nie krzyczę i nie marudzę[emoji14].

Witajcie dziewczyny. Gratuluje II kreseczek, dobra passa sie zaczyna [emoji4] @Agne91 trzymam kciuki, bedzie dobrze zobaczysz [emoji8]
Dzisiaj 11 dc, 2-6 dc bralam clo, pisalam do Was kilka dni temu bo mialam problem, wstawilam zdjecie mojego testu owu ktory byl pozytywny w 6dc, niestety nie otrzymalam zadnej odpowiedzi, ciezko sie tu przebic [emoji20] dzisiaj wizyta u gina, ale obawiam sie ze i tak po mojej owulacji sluch zaginie [emoji20]
Milego dnia Wam życzę [emoji9]
Kochana, przepraszam za przeoczenie. Wydaje mi się, że po clo ten test wyszedł ci pozytywny. Na monitoring nie idziesz? Powinnaś. Ja tez brałam 3 cykle clo, teraz Lamette ale w każdym cyklu monitoring mam.

Kochana, przepraszam za przeoczenie. Wydaje mi się, że po clo ten test wyszedł ci pozytywny. Na monitoring nie idziesz? Powinnaś. Ja tez brałam 3 cykle clo, teraz Lamette ale w każdym cyklu monitoring mam.
Mam dzisiaj monitoring, 11 dc. Lekarz powiedzial ze wczesniej nie ma sensu bo i tak nic nie bedzie widac [emoji20] tak przypuszczalam ze moze clo wplynelo na wynik testu, ale co jesli jednak owu byla powiedzmy tego 8 dc to czy dzisiaj bedzie cos widac? Cholernie boje sie uslyszec kolejny raz ze owulacji nie ma i nie bedzie i znowu dostane luteine na okres [emoji20]

Hej ja jestem prawie 5 lat po operacji usunięcia torbieli. U mnie okazało się, że była na jajowodzie. Trafiłam na stół też w ostatniej chwili bo torbiel już gniła i się skręcała tym samym atakując jajowód. Na szczęście udało się go zostawić.

Po operacji udało mi się zajść w ciążę co prawda nie było łatwo ale to też wina szalejących hormonów.
Powodzenia i będzie dobrze. Ja obecnie staram się lekami pozbyć torbieli która właśnie się pojawiła :(

Ps jak dużą masz ? U mnie w momencie operacji miała około 9x8 cm.
W momencie zdiagnozowania 2 miesiace wczesniej 4,5cm x 5 cm

Ja też miałam usuwaną torbiel wielkości 8x6 cm która była na jajniku. To było 6 lat temu. Jajnik udało się zachować ale jest trochę mniejszy. Obecnie też lekami próbuje zwalczyć torbiel która powstała po nie pękniętym pęcherzyku :)

Mam dzisiaj monitoring, 11 dc. Lekarz powiedzial ze wczesniej nie ma sensu bo i tak nic nie bedzie widac [emoji20] tak przypuszczalam ze moze clo wplynelo na wynik testu, ale co jesli jednak owu byla powiedzmy tego 8 dc to czy dzisiaj bedzie cos widac? Cholernie boje sie uslyszec kolejny raz ze owulacji nie ma i nie bedzie i znowu dostane luteine na okres [emoji20]
Jesli to twój pierwszy cykl z clo, to nie martw się na zapas. Raczej owulacja będzie na 99% . Małe prawdopodobieństwo ze już była. Jeśli była lekarz na pewno będzie to widział. Ile tabletek bierzesz clo? Jakie długie cykle masz? To pierwszy cykl z clo?

reklama
Jesli to twój pierwszy cykl z clo, to nie martw się na zapas. Raczej owulacja będzie na 99% . Małe prawdopodobieństwo ze już była. Jeśli była lekarz na pewno będzie to widział. Ile tabletek bierzesz clo? Jakie długie cykle masz? To pierwszy cykl z clo?
Jak dobrze ze jestes i sprowadzasz na ziemie [emoji8] pierwszy cykl, 1 tabl przez 5 dni, cykle niesamowicie nieregularne 2,3,4 miesiace [emoji19]

Do góry