reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie dziwi mnie Twój lęk, ale zaufaj lekarzowi. Ja wierzę, że będzie dobrze i trzymam za to mocno kciuki✊✊✊ ściskam cię mocno :) myślałam o Tobie kilka razy dzisiaj, fajne to bo niby się nie znamy, a czuje jakby tak było ;):)
a czemu dał ci duphaston i luteinę? Przecież progesteron masz ładny...
Dziękuję :) kochana jesteś :* a odnośnie odczucia, że się znamy, mimo, że się nie znamy to mam tak samo :) i też myślę co u Ciebie.. i czekam i trzyma kciuki za to, żebyśmy się lada moment spotkały u doktorka w poczekalni z brzucholami :)
a dlaczego mi to przepisał? jak sam powiedział, że widzimy się za 2 tygodnie, a w międzyczasie da mi trochę leków żeby nas wzmocnić i podkręcić - oczywiście z uśmiechem jak to on. Oczywiście mam skontrolować tsh i ft4, zwiększył mi dawkę euthyroxu do 50mg. Nie wiem.. jakoś mu ufam,...
A najlepsze było w aptece u mnie pod blokiem. Realizuje receptę u takiej młodej sympatycznej farmaceutki, ona tak mi podaje te leki... mówię, do niej, że trochę dużo tego, a ona do mnie, że doktor wie co robi bo jej bardzo zagrożoną ciąże prowadził i teraz ma zdrowego bobasa... trochę mnie podbudowała :)
Hej dziewczyny:) Moja beta z dzisiaj 2739❤️ 8.06 byla 603 a dzisiaj taka. Przyrost 112% ! Kazdemu zycze takiego szczescia i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!
Cuuuuudnie :) pięęęękna beta :)

Dzisiaj wg apki owu a mąż w delegacji wraca dopiero w czwartek :( chyba nic z tego w tym cyklu chyba żeby udało się po wczorajszych i niedzielnych przytulankach ehh.. .
Jak masz dziś owu to idealnie :) my w tym cyklu ostatni raz kochaliśmy się dzień przed owu właśnie a potem przez kilka dni w ogóle :_ będzie dobrze :) pozytywnie :)

reklama
Z tego by wynikało, ze jest to 4 tydzień, czyli chyba na lekarza jeszcze za wcześnie ? Po wzrastającej becie dwu krotnie można być spokojnym ?
Wydaje mi się ,że tak, chociaż ja przy wcześniejszej ciąży nie byłam na becie, ale tak właśnie dziewczyny piszą, o dwukrotnym wzroście. Ja skoczę jutro i w piątek. Lekarz dopiero koło 6 tyg. U mnie jakoś 6t4d było już serduszko ładnie widoczne. (W 8t już niestety nie biło :( ) teraz muszę być dobrej myśli, chociaż mam wrażenie,że zwariuje do wizyty. Brzuch boli nadal jak na okres, mam mieszane uczucia.

No mi właśnie zaczęły sypać się rok temu jak coś się zaczęło dziać z tarczycą ale o tym nie wiedziałam jeszcze ;o A teraz to masakra. Mimo, że leki biorę ;o ehh.

Dziewczyny któraś z was odstawiła kiedyś metformine? Tzn ja nie odstawiłam ale dostałam leki na miesiąc czasu i muszę iść po receptę. Skończyły mi się już kilka dni temu, a teraz do mojej gin się dostać to masakra, to położna więc terminy są straszne
Ja na jaki czas odstawilam metformine(siofor 500) jak lekarz kazal ale teraz znowu biore.

Jejku dziewczyny :) jaki wysyp kreseczek :) gratuluję wszystkim
A ja właśnie wróciłam od lekarza i w sumie nie wiem czy jest ok. Jest pęcherzyk ciążowy, prawidłowo zaimplementowany a w nim ciałko żółte ( w opisie usg woreczek żółtkowy: uwidoczniony) , zarodek natomiast nie i z obrazu usg ciąża o tydzień młodsza. Dostałam dodatkowo kwas foliowy 5mg, Luteinę 100 dopochwowo 2 razy dziennie i Duphaston 3 razy dziennie. Kolejna wizyta za 2 tyg. 26.06. Mam nadzieję, że będę miała z czym iść.
On twierdzi, że wszystko jest i będzie ok, natomiast ja mam wątpliwości i nie wiem jak przeżyje te 2 tygodnie.
Miała, któraś z Was podobne doświadczenia i wszystko było ok?
Kochana napewno bedzie dobrze wiec nie martw sie na zapas.Skoro lekarz mowi ze jest dobrze to nie denerwuj sie:*

Uff, rozsądną z Ciebie kobietka :) mam nadzieje, ze masz zdrowa ciaze i tylko beta Ci do moczu nie przenika, zmartwilam sie ze tak zle sie czujesz, kazdej z nas zdarzają sie długie cykle, ale raczej bez dodatkowych objawów, wiec lekarz wskazany!
Haha no muszę być kochana ;* Mam nadzieję, że ciąża w ogóle jest ale jakoś nie liczę na to [emoji17]

Z tego by wynikało, ze jest to 4 tydzień, czyli chyba na lekarza jeszcze za wcześnie ? Po wzrastającej becie dwu krotnie można być spokojnym ?
Można i jak moge Wam doradzić, to nie przesadzajcie z tą betą. Ja zrobiłam chyba z 7 razy, bo byłam tak przewrażliwiona po pronieniu i miałam oiękne przyrosty po prawie 200%, a ostatni przyrost-jeb! 50%. Oczywiście widziałam już najczarniejszy scenariusz. Biegiem do lekarza, a ten mnie opiperzył, ze tyle razy bete dobiłam i ze od jakiejs tam wartosci (nie pamiętam od ilu, chyba od 8tyś) beta nie bedzie juz rosnąć tak szybko! Oczywiscie wszystko skonczylo sie dobrze, wiecej bety nie robilam, a dzidzia rośnie zdrowa. Ale co sie najadłam strachu to moje ;)

reklama
Wydaje mi się ,że tak, chociaż ja przy wcześniejszej ciąży nie byłam na becie, ale tak właśnie dziewczyny piszą, o dwukrotnym wzroście. Ja skoczę jutro i w piątek. Lekarz dopiero koło 6 tyg. U mnie jakoś 6t4d było już serduszko ładnie widoczne. (W 8t już niestety nie biło :( ) teraz muszę być dobrej myśli, chociaż mam wrażenie,że zwariuje do wizyty. Brzuch boli nadal jak na okres, mam mieszane uczucia.
Będzie dobrze, musi być! Ja tez się obawiam, ale modlę się by było dobrze! Strach jest ale nie możemy tracić nadziei... dlatego ja chce na betę skoczyć jeszcze przed ginekologiem, bo zanim pójdę na wizytę to jednak jeszcze z 2 tygodnie

Do góry