reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ale czemu w ogóle się pokazała ta kreska ? Przecież ja nie jestem przed owulacja, tylko przed @
Ja kupilam testy owu w tym cyklu pierwszy raz, niestety gdy do mnie dotarły prawdopodobnie byl juz dzien owu i testy od tego dnia byly negatywne, ale kreska druga widoczna przez kilja dni, aż zniknęła. Chcialam mimo wszystko sprawdzac caly cykl jak te testy działają. Około 2 dni przed pozytywnym ciazowym ta kreska na owu znow się pojawiła blada nie taka jak u Ciebie. Gdy juz po becie wiedzialam ze na bank to ciaza zrobilam owu i byl pozytywny.
Więc coś w tym jest napewno, ale lepiej zrob zwykły test.

reklama
Nie rozmyslaj czemu, tylko po prostu zrob normalny test lub bete i bedziesz wiedziala co i jak.
Trzymam kciuki
emoji110.png

Ps. Widzialam juz kilka takich testów rowniez zrobionych przed terminem @ a teraz to zdrowe ciążę lub juz slodkie dzieciaczki
emoji6.png
Ja po prostu się zdziwiłam wcześniej, dziewczyny tez o tym pisały
No właśnie ja też nie wiec nie jestem pewna. Z ciekawosci chętnie też bym strzeliła teraz test owu dla porównania ale niestety już nie mam.
Zrób jutro test ciążowy. :)
No mi właśnie zostały te, ale czuje ze jednak to nie będzie to. Chyba świruje już :dry: poczekam na @@@

A my właśnie podjęliśmy z mężem decyzje ze jeżeli przyjdzie 16 czerwca @ to jedziemy w drugim tygodniu lipca do Hiszpanii [emoji6] i mam do Was pytanie... jak myślicie czy we wczesnej ciąży lot samolotem może zaszkodzić dzidzi ? Bo nie wiem czy odpuszczać kolejny cykl starań chociaż nie ukrywam ze wolałabym nie..

Ja właśnie jutro lecę do Hiszpanii. Jeśli jest ciąża to będzie to 4-5 tydzień. Poprzedni cykl odpuściłam, by nie lecieć w około 8 tygodniu. Nie tyle ze względu na dzidzie a na duże ryzyko mdłości i zlego samopoczucia. Ani lot nie będzie przyjemny ani wycieczka udana a dodatkowo 7-9 tydzień to mocno stresujący etap. Taki był mój wybór, Ty jeszcze mozesz poczytać i zdecydować inaczej. :)

Nie martw sie, ja dopóki nie "ogarnęłam" swojego cyklu, łapałam sie każdego objawu i tez zachodziłam w głowę co z tymi testami owu jest nie tak, liczyłam ze to objaw ciąży (czego Tobie życzę) a w tym nawet nie kupiłam sobie ciążowych, na nic juz nie licze. Wywalilam na nie juz tyle kasy... Bez sensu. Ehh, jeszcze naczytałam sie, ze częstym powodem niedrożności jajnika są zrosty po wyciętym wyrostku, jesli rzeczywiście mój dominujący jajnik jest niedrożny to co mi zostanie? Jest jakies leczenie? Ponoć laparoskopowo juz sie nie robi drożności, czy jest inna metoda?
O kurcze tego to nie wiem, szczerze to sama nie wiem czy ja mam drożne czy nie :eek:

Mnie pokazują caly cykl dwie kreski, badanie LH zrobione w 3 dc potwierdza, ze mam wysoki poziom tego hormonu, zasada jest taka ze po pozytywnym teście owu, czyli dwie mocne kreski, ze aż testowa mocniejsza, nie robi sie kolejnych testów... Nie sugeruj sie tym

Hmmm...nie każdy organizm jest taki sam. Mi np. testowa kreska nigdy, ale to nigdy nie wyszła ciemniejsza. To mniej więcej kiedy była poznawałam po tym, ze kreski wcześniej i po owu albo w ogóle nie było, albo była bardzo jasna dosłownie przez 2-3 dni. To, ze owu w tym cyklu była to wiem na pewno bo jestem w ciąży, a w poprzednim potwierdzona monitoringiem u gina. Tu np testy owulacyjne z poprzedniego cyklu z monitoringiem i owu w 17 dc
IMG_2785.JPG

Załączniki

• IMG_2785.JPG
    IMG_2785.JPG
    296 KB · Wyświetleń: 450
Ja właśnie jutro lecę do Hiszpanii. Jeśli jest ciąża to będzie to 4-5 tydzień. Poprzedni cykl odpuściłam, by nie lecieć w około 8 tygodniu. Nie tyle ze względu na dzidzie a na duże ryzyko mdłości i zlego samopoczucia. Ani lot nie będzie przyjemny ani wycieczka udana a dodatkowo 7-9 tydzień to mocno stresujący etap. Taki był mój wybór, Ty jeszcze mozesz poczytać i zdecydować inaczej. :)

U mnie jeżeli teraz się nie uda to lot wypadnie 3-4 tydzień ciąży jak coś więc objawów nie będzie jeszcze...

reklama
U mnie jeżeli teraz się nie uda to lot wypadnie 3-4 tydzień ciąży jak coś więc objawów nie będzie jeszcze...

A no tak, przeczytałam, że w drugiej połowie lipca. To tym bardziej. Nawet jeszcze nie będziesz wiedziała, czy jesteś w ciąży. :) więc życzę nam obu, byśmy przywiozły z Hiszpanii pozytywne testy! :) a jaki region wybraliście? My mamy objazdówkę po Andaluzji a potem wypoczynek na Costa del Sol.

Do góry