reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Serio z tym lekarzem? Chociaż sama jem mięso nie wydaje mi się, że jest niezbędne do zajścia w ciążę. Przecież jest milion sposobów by te witaminy i minerały co są w mięsie (czy inne takie rzeczy. Nie znam sie totalnie ;) ) dostarczyć organizmowi, prawda?

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dlatego puki co staram sie bilansować dietę bez konieczności mięsa...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak dlatego puki co staram sie bilansować dietę bez konieczności mięsa...

Wydaje mi się, że to trochę jednak lepiej jak starasz się bez mięsa jakoś to ogarnąć. Szczególnie, że nie jesteś Wege od miesiąca, tylko juz ladnych parę lat, przez co Twój organizm też jest przyzwyczajony do takiej, a nie innej formy żywienia. Dziwne podejście lekarza...

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem swieżak w gorącej wodzie kąpany i to drugi dopiero cykl[emoji56]
I wiem nie powinnam sie nakręcać ale .... to silniejsze ode mnie. Mam bardzo regularne cykle zero jakis przygód zdrowotnych niemąż tez zdrowy i zdrowy tryb prowadzi sportowy i generalnie nic nie stoi na przeszkodzie :)

A jednak :) to nie jest tak łatwo :)

Jedyne co stoi na przeszkodzie to lekarz który mowi aby zaczęła chociaż na czas starań i ciąży jeść mięso...
jestem wegetarianka od 6 lat.... ale na sama myśl robi mi sie niedobrze. Staram sie zbilansować dietę tak aby było wszystko co potrzeba

Spoko! Rozumiem Cię bo ja tez od samego początku tak przeżywam każda @. A pamietam jak nic pierwsza rozmowę z ginem. Poszłam na cytologię i przy okazji mu mówię, ze chciała bym mieć dziecko, co mam robić itd a on do mnie, ze nic nie stoi na przeszkodzie, jak najbardziej bo już czas, wypisał mi kwas foliowy i mówi: „tylko jak się nie trafi za pierwszym, szóstym czy ósmym razem to niech się pani nie denerwuje! Tak nieraz bywa, ze to trwa trochę dłużej!” Lekarz po 60 także chyba już niejedna „psychopatke” leczył i wiedział co mówi ;)

Ja jestem swieżak w gorącej wodzie kąpany i to drugi dopiero cykl[emoji56]
I wiem nie powinnam sie nakręcać ale .... to silniejsze ode mnie. Mam bardzo regularne cykle zero jakis przygód zdrowotnych niemąż tez zdrowy i zdrowy tryb prowadzi sportowy i generalnie nic nie stoi na przeszkodzie :)

A jednak :) to nie jest tak łatwo :)

Jedyne co stoi na przeszkodzie to lekarz który mowi aby zaczęła chociaż na czas starań i ciąży jeść mięso...
jestem wegetarianka od 6 lat.... ale na sama myśl robi mi sie niedobrze. Staram sie zbilansować dietę tak aby było wszystko co potrzeba

Dziwne serio dziwne :D moim zdaniem tu mięso nie ma znaczenia, na pewno to nie wina tego że go nie jesz. Zresztą staracie się dopiero dwa miesiące więc luz moim zdaniem wam się szybko uda. Narazie nie ma czym się przyjmować :)

Spoko! Rozumiem Cię bo ja tez od samego początku tak przeżywam każda @. A pamietam jak nic pierwsza rozmowę z ginem. Poszłam na cytologię i przy okazji mu mówię, ze chciała bym mieć dziecko, co mam robić itd a on do mnie, ze nic nie stoi na przeszkodzie, jak najbardziej bo już czas, wypisał mi kwas foliowy i mówi: „tylko jak się nie trafi za pierwszym, szóstym czy ósmym razem to niech się pani nie denerwuje! Tak nieraz bywa, ze to trwa trochę dłużej!” Lekarz po 60 także chyba już niejedna „psychopatke” leczył i wiedział co mówi ;)

A najbardziej w tym wszystkim przerażający jest czas :) czekanie na owulacje potem czekanie na @.... oszaleć można. Starasz sie nie doszukiwać objawów a to parcie na posiadanie dziecka samo podaje jak na tacy „ a moze to objaw a moze tamto”
U mnie to mowię cały czas od praktycznie owulacji bol jak na okres tyle ze mniejszy i ta zgaga

A najbardziej w tym wszystkim przerażający jest czas :) czekanie na owulacje potem czekanie na @.... oszaleć można. Starasz sie nie doszukiwać objawów a to parcie na posiadanie dziecka samo podaje jak na tacy „ a moze to objaw a moze tamto”
U mnie to mowię cały czas od praktycznie owulacji bol jak na okres tyle ze mniejszy i ta zgaga

No niestety, lekcja cierpliwości na całego. A najgorsze jest to, ze jak się nie starałam to od @ do @ mijało momentalnie a teraz to cała wieczność, szczególnie od ovu do @ :)

Hej laseczki. Ja oszaleje z tymi testami ovu. One chyba nie działają. W PT pokazywało lekko różowa druga kreskę. Wieczorem już jej nie było. W sobotę rano znowu była a w sobotę wieczorem już nie. Dzisiaj rano nie było _ jedynie ta kontrolną. To 11 dc ale czemu raz pokazuje a raz nie.. jaka masakra z tym. No oszaleje . Możliwe że one są jakieś nie dobre ?

No niestety, lekcja cierpliwości na całego. A najgorsze jest to, ze jak się nie starałam to od @ do @ mijało momentalnie a teraz to cała wieczność, szczególnie od ovu do @ :)

Dokładnie :) tak to człowiek sie nie obejrzał i juz znów okres a teraz :/ No nic mam nadzieje ze sie nie rozkręci @ ....

reklama
Hej laseczki. Ja oszaleje z tymi testami ovu. One chyba nie działają. W PT pokazywało lekko różowa druga kreskę. Wieczorem już jej nie było. W sobotę rano znowu była a w sobotę wieczorem już nie. Dzisiaj rano nie było _ jedynie ta kontrolną. To 11 dc ale czemu raz pokazuje a raz nie.. jaka masakra z tym. No oszaleje . Możliwe że one są jakieś nie dobre ?

No zmień testy, bo coś tu jest nie halo :)

Do góry