reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

no moj przyjezdza w ndz.. mam nadzieje ze w ndz teścik pokaże ładne kreseczki ... obyyyyyy... :* dziękuje ryba za interpretacje... alez to skomplikowane :p

Ale jak podzialacie w niedziele a pozytyw wyjdzie ci dopiero w poniedziałek to i tak szanse są spore, bo podobno plemniki długo mogą przeżyć w pochwie w oczekiwaniu na jajco ;)

reklama
Hej dziewczynki! Elodia, jeszcze raz gratuluje! Ja dzisiaj idę na te urodziny i w sumie mam dylemat pic wino czy nie pic?! Mam dopiero 2po. W sumie kiedyś rozmawiałam z lekarzem to mi doradził, żeby „żyć normalnie” dopóki @ się nie spóźnia. Wiadomo, ze nie hektolitry ale 2-3 kieliszki wina nie powinny w tak wczesnym stadium zaszkodzić. Z drugiej strony jak nie będę pic to będzie milion pytań do, a dlaczego? Złe się czujesz? Ahhh to życie staraczki :)
Moim zdaniem możesz się napić, ja przynajmniej na Twoim miejscu bym się napiła, unikniesz niepotrzebnych pytań a dwie czy trzy lampki wina myślę, że fasolce nie zaszkodzą na tak wczesnym etapie, a może dzięki temu że się rozluźnisz to fasola łatwiej będzie mogła się zagnieździć ;)

Faktycznie test moze pokazac 48 godzin wcxesniej ale my dokladnie bez monitoringu nie jestesmy wsyanie okreslik kidy jest ten czas dlatego gdy tylko uważasz że test jest zbliżony do pozytywnego i utrzymuje się przez kilka godzin to czas działać wiem że jest wiele kobiet które są w stanie określić co do godziny kiedy mają owulke ja wogule nie potrafię

Ja nieraz nie czuje kompletnie owulki a nieraz (tak jak w tym cyklu) to aż muszę przeciwbólowa łyknąć żeby normalnie funkcjonować :)

to znaczy ze od momentu grubej krechy jest tak malo czasu ?? gdziesz czytałam ze 24-36 h.. bo u mnie proeblem ze moj kochany nie może tak z godz na godz przyjechac... :( ogolnie słabo bo ewentualnie na drugi dzien by mógł. chyba ze jakis cud i tego samoego dnia.. taka ma prace.. :(

Ten czas to napewno jest zależy i indywidualny :)

Ja zrobiłam test Ok 14 ale wczesniej zrobiłam dzien wstecz Ok 20 i byłam słaba wiec zeby wiedzieć kiedy robi sie mocna krecha trzebaby co godzinę robić [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

musze sprawdzić jak to u mnie.. chociaż te prywatne Usg tyle kasy pochłaniają.. a ostatnio włansie byłam na NFZ.. dziewczyny.. na jakiego debila ja trafiłam to sie w glowie nie mieści... pierwszy tekst jak pobierał cyto to oczywiście tak niedelikatnie, że aż nogami szurałam. a On do mnie "co Pani udaje taką wrażliwą" . dodam ze byłam u niego po raz pierwszy.. a jak pytałam o pęcherzyki i mowiłam, że ostatnio był cykl bezowulacyjny to on do mnie ze mam nie panikowac i jak natura chce to pęcherzyki rosną a jak nie chce to nie. normlanie mowie Wam debil ..
Co za debil..... spróbuj do innego ja miałam na nfz ale ginekolog świetny cierpliwy i potrafi porozmawiać odpowiedzial cierpliwie na wszystkie moje pytania i to tak dokładnie A tyle pytań zadawalam ze szok

Ten czas to napewno jest zależy i indywidualny :)

Ja zrobiłam test Ok 14 ale wczesniej zrobiłam dzien wstecz Ok 20 i byłam słaba wiec zeby wiedzieć kiedy robi sie mocna krecha trzebaby co godzinę robić [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja zakupiłam 50 sztuków :p hahahhaa... przyjde z pracy to znowu zrobie a co tam :p hahahhaha

Moim zdaniem możesz się napić, ja przynajmniej na Twoim miejscu bym się napiła, unikniesz niepotrzebnych pytań a dwie czy trzy lampki wina myślę, że fasolce nie zaszkodzą na tak wczesnym etapie, a może dzięki temu że się rozluźnisz to fasola łatwiej będzie mogła się zagnieździć ;)

Właśnie to samo usłyszałam od mojego lekarza, bo trudno tak się „pilnować” co chwilkę, zwłaszcza jak ktoś się już długo stara. To się napije! To chciałam usłyszeć [emoji8][emoji6]

reklama
Ja nieraz nie czuje kompletnie owulki a nieraz (tak jak w tym cyklu) to aż muszę przeciwbólowa łyknąć żeby normalnie funkcjonować :)
Ja czuję i wiele bardziej odkąd biorę kwas foliowy i to pierwsz cykl z symfic i tak jak tylko poczułam ból prawego jajnika to szłam do gina i zrobiłam test A tak słabo rósł ten mój pecherzyk ale byłam zaskoczona na to wychodzi ze czuję 24 H przed owu

Do góry