reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
Ona2424 - dobrze posprawdzać, bo kortyzol to problem z nadnerczami, w sytuacjach stresowych się podnosi, ale to norma, a w przypadku problemów z nadnerczami to nawet podczas błogiej sielanki jest podwyższony. Badanie kortyzolu kosztuje ok. 25 zł a warto sprawdzić.
I tak jak Natalia mówi, tarczyca I pewnie coś jeszcze by się znalazło.
Niestety takie choroby i objawy są najgorsze. Bo jak brzuch strasznie boli to nie polemizują lekarze, tylko szukają przyczyny. A jak przyjdzie się do lekarza np rodzinnego i mówi się, że jest się poddenerwowanym, niespokojnym i bez motywacji, to powie, żeby się wyspać[emoji19]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
I tak jak Natalia mówi, tarczyca I pewnie coś jeszcze by się znalazło.
Niestety takie choroby i objawy są najgorsze. Bo jak brzuch strasznie boli to nie polemizują lekarze, tylko szukają przyczyny. A jak przyjdzie się do lekarza np rodzinnego i mówi się, że jest się poddenerwowanym, niespokojnym i bez motywacji, to powie, żeby się wyspać[emoji19]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
1985nelia2
Moj lekarz tak nie mówi tylko jak jest problem to daje leki i juz. W ciąży niestety niewiele da sie z tym zrobic.
ciagle piszesz o lekach ja rozumiem ze czasem trzeba wziac i jak by byla taka ostatecznosc to wezme ale ja powtarzam ze nie chce potem w zyciu byc uzalezniona od ich dzialania a sama sobie nie radzic chce sprobowac sama to ogarnac za pomoca terapii bez lekow
nie zrozum mnie zle po prostu dla mnie leki to ostattecznosc jak zobacze ze nie daje rady i nic mi nie pomaga... ale moja motywCja sa dziewczyny ktore na innym forum napisaly mi ze mialy podobnie jedna chodzila na terapie po ciazy napisala ze wszystko jej przeszlo wiec ja wolala bym odczekac okres ciazy zobaczyc jak bedzie po czy rzeczywiscie wszystko wroci do normy dla mnie motywacja sa co ci co dali rade bez lekow wyjsc z tego ja czuje sie od wczoraj troche lepiej nie zapeszajac i wiem ze bardzo duzo zalezy tez od nas samych nie oszukujmy sie od naszego nastawienia a nie zalamywania sie coraz gorrszego chociaz ja niestety wlasnie mam z tym problem czesto dlatego tez korzystam z psychologa mi psycholog po tym jak jej powiedzialam wszystko szczerze o lekach powiedziala tyle ze wrazie czego sa i mam o tym pamietac ale ze ona napewnp odrazu mi ich nie da bo mozna dac rade bez... motywacja dla mnie tez jest moj maz i moja rodzina... wiec chce dac rade ... nie muszac brac potem co jakis czas cale zycie lekow... a z tego co o nich czytalam to dzieki Bogu po przeczytaniu o takicj lekach jeszcze bardziej sie motywuje by nie musiec ich brac...
Gosiaq85
Moje drogie! Co o tym myślicie?
Zrobilam dzisiaj test, przed chwila wiec nie z porannego moczu i wyszly 2 kreski co prawda ta jedna slabsza. Dzisiaj mam 27 dc ale dokladnie 14 dni temu mialam zastrzyk ovitrelle, ktory moze falszowac wynik. Co prawda na ulotce jest napisane ze do 10 dni ale nie wiem moze u mnie jeszcze sie utrzymuje... Ogolnie to tylko bola mnie piersi od zastrzyku i tak do tej pory. Czy myslicie ze to moze byc ciaza? Nie chce sobie robic zludnej nadziei... okres w sumie nie wiem kiedy dostane. Liczac ze owulacja byla w 14 lub 15 dniu to powinien byc lada dzien, ale z kolei ostatnio moje cykle trwaly okolo 31 dni wiec dopiero kolo wtorku.
Zrobilam dzisiaj test, przed chwila wiec nie z porannego moczu i wyszly 2 kreski co prawda ta jedna slabsza. Dzisiaj mam 27 dc ale dokladnie 14 dni temu mialam zastrzyk ovitrelle, ktory moze falszowac wynik. Co prawda na ulotce jest napisane ze do 10 dni ale nie wiem moze u mnie jeszcze sie utrzymuje... Ogolnie to tylko bola mnie piersi od zastrzyku i tak do tej pory. Czy myslicie ze to moze byc ciaza? Nie chce sobie robic zludnej nadziei... okres w sumie nie wiem kiedy dostane. Liczac ze owulacja byla w 14 lub 15 dniu to powinien byc lada dzien, ale z kolei ostatnio moje cykle trwaly okolo 31 dni wiec dopiero kolo wtorku.
Cześć wszystkim!
Jestem tu nowa i bardzo chciałabym dołączyć do forum.
W skrócie opiszę moją historię. Staramy się z mężem bez przerwy ok 2 lata, piszę bez przerwy ponieważ staraliśmy się już przez ok. rok wcześniej (przed ślubem, a ze względu na ślub zrobiliśmy jakiś rok przerwy). W sumie więc wychodzi, że jakieś 3 lata walczymy i nic
Chciałabym was kochane kobietki zapytać jakie badania hormonalne powinnam wykonać.
Ja mialam robioną laparoskopię diagnostyczną - jajowody są drożne, mąż badal nasienie i wyniki są idealne. Zauważyłam niestety u siebie, że od kilku miesięcy mogę nie mieć owulacji, zawsze miałam objawy jak np. ból jajnika i typowy przezroczysty śluz, ostatnio tego nie zauważam. Podejrzewam, że powodem może być stres (mialam ostatnio bardzo cieżki, stresujący okres). Moja Pani doktor po laparoskopii uważa, że wszystko jest w porządku i powinniśmy po prostu działać, jednym slowem mowiac podchodzi do tego "olewczo". Dlatgo bardzo proszę doradźcie mi jakie badania wykonać.
Z góry bardzo dziękuję
W skrócie opiszę moją historię. Staramy się z mężem bez przerwy ok 2 lata, piszę bez przerwy ponieważ staraliśmy się już przez ok. rok wcześniej (przed ślubem, a ze względu na ślub zrobiliśmy jakiś rok przerwy). W sumie więc wychodzi, że jakieś 3 lata walczymy i nic
Chciałabym was kochane kobietki zapytać jakie badania hormonalne powinnam wykonać.
Ja mialam robioną laparoskopię diagnostyczną - jajowody są drożne, mąż badal nasienie i wyniki są idealne. Zauważyłam niestety u siebie, że od kilku miesięcy mogę nie mieć owulacji, zawsze miałam objawy jak np. ból jajnika i typowy przezroczysty śluz, ostatnio tego nie zauważam. Podejrzewam, że powodem może być stres (mialam ostatnio bardzo cieżki, stresujący okres). Moja Pani doktor po laparoskopii uważa, że wszystko jest w porządku i powinniśmy po prostu działać, jednym slowem mowiac podchodzi do tego "olewczo". Dlatgo bardzo proszę doradźcie mi jakie badania wykonać.
Z góry bardzo dziękuję
alunia87
Z mojej strony mogę ci powiedzieć co ja robiłam.Cześć wszystkim!
Z góry bardzo dziękuję
Badanie nasienia jak nie robiliscie, bo czynnik męski ważny.
Prolaktyna u ciebie obowiązkowo jak jesteś nerwowa.
glukoza,tsh,fsh,Estradiol,progesteron,testosteron,shbg,dhea-so4,androstendion,lh,17-hydroksyprogesteron.
To drogie badania wiec zrób na początek chociaż Tsh i prolaktyne i ten progesteron.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Dziękuję bardzoZ mojej strony mogę ci powiedzieć co ja robiłam.
Badanie nasienia jak nie robiliscie, bo czynnik męski ważny.
Prolaktyna u ciebie obowiązkowo jak jesteś nerwowa.
glukoza,tsh,fsh,Estradiol,progesteron,testosteron,shbg,dhea-so4,androstendion,lh,17-hydroksyprogesteron.
To drogie badania wiec zrób na początek chociaż Tsh i prolaktyne i ten progesteron.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Nasienie było badane i wyniki były idealne Niestety jestem bardzo nerwową i wrażliwą osobą i problem może leżeć właśnie po tej stronie. Muszę poszukać jakiegoś dobrego lekarza i działać z badaniami...