reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@oczekiwanie ja na test z obciazeniem poszlam tak po prostu. Platnie i bez problemow zrobili..nie wiem jak czesto trzeba badac. Ja dopiero 2 razy badalam a nastepny raz mam za 6 tygodni.
@Joaszka ja objawow hiperprolaktynemii raczej nie mialam. Szla w parze z endometrioza. Ale wlosy mi sie mega przetluszczaja i cera masakryczna - gorzej niz jak mialam 18 lat. A to podobno moze byc od prolaktyny

@MoKa moge spytac od czego mialas zrosty? Bo mnie tez to dotyczy i nie wiem ile mam "czasu".

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
No ja teoretycznie zdrowa jak rydz...żadnych problemów ze zdrowiem...i nie wiem czy szukać na siłę i robić milion badań...skoro słabe plemniki...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tylko o CLO podpowiem bo dużo o tym czytałam i chyba z 5 lekarzami rozmawiałam bo właśnie mi o jakość chodziło bo nie pękały. Wszyscy mówili mi to samo. CLO nie wpływa na jakość tylko ilość i wielkość. Jedynie gonadotropiny wpływają też na jakość dlatego ja muszę teraz stosować zastrzyki menopuru to dużo droższa kuracja niż clo
No to nie wiem po kiego grzyba chce clo mi dac jak mam swoje jajowe komórki...myślałam że będą lepsze po clo...ja tam mogę i droższe. Muszę pogadać z ginem o tej stymulacji i innych lekach.ale to dopiero w wakacje..

@NeSSi mi też ciasta nie wychodzą wolę kupić ;)
@jaoszka trzeba trochę sobie życie osłodzić. W mięsnym kiełbasy ?? :-/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@MoKa nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? Według mnie jeśli tobie kazali odłożyć progesteron po teście negatywnym więc pewnie wiedzą co robia. Może poprostu na tes zbyt wcześnie jeszcze jest

No to nie wiem po kiego grzyba chce clo mi dac jak mam swoje jajowe komórki...myślałam że będą lepsze po clo...ja tam mogę i droższe. Muszę pogadać z ginem o tej stymulacji i innych lekach.ale to dopiero w wakacje..

Ja mając pco nie zachodziłam a jak lekarz mi dał clo to zaszłam za pierwszym razem. Osobiscie myśle ze clo wpływa trochę na jakość , bo nie dość ze pecherzyki urosły to popękały same....a normalnie na usg miałam wpip małych pęcherzyków i nie pękały.

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Mi też najpierw będę gin dał clo bo to wszyscy wciskają. Mi mój jak mu powiedziałam o gonadotropinach to dopiero powiedział że on to takich nie może przepisać że to już w klinice tylko. No i tam mi dali. Je też dają przy in vitro ale w dużo dużo większej dawce. Ja teraz miałam 4 zastrzyki w 2, 4, 6 i 8 dc. Jeden zastrzyk 100 zł.

@MoKa nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? Według mnie jeśli tobie kazali odłożyć progesteron po teście negatywnym więc pewnie wiedzą co robia. Może poprostu na tes zbyt wcześnie jeszcze jest

Może i za wcześnie ale tak kazali. Ja nie mam problemu ogólnie z progesteronem a leki były tak na wszelki wypadek. No nic co ma być to będzie. Zobaczymy jutro. Chyba lekarze wiedzą co robią

Ja mając pco nie zachodziłam a jak lekarz mi dał clo to zaszłam za pierwszym razem. Osobiscie myśle ze clo wpływa trochę na jakość , bo nie dość ze pecherzyki urosły to popękały same....a normalnie na usg miałam wpip małych pęcherzyków i nie pękały.

oar843r80zp6bzlz.png

No widzisz więc może jest różnie. Na wzrost zdecydowanie clo wpływa i na ilość. Może tobie nie pękały bo małe były a jak zaczęły rosnąć to też i pękać. Mi nie pękały mimo clo choć były dwa lub trzy a nie jeden i fajnie rosły. Trudno wyrokować bo też na każdego inaczej działa clo. Mi po prostu wszyscy akurat tak mówili. Ilość i wielkość tak jakość nie. No i WAŻNE clo wpływa niekorzystnie często na endometrium!!! Koniecznie trzeba przy nim brać lek specjalny właśnie na endo estrofen mite

Hej. Ja dzisiaj od rana poszłam z ciekawości na badania krwi anty tpo i anty tg. Tsh ft3 i ft4 jest w normie. A anty tpo mam wynik 283,74 (norma do 5,61) i anty tg mam 7,54 (norma do 4,11). Znalazłam panią doktor ginekolog endryknolog ale wolny termin ma na 22.05. (poniedzialek)A dni płodne mam teraz na weekend. I co ja mam teraz zrobić?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Będzie dobrze. I do Ciebie zawita słoneczko
A brałaś progesteron po owu ????

oar843r80zp6bzlz.png

Wlasnie nie... podejrzewam, ze u mnie dzisiaj jest owu...
jutro jadę do nowej pani ginekolog tym razem i pojadę z wynikami i z wykresem z 2 cykli i niech mi przepisuje to co ma mi przepisać i heja :-) powiem jej o plamieniach i niech sie wypowie co myśli :-)

Dzięki Słonko :-*

reklama
Do góry