reklama
Carmen24l
Fanka BB :)
A mialas tez więcej pęcherzyków ?
Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co nie wiem ile miałam ale podejrzewam ze dużo bo brzuch mnie bolał bardzo mocno przez 4 dni wiec podejrzewam ze pękały
(nie kontrolowałam bo lekarz kazał mi odciążyć łepetynę [emoji12][emoji12] )
Posłuchaj męża i działaj [emoji16]
inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
Mi gin powiedzial wlasnie ze moze bardzo bolec prawa strona wiec pewnie z prawego jajnika owu będzie.Wiesz co nie wiem ile miałam ale podejrzewam ze dużo bo brzuch mnie bolał bardzo mocno przez 4 dni wiec podejrzewam ze pękały
(nie kontrolowałam bo lekarz kazał mi odciążyć łepetynę [emoji12][emoji12] )
Posłuchaj męża i działaj [emoji16]
Ni nic moze faktycznie podziałały.
Pogadam z mezem jak wróci z pracy.
Paraplu
@Dorota93 14 dni po owulce powinno byc wiarygodne. Jedynym wychodzi wczesniej, innym pozniej takze no stress
@bertha Bertuś! Tesknilam za Toba. Bardzo mi przykro, ze nie wyszlo ale wiem, ze niewielu parom udaje sie za pierwszym razem. Chocia to i tak male pocieszenie. Z calego serducha zycze Ci aby drugi raz byl tym szczesliwym [emoji1377][emoji8]
@MoKa nadal jest ta dziewczyna negatywnie nastawiona czy juz sie cieszy? Ehh szkoda, ze masz taka sytuacje w pracy.
@Emzilka a Ty jak sie czujesz?
@Carmen24l wspolczuje. Powinno niedlugo przejsc i tego sie trzymaj
@StorAnia kurcze ciezka decyzje Cie czeka z tym Lidlem. Duzo wiecej bedziesz zarabiac w Lidlu?
Mi sie chyba powoli klaruje droga jaka chce isc. Ostatnio to chyba codziennie ze 2 godziny czytam o branzy IT by ogarnac swoja glowe. Co znajde odpowiedz na 1 pytanie to pojawiaja sie 3 nowe [emoji28]
A dzisiaj poprawilam sobie humor kupilam karnisz i firanki do sypialni [emoji7] mialam na to 200 euro a zmiescilam sie w 150 [emoji1377] zawsze to 50 euro wiecej do zaslon [emoji1377]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@bertha Bertuś! Tesknilam za Toba. Bardzo mi przykro, ze nie wyszlo ale wiem, ze niewielu parom udaje sie za pierwszym razem. Chocia to i tak male pocieszenie. Z calego serducha zycze Ci aby drugi raz byl tym szczesliwym [emoji1377][emoji8]
@MoKa nadal jest ta dziewczyna negatywnie nastawiona czy juz sie cieszy? Ehh szkoda, ze masz taka sytuacje w pracy.
@Emzilka a Ty jak sie czujesz?
@Carmen24l wspolczuje. Powinno niedlugo przejsc i tego sie trzymaj
@StorAnia kurcze ciezka decyzje Cie czeka z tym Lidlem. Duzo wiecej bedziesz zarabiac w Lidlu?
Mi sie chyba powoli klaruje droga jaka chce isc. Ostatnio to chyba codziennie ze 2 godziny czytam o branzy IT by ogarnac swoja glowe. Co znajde odpowiedz na 1 pytanie to pojawiaja sie 3 nowe [emoji28]
A dzisiaj poprawilam sobie humor kupilam karnisz i firanki do sypialni [emoji7] mialam na to 200 euro a zmiescilam sie w 150 [emoji1377] zawsze to 50 euro wiecej do zaslon [emoji1377]
Magda36
Bardzo mi przykro. Może faktycznie źle dobrali leki. Trzymam kciuki.Hejka,
Zostałam wywołana na ovufriend żeby zaglądnąć (dzięki Stereo! )
U mnie już po pierwszej próbie ivf. Nieudanej
Stymulacja - wyrosło tylko 3-4 pecherzyki. Myśleliśmy nawet żeby przerwać proces i spróbować ponownej stymulacji innymi lekami. ALe gin nas uspokoił zeby próbować...
Na punkcji pobrali 3 komórki, z czego 2 okazały się dojrzałe i obie się zaplodnily poprawnie.
Kolejne info otrzymaliśmy w piątek - w 3 dniu życia zarodków - niestety zarodków już nie było, bo się nie dzieliły... także nawet nie było transferu bo nie było czego transferować.
Jeśli zarodki się nie dzielą do 3.go dni to raczej problem komórki jajowej. Pewnie wiek robi swoje. Nie dziwie się ze nie zachodzę w ciąże skoro nawet z wyselekcjonowanym plemnikiem na szkiełku nie chciały się komórki dzielić.
Co można zmienić? Pewnie leki do stymulacji inne, może to coś da. Mój gin pewnie powie ze mam się ruszać, codziennie godzinę, żeby komórki były dobrej jakości.. już mi się od tego żygać chce.
Trochę przeżyliśmy ta sytuacje, zdolowalismy się, nawet zdziwiłam sie jak M się tym przejął mocno.. dopiero takie sytuacje dowodzą jak tym naszym drugim połówkom zależy mimo ze na co dzień tego nie okazują. Także wierzcie w swoich M!
Wczoraj się tez dowiedziałam ze moja bliska koleżanka, była współlokatorka, która urodzila się 3h przede mną, jest w ciąży - a to ja ją wysłałam do gina i po zdjęciu usg wyliczyłam jej kiedy ma zaciągnąć partnera na przytulaski. to była ich druga próba a pierwsza z wizyta u gina i pierwsze przytulanki od kilku miesięcy.
Niech jej się szczęści. Ale przykro mi ze ja nie mogę tez być w ciąży.
Do ivf będziemy na pewno podchodzić ponownie. Niestety moja klinika zaleca 3 miesiące przerwy.. wiecznosc.. muszę umówić się do mojego gina i to omówić. Nie wiem, może trzeba zmienić klinikę.. Ale to by znaczyło wszytskie badania od początku...
Nom, taka moja historia ostatnich kilku tygodni.
Komu tu się poszczęściło jak mnie nie było?
NeSSi
Moderatorka
Ja bym korzystała ... większe szanse na poczęcieMaz tez mnie na to namawia... Ale nie jestem pewna...
Carmen24l
Mi gin powiedzial wlasnie ze moze bardzo bolec prawa strona wiec pewnie z prawego jajnika owu będzie.
Ni nic moze faktycznie podziałały.
Pogadam z mezem jak wróci z pracy.
Działaj , działaj
Wykorzystaj dobrze te pecherzyki, bo później możesz pluc sobie w brodę [emoji12]
Będziesz miała czyste sumienie,ze podziałałas a wiadomo....do zapłodnienia wystarczy jeden dobry plemniczek[emoji3][emoji3]
judytka777
Wiesz co ja niewiem co bym zrobiła na twoim miejscu.fakt mam dwójkę już dzieci to pewnie bym nie ryzykowala.ale jakbyś nie była u gina to nawet byś nie wiedziała ze tak jest i byście działali.wtedy byłoby co miałoby być musicie z mężem sami się zastanowić czy chcecieja pewnie bym działałaHej bylam dzis na monitoringu bo bralam cło 2 tabl od 3-7 dc
Niestety do 19 DC mam zakaz współżycia bo mam 4 dominujące pęcherzyki i jest duza szansa nawet trojaczków wiec cykl na straty....
Od przyszłego cyklu cło pol tabl od 2-6 DC i 10-11 DC wizyta.
@bertha przykro mi.Ale nie poddawaj sie i walcz!!
@Paraplu to fajnie ze zakupy się udały.czasem dobrze tak poprawić sobie humor.
Ja zmęczona okropnie.Byłam na rowerze z moim mężem i nogi mi zaraz odpadnadrzemkę musiałam sobie strzelić i tak zlecial prawie dzień.w tygodniu pewnie zatestuje bo mnie kusi.dziś mam 9 dni po
Mała ja miałam 3dominujace jak zaszłam w ciążę i 1 płód byłpróbuj a jak 1 pęknie to raczej z 2 beda przez mc torbieleHej bylam dzis na monitoringu bo bralam cło 2 tabl od 3-7 dc
Niestety do 19 DC mam zakaz współżycia bo mam 4 dominujące pęcherzyki i jest duza szansa nawet trojaczków wiec cykl na straty....
Od przyszłego cyklu cło pol tabl od 2-6 DC i 10-11 DC wizyta.
reklama