reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ehh...ciężki temat. Faktycznie trochę tego jest...

Czytam teraz na fb mamy ginekolog o planowaniu płci...i kur...se myśle jak wiele kobiet nie ma pojęcia co to problemy z owulacja,zdrowiem że sobie "wybierają" płeć i dumne jak pawie że mają rację że w owu chłopiec bo im się udało...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Co fakt to fakt [emoji53].Ja to już się modlę co miesiąc ,żeby coś było i dupa.Fajnie ktoś ma jak może sobie wybrac i zachodzi bez problemu.
Mnie najgorzej dobija że nic nie mogę z tym zrobić. Tylko czekać i liczyć ma szczęście. Gdyby coś było nie tak u mnie to przynajmniej jakieś leczenie,działanie...a tak stoję w miejscu.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie te "magiczne" 3 mce...i potem było badanie. Nie wiem co było przed...może 0%...no tak czy siak naprawdę mnie zastanawia jaka jest tego przyczyna.
8 lat temu było 30% ale myślę że nie było aż tyle bo to badanie niekomputerowe,w szpitalnym laboratorium robione. Choć pewnie było lepiej niż teraz bo odbierając wynik byłam w ciąży po 7 mcach,a w sumie 3 wspólnego mieszkania...albo mieliśmy wyjątkowe szczęście że się udało...

Właśnie, może było mniej. Warto brać teraz 3 miesiące i potem porównać, tak rozsądniej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Olej z wiesiołka powiadasz? Będę musiała spróbować i tak już używam lubrykantow (specjalne spermfriendly) ale spróbuje wszystkiego :)

[emoji64]
Olej z wiesiolka brałam kilka.miesięcy i nic, dopiero dong i zioła Ojca Sroki uświadomiły mi co to znaczy solidny śluz :D
No właśnie te "magiczne" 3 mce...i potem było badanie. Nie wiem co było przed...może 0%...no tak czy siak naprawdę mnie zastanawia jaka jest tego przyczyna.
8 lat temu było 30% ale myślę że nie było aż tyle bo to badanie niekomputerowe,w szpitalnym laboratorium robione. Choć pewnie było lepiej niż teraz bo odbierając wynik byłam w ciąży po 7 mcach,a w sumie 3 wspólnego mieszkania...albo mieliśmy wyjątkowe szczęście że się udało...

Dziewczyny czy po dongu mialyscie ciągle ochotę?? Na mnie on chyba aż za bardzo działa . M uradowany.
Ja mam teraz w ciąży haha, przy dongu chybaa nie :)
Mój ostatnie 2 tygodnie tak się przyzwyczaił, że jaak dziś odmówiłam to myślał, że zaraz się poddam i dalej się dobieeral, i tak się wkurzylam, że hoho, przejadlam się i jak myślę o prrzytulankach to mi niedobrze [emoji14]
Zasnął (ja taka happy) i się teraz przebudzil i do mnie: co, cieszysz się, że odpływam? Daj mi się napić ennergetyka i działamy...

Dałam mu całusa w czoło i stanowczo pozegnalam [emoji14]

Całe szczęście spał dziś 3h bo potem ryby i zasnął znów, ufff ! :D ostrzegł mnie, że za godzinę znów się obudzi, chyba muszę się zamknąć w pokoju obok [emoji14]

Właśnie, może było mniej. Warto brać teraz 3 miesiące i potem porównać, tak rozsądniej :)

Lekarz przestrzegał nas przed powtarzaniem badań... Bo można całą teczkę uzbierać tych badań...
Gdyby to było jakieś konkretne leczenie,znana przyczyna to można by sprawdzić czy leki działają a tak....co mi da fakt że podskoczy za 3 mce na papierze a ciąży nadal nie będzie? Albo spadnie w dół...a potem znów podskoczy?
Nawet skrócenie okresu abstynencji mogło by pokazać wyższa morfologie ale wtedy niższa ilość...

W sumie bardziej nurtuje mnie ustalenie przyczyny tego stanu rzeczy. Ale tu lekarz za bardzo nie ma pomysłu...ogólnie temat niepłodności męskiej to ciężki temat...lekarz ginelolog ze specjalizacją z andrologii. Niby jakieś tam przyczyny zawsze są ale nie zawsze da się ustalić...
Genetyczny czynnik też raczej nie bo wtedy cały proces spermatogenezy byłby zaburzony a więc ilość i ruchliwość też...
Najprawdopodobniej uszkadza je stres antyoksydacyjny...i na to niby są te antyutleniacze typu wit c, Q 10,wit.e...

Mój ostatnie 2 tygodnie tak się przyzwyczaił, że jaak dziś odmówiłam to myślał, że zaraz się poddam i dalej się dobieeral, i tak się wkurzylam, że hoho, przejadlam się i jak myślę o prrzytulankach to mi niedobrze [emoji14]
Zasnął (ja taka happy) i się teraz przebudzil i do mnie: co, cieszysz się, że odpływam? Daj mi się napić ennergetyka i działamy...

Dałam mu całusa w czoło i stanowczo pozegnalam [emoji14]

Całe szczęście spał dziś 3h bo potem ryby i zasnął znów, ufff ! :D ostrzegł mnie, że za godzinę znów się obudzi, chyba muszę się zamknąć w pokoju obok [emoji14]

My mieliśmy podzialac i dupa...poszłam się odświeżyć i @ przylazla.punktualna jak zawsze. Choć myślałam że jutro może bo miałam wrażenie że owu była w 13 dc...i choć wiedziałam czułam że będzie to i tak się rozryczałam. A M do mnie-nie płacz. No to ja mu -"jak mam nie płakać jak znów mam pier...okres którego nienawidzę i nie mogę zajść w ciążę!". I poszłam wyć do łazienki. Nie wiem czy nie skończy się tym że pójdę do gina po tabletki anty i tak mi ustawi żeby mieć @ 4 razy w roku. Żeby mi co miesiąc nie przypominała o kolejnej porażce...

Mój ostatnie 2 tygodnie tak się przyzwyczaił, że jaak dziś odmówiłam to myślał, że zaraz się poddam i dalej się dobieeral, i tak się wkurzylam, że hoho, przejadlam się i jak myślę o prrzytulankach to mi niedobrze
emoji14.png

Dałam mu całusa w czoło i stanowczo pozegnalam
emoji14.png

Całe szczęście spał dziś 3h bo potem ryby i zasnął znów, ufff ! :D ostrzegł mnie, że za godzinę znów się obudzi, chyba muszę się zamknąć w pokoju obok
emoji14.png

Hahaha, dobry jest. Ale fajnie, że możecie. Mój cierpiał w ciąży bo mieliśmy zakaz.
My mieliśmy podzialac i dupa...poszłam się odświeżyć i @ przylazla.punktualna jak zawsze. Choć myślałam że jutro może bo miałam wrażenie że owu była w 13 dc...i choć wiedziałam czułam że będzie to i tak się rozryczałam. A M do mnie-nie płacz. No to ja mu -"jak mam nie płakać jak znów mam pier...okres którego nienawidzę i nie mogę zajść w ciążę!". I poszłam wyć do łazienki. Nie wiem czy nie skończy się tym że pójdę do gina po tabletki anty i tak mi ustawi żeby mieć @ 4 razy w roku. Żeby mi co miesiąc nie przypominała o kolejnej porażce...

Joaszka ja myślę, że potrzebna ci mała przerwa , ja sobie zrobiłam i jakoś mi lepiej po tym. Nowe siły i nowe pomysły. Trzeba działać, bez tego dzieci nie zrobimy.. Zawsze przykro, jak ta wredota przyjdzie, ale nic nie poradzisz zloszczac się na cały świat.

Kobitki wrzucicie tabelkę?????

reklama
Hahaha, dobry jest. Ale fajnie, że możecie. Mój cierpiał w ciąży bo mieliśmy zakaz.

Joaszka ja myślę, że potrzebna ci mała przerwa , ja sobie zrobiłam i jakoś mi lepiej po tym. Nowe siły i nowe pomysły. Trzeba działać, bez tego dzieci nie zrobimy.. Zawsze przykro, jak ta wredota przyjdzie, ale nic nie poradzisz zloszczac się na cały świat.

Kobitki wrzucicie tabelkę?????

Moj sobie sam zakaz zrobił jak byłam w szpitalu bo grypę przy corci złapałam a dziewczyna po seksie plamienia dostała ... wystraszył sie chlopina [emoji23]... ja przestaje myślec juz ze to sie musi udać teraz ... wzięłam sie za dietę i chce 10 kilo schudnąć , także tego głodna jestem [emoji24][emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry