@Martaldz my robiliśmy jakieś rozszerzonee, kosztowały ok 150zł chyba, potem z wynikami do androloga i on wymaz jeszcze kazał zrobić 30zl no i kilka hormonów
@basia89 zapomniałam: parens w Bytomiu na ul. Katowickiej
@Lanvin ja też pół życia z anemią, ledwo się uporałam i znalazłam żelazo które mój org wchłaniał, to znów to samo może być... za tydz. Robie kolejne badanie moczu to ogarne też żelazo...
@shaggy no ja ciśnienie normalnie mam 80/60, więc jak się jeszcze obniża to sobie niewyobrażam
Martaldz my robiliśmy na początek badanie podstawowe z morfologia. Koszt o ile dobrze pamiętam 80 zl i jak jakiś parametr jest nie w porządku to do androloga i on kieruje na dalsze badania. Tak bylo u nas. Ja chyba bym nie robia od razu wszystkiego bo faktycznie reszta badań u nas jeszcze z USG jąder wyszła nas ponad 1000zl. Ale w podstawowym badaniu wyszła zła morfologia dlatego zostaliśmy skierowani na inne badania.
Pozdrawiamm dziewczyny i milego dnia Wam wszystkim życzę
Kochana, jak juz odda nasienie to rób ile wlezie tyg badan
Ja bym zrobiła:
1. Badanie ogólne nasienia (koniecznie dopytaj czy jest tam tez morfologia, czy osobno trzeba zgłosić ze sie chce)
2. Przeciwciała przeciwplemnikowe
Jakis bakteriologiczny wymaz - jesli to z nasienia robią, bo nie pamietam.
Jesli macie problemy z zajściem to można pokusić sie o wiązanie z hialuronem.
A przy poronieniach - fragmentacja dna (inaczej chromatyna). Ale to juz drozsze badania. My za ogólne, hialuronem i dna zapłaciliśmy 920zl.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Dzięki [emoji9]
A jeżeli badania wyjdą do dupy, to co wtedy? Wystarcza jakieś androvity albo inne suplementy?