reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie monitoring 80zl...:)

@Martaldz mnie praktycznie tylko lewy boli, okazało się, że na nim mam pęcherzyki wynikajace z pcos, a drugi prawie czysty. I to dlatego w okresie okoloowulacyjnym go czuje... nawet jak niee ma z nieegoo owu
No właśnie ja zawsze myślałam że takie bóle owulacyjne to raczej objawy klopot9w jakieś torbiele czy endometrioza. Dla mnie owulacji jest całkowicie neutralna i prawie bezobjawowa a zaszlam w pierwszym cyklu.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy czujecie jajniki w zależności od tego, z którego ma być owu?
Drugi cykl pod rząd kluje mnie lewa strona, z tym, że w tym cyklu jeśli w ogóle owu bedzie to z prawego.
Jak to właściwie powinno być?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miewałam kilka cykli owu z jednego jajnika (poparte monitoringowi u gina). Nie musza byc owulacje na zmianę.

Zobaczymy co mi powie na wizycie. Ostatnio proponował monitorowanie owulacji w innej placówce. Muszę go zapytać jaki koszt, bo jak dzwoniłam to koszt wizyty z usg 230 zł... Przerażające jak dla mnie. A monitorowanie wymaga przynajmniej 3 wizyt, prawda?
Moze to cena za cały monitoring, czyli kilka wizyt? U mnie - Wrocław - 150zl na cykl płace.
Ja wogóle nic nie czułam ani śluzu nie umiałam zaobserwować jedynie testy owu robiłam. W tym cyklu kilka dni po dniach płodnych czułam kłucie w dole i jajników na przemian.Od poniedziałku zaczęły piersi pobolewać. Właśnie leże bo dołem brzuch mnie pobolewa oraz jajniki czuje oj jak sie strasznie boje ale staram się myśleć pozytywnie.Jutro ide do lobaratorium upewnić test tylko myśle czy z moczu zrobic czy z krwi? Bo im jakoś tych paskowych nie ufam miałam kiedyś zawiedzenie jak o pierwszą się staraliśmy 3 pozytywne i jeden negatywny wyszedł dostałam okresu.Doktor powiedziała że te testy się nie mylą w tą strone jedynie jak wychodzą negatywne a jest się w ciąży.Mogło dojść do samoistnego poronienia.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
W laboratorium z moczu? No co ty. Tylko z krwi! Z moczu robisz sobie w domu :)

U mnie jutro dzien @... :( smutno bedzie...

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ja miewałam kilka cykli owu z jednego jajnika (poparte monitoringowi u gina). Nie musza byc owulacje na zmianę.

Moze to cena za cały monitoring, czyli kilka wizyt? U mnie - Wrocław - 150zl na cykl płace.

Dlatego muszę zapytać gina a nie pani w rejestracji ;)
Jeśli to będzie tak drogo to muszę szukać innego :(
A może @ wcale nie przyjdzie, jak u Szparki ;) Tego właśnie Ci życzę z całego serca!!!

Trzymam kciuki aby nie przyszła @

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy czujecie jajniki w zależności od tego, z którego ma być owu?
Drugi cykl pod rząd kluje mnie lewa strona, z tym, że w tym cyklu jeśli w ogóle owu bedzie to z prawego.
Jak to właściwie powinno być?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja staram sie z partnerem od grudnia. 10/12 miesiecy w roku boli mnie lewy jajnik, przy ktorym nie ma jajowodu, po operaji. Ostatnio bylo niepowodzenie, teraz chyba rowniez bedzie. Ktoras z dziewczyn tu pisala, ze jajowod moze przechwycic pecherzyk, co jest raczej niemozliwe, gdzies na necie jest wypowiedz lekarza w tej kwestii.

Dziewczyny, czy dopadają Was czasem wątpliwości?

Tak sobie siedzę dzisiaj i myślę o tym wszystkim i zaczynam się martwić, czy my sobie w ogóle damy radę z dzieckiem :( oboje mamy pracę która wymaga od nas więcej niż 8 godzin pracy, często nieregularne godziny pracy... boję się, że nie będę potrafiła tego wszystkiego poskładać w 1 całość :/

reklama
Dziewczyny, czy dopadają Was czasem wątpliwości?

Tak sobie siedzę dzisiaj i myślę o tym wszystkim i zaczynam się martwić, czy my sobie w ogóle damy radę z dzieckiem :( oboje mamy pracę która wymaga od nas więcej niż 8 godzin pracy, często nieregularne godziny pracy... boję się, że nie będę potrafiła tego wszystkiego poskładać w 1 całość :/
Kochana dasz radę!ja mam pracę po 12 h do 23 w tym nocki i 7 łatkę do ogarnięcia.ciężko jest ale się da.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry