reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja wogóle nic nie czułam ani śluzu nie umiałam zaobserwować jedynie testy owu robiłam. W tym cyklu kilka dni po dniach płodnych czułam kłucie w dole i jajników na przemian.Od poniedziałku zaczęły piersi pobolewać. Właśnie leże bo dołem brzuch mnie pobolewa oraz jajniki czuje oj jak sie strasznie boje ale staram się myśleć pozytywnie.Jutro ide do lobaratorium upewnić test tylko myśle czy z moczu zrobic czy z krwi? Bo im jakoś tych paskowych nie ufam miałam kiedyś zawiedzenie jak o pierwszą się staraliśmy 3 pozytywne i jeden negatywny wyszedł dostałam okresu.Doktor powiedziała że te testy się nie mylą w tą strone jedynie jak wychodzą negatywne a jest się w ciąży.Mogło dojść do samoistnego poronienia.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie odwrotnie, zawsze prawy pika
A może młody jest przemeczony?? Albo odreagowuje to co sie dzieje poza domem na was. Kurde nie wiem, jak pomóc bo mój jest aż za bardzo grzeczny. Chyba miał być dziewczynka:p. Szybko te klamstewka, mój jeszcze nue potrafi. Wasz chodzi do przedszkola czy szkoły?? Bo u nas zerowka w przedszkolu.
Zerówka w przedszkolu, od września do szkoły. To nie jest tak, że on ciągle kłamie, albo pyskuje, ale czasem mu się zdarza. Wydaje mi się, że czasem nie potrafi sobie poradzić że swoimi emocjami, trudno powiedzieć.

Pisalyście o jedzeniu.... Ja też najlepiej czuję się po jajkach, często robię omlety, jajecznica, pastę z jak itp. Do tego czasem kromka chleba razowego, po takim śniadaniu czuję się bardziej najedzona :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczymy co mi powie na wizycie. Ostatnio proponował monitorowanie owulacji w innej placówce. Muszę go zapytać jaki koszt, bo jak dzwoniłam to koszt wizyty z usg 230 zł... Przerażające jak dla mnie. A monitorowanie wymaga przynajmniej 3 wizyt, prawda?
Hmmm droga ta wizyta z usg :/, monitoring zależy.

Ja generalnie nie czuję wcale czy mam owu z lewego czy z prawego i nie jestem w stanie określić kiedy ona jest. Po prostu widzę że mam mokro i tyle a lekarz mi powiedział ze czasem Po prostu coś siedzi na jelicie albo idzie stolec a kobiety myślą że to owu więc już zdurnialam do reszty. W sumie to nie ma znacxenia z którego idzie aby szło .

Ale jajowod a jajnik to dwie rozne rzeczy [emoji14] tak dla scislosci. Wystepowanie owulki nie ma nic wspolnego z jajowodami.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hah wiem [emoji6], ale poszłam już jeden krok dalej w moich wymyslach [emoji38]
Tak to jest jak człowiek siedzi, myśli i szuka dziury w całym

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczymy co mi powie na wizycie. Ostatnio proponował monitorowanie owulacji w innej placówce. Muszę go zapytać jaki koszt, bo jak dzwoniłam to koszt wizyty z usg 230 zł... Przerażające jak dla mnie. A monitorowanie wymaga przynajmniej 3 wizyt, prawda?
U mnie 200 zł za cały monitoring...w prywatnej placówce na dobrym sprzęcie...
A za usg waginalne cytologie i usg piersi placilam 250...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie monitoring 80zl...:)

@Martaldz mnie praktycznie tylko lewy boli, okazało się, że na nim mam pęcherzyki wynikajace z pcos, a drugi prawie czysty. I to dlatego w okresie okoloowulacyjnym go czuje... nawet jak niee ma z nieegoo owu

reklama
Ja od dłuższego czasu zawsze czuje owulacje i to jest dość charakterystyczny max. jednodniowy ból, którego nie da się pomylić z niczym innym. Dopóki nie staraliśmy się o dziecko niespecjalnie mnie to interesowało więc tylko zerkałam na kalendarzyk i faktycznie zawsze była to okolica owulacji wyznaczona przez aplikację :)

Do góry