reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny mam pytanie w zwiazku z moim przeziebieniem. Wiadomo ze jak sie jest w ciazy to nie mozna sie leczyc takimi normalnymi lekami, a ja poki co ciazy potwierdzic ani wylkuczyc nie moge. Czy gdyby doszlo do zaplodnienia to leki typu gripex, sudafet moga zaszkodzic potencjalnemu dziecku?

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanie w zwiazku z moim przeziebieniem. Wiadomo ze jak sie jest w ciazy to nie mozna sie leczyc takimi normalnymi lekami, a ja poki co ciazy potwierdzic ani wylkuczyc nie moge. Czy gdyby doszlo do zaplodnienia to leki typu gripex, sudafet moga zaszkodzic potencjalnemu dziecku?

Oczywiście, ze mogą zaszkodzić. Gripex to sama chemia. Najlepiej pić Wit C w proszku z imbirem, miodem, malinami. Jak nie masz takiej witaminy to chociaż cytryna. czosnek, cebula, kurkuma działają odkazajaco i przeciwzapalnie. Jak będzie temperatura pow 38 spróbuj zbijac okladami, ewentualnie jakiś PARACETAMOL (dozwolony).

Ostatnia edycja:

Zrob sobie cieple mleko z miodem i jak lubisz lyzeczka masla i zabkiem vczosnku.. Mleko nie moze miec wiecej jak 60stopni. Herbata z sokiem z malin 100% bez cukru, albo sok z czarnego bzu 100% bez cukru... Imnir z herbata i cytryna... Czarny bez ogolnie polecam, dziala rozgrzewajaco wiec latwo wszystkie zarazki wypocic

Oczywiście, ze mogą zaszkodzić. Gripex to sama chemia. Najlepiej pić Wit C w proszku z imbirem, miodem, malinami. Jak nie masz takiej witaminy to chociaż cytryna. czosnek, cebula, kurkuma działają odkazajaco i przeciwzapalnie. Jak będzie temperatura pow 38 spróbuj zbijac okladami, ewentualnie jakiś ibuprofen (dozwolony).
Ja też katar straszny i co niby cykl na straty spisany ale wiesz a noz widelec bedzue zloty strzał hehe
I poszła w ruch Wit c, malinki, miód, imbir i czosnek. No cóż... :laugh2:

Oczywiście, ze mogą zaszkodzić. Gripex to sama chemia. Najlepiej pić Wit C w proszku z imbirem, miodem, malinami. Jak nie masz takiej witaminy to chociaż cytryna. czosnek, cebula, kurkuma działają odkazajaco i przeciwzapalnie. Jak będzie temperatura pow 38 spróbuj zbijac okladami, ewentualnie jakiś ibuprofen (dozwolony).
Ibuprofen jest jednym z pierwszych niedozwolonych leków podczas ciąży!!!Zresztą podczas starań też jest niewskazany ( już kiedyś o tym pisałam)jedyny dozwolony to paracetamol:happy:

A u nas jedyne oczekiwanie, to żeby było ZDROWE! I ja też tylko o tym myślę! Oczywiście też nikt nic nie wie o naszych staraniach ;) myśleliśmy że na Święta zrobimy im niespodziankę, ale nie wyszło...
Po drodze masz Wielkanoc więc masz jeszcze okazję[emoji1]

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

W tygodniu dwa dni tak bolały mnie jajniki, że chyba to była owu- 7 listopada ostatnie krwawienie z odstawienia po tabletkach anty, więc nie wiedziałam czy owu już wróciła czy nie... Ale chyba jednak jest, więc mam nadzieję... To drugi cykl bez tabsów. Nawet nie wiem kiedy mam dni płodne, bo okres nieregularny. Ale próbujemy :-)
Próbuj próbuj nic to nie kosztuje sama przyjemność[emoji173]

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aa dziewczynki ja też polecam alkohol podczas starań. Ostatnio smialismy się z mężem że u nas pusty barek i jak ktoś przyjdzie to nie będzie czym poczestowac, bo wszystko sami wypijemy. Za to ja mówiłam że jeśli chce córkę to chyba musi mnie upić [emoji6] zastanawia mnie tylko późniejsze alko które piłam w górach jak byliśmy u rodzinki. Jednego dnia nalewka, drugiego winko innego likier. A to było w okresie zagniezdzenia. Mam nadzieję że będzie ok. A może to właśnie to pomogło [emoji3]

Co do objawów to pisałam wcześniej że jak już z gór wracaliśmy to było mi niedobrze cała drogę. Potem sporadycznie też. Co jakiś czas jakieś klucie w podbrzuszu ale nic specjalnego. No i ten okropny ból jak na @ wczoraj. Cycki na razie nie bolą chociaż wydają się nieco pełniejsze. No i właśnie pryszcze nie mam, a normalnie przy @ miałam. I jeszcze jeden ciążowy objaw - katar!!!! Czuję że to nie taki infekcyjny ale cieknie mi z nosa. Moja koleżanka z pracy też tak miała na początku ciąży że miała non stop katar. I podobno tak bywa [emoji3]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry