reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ciężko za wami nadążyć :)
Spark u mnie 29 dni zazwyczaj trawa cykl. Kreski sa jasniejsze niz ta wzorcowa ale coraz ciemniejsze.

Oluska gratulacje !!!krecha jest najważniejsze to teraz wypoczywaj

karotka masz zupełną rację, a ja tez teraz już wiem ze na wczasy to nie pojadę, weekend w górach też nie bardzo ale damy radę ludzie mają mniej niż my a jak poczekam jeszcze 2-3 lata to bedzie za póżno a mój młody bedzie sam jak nas zabraknie. To bardzo trudna decyzja. Akurat ja wiem co to znaczy miec rodzeństwo jak nie ma rodziców i widziałm jak mojemu tacie było smutno bo nie miał nikogo jak dziadkowie zmarli.Za to meża uświadamiam codziennie żeby przywykł że jak tylko beda dwie kreski to bede sie obijać jak nigdy a on ma te swoje fuchy skończyć zanim zajde w ciaze bo potem bedzie miał roboty na 3 etaty : pracę, dom i fuchy i nie da rady.

Szkoda że dziewczyny sie wstrzymują ze staraniami ale myślę że wnet wznowią starania :)

Cześć dziewczyny. Byłam w poniedziałek u ginekologa i się dowiedziałam że mój prawy jajnik jest powiększony i są w nim pecherzyki jest ich około 9. Czy któraś z was ma może podobny problem lub miała i jest lub zaszła w ciążę? Strasznie się tym przejęłam. Odstawiłam tabletki 10 lipca br. bo nigdy nie sądziłam że mogę mieć problemy. Lekarz powiedział żeby narazie się niczym nie przejmować ale dobrze wiecie że to jest nie możliwe... kazał mi jeszcze obserwować cały czas cykl i jeśli miesiączka będzie się spóźniać a test będzie negatywny szybko do niego wrócić.

Tak termin wg om wypada na 26 maja. W głębi serca bardzo się ciesze, ale jest tak wcześnie ze boję się za mocno cieszyć. Jak wszystko będzie dobrze @ nie przyjdzie to umowie się do lekarza jak skończę 7 tygodni.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Oluska gratulacje [emoji3]

Aleksanrax ja również wróciłam od gina. Wszystko ok ale dostałam listę badań dla starających się. Chyba z 15. Czy Ty też masz taką listę ?
Albo któraś z Was miała ?

Co do ilości dzieci dla mnie jest najważniejsze, niezależnie jak duża jest rodzina, żeby była szczęśliwa, spędzała ze sobą czas, rozmawiała itp. I nam rodziny wielodzietne, które mogą być przykładem jak i rodziny posiadające jedno dziecko, które żyję nie ze sobą ale obok siebie. Wszystko zależy od ludzi i ich zaangażowania, nie od ilości osób w gospodarstwie domowym. Niemniej jednak 500+ jest, moim zdaniem, bardzo kiepskim pomysłem. W związku z kolejnymi zmianami dotyczącymi 6cio latków brakuje miejsc w przedszkolach i zamiast takie miejsca zapewnić to dają 500 aby zaraz wydać min 600 na prywatne przedszkole i biznes się kręci....a co więcej co mają powiedzieć rodziny z jednym dzieckiem, które nie mają plus 500 tylko minus 600. Ale przecież rząd nie dba o pracujące matki niestety ...
Sorki rozpisałem się ale tak jakoś mi poszło. Ja się martwię aby moje dziecko miało dostęp do żłobka/przedszkola w przyszłości bo teraz jest masakra ...

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry