Mirakulum
Fanka BB :)
U mnie zaczely sie plamienia a niedawno co skonczyla mi sie @ juz niewiem co sie dzieje z moim organizmem a gina mam dopiero na 18 wrzesnia :/
Mozliwe ze zwiastun czegos dobrego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie zaczely sie plamienia a niedawno co skonczyla mi sie @ juz niewiem co sie dzieje z moim organizmem a gina mam dopiero na 18 wrzesnia :/
My z niczym nie zwlekaliśmy! Miałam takie dobre ginki. Zresztą rozstaliśmy się na 4 lata przez to wszystko... Teraz od dwóch lat znowu razem i znowu starania. Rzygam już tym wszystkim...
Właśnie o to mi chodzi, może nie wyraziłam się dokładnie, konkretne działanie medyczne dopiero teraz, niemal na końcówce. Nauczyłam się, przez niekompetentnych lekarzy, iść do gabinetu z wszechwiedzą. Już mi kitu nie wcisną i dokładnie wiem, czego chcę i co mogą mi zaoferowano.
@leeleeth cud niunia jeszcze raz gratuluję! I gdzie tu teoria, że dłużej żyją żeńskie plemniki itd. Chociaż urodził się tydzień przed końcem suwaczka, a może jednak jest z wczesnej owulacji? Jak to z Wami było?
@Spark brzucha pokazać obiecałaś
Wg mnie to jest bez sensu dzialanie. To wywoła okres i tyle. mozesz miec bezowulacyjne caly czas. do tego ci moze rozregulowac hormony.. na innym forum dziewczyna od 10 lat sie stara, bo tez jej jakis madry gin tak jak tobie zalecił i potem walczyla, zeby unormowac hormony..Witajcie. Bylam u gin. Kazala mi brac przez 3 miesiace duphaston od 16 dnia cyklu przez 10 dni po jednej. Zadnych badan nic mi nie zrobila. Sadze ze ten lek to jest chyba po to zeby wywolac mi miesiaczke co miesiac i tyle. Przeciez on wogole nie wplywa na owulacje. Bez sensu. Jak nam sie nie uda przez 3 miesiace to wtedy mam sie zglosic. Wiecie moze dziewczyny czy jak go będę stosowac i dostawac okres to moge miec pewnosc ze owulacja byla? Czy ten lek poprostu wywola mo miesiaczke taka bez owulacj?
Bertha dobrze mówi. A masz pewność, że owu nie masz? Robione miałaś jakiekolwiek badania? Usg potwierdzające pęknięcie pęcherzyka?Witajcie. Bylam u gin. Kazala mi brac przez 3 miesiace duphaston od 16 dnia cyklu przez 10 dni po jednej. Zadnych badan nic mi nie zrobila. Sadze ze ten lek to jest chyba po to zeby wywolac mi miesiaczke co miesiac i tyle. Przeciez on wogole nie wplywa na owulacje. Bez sensu. Jak nam sie nie uda przez 3 miesiace to wtedy mam sie zglosic. Wiecie moze dziewczyny czy jak go będę stosowac i dostawac okres to moge miec pewnosc ze owulacja byla? Czy ten lek poprostu wywola mo miesiaczke taka bez owulacj?
Zgadza się. Ale branie dupka od 16 dc bez monitorowania cyklu może być ryzykowne. Bo jeżeli do 15 dc nie będzie owulacji to duphaston może ją zablokować.....Dziewczyny, ale progesteron służy też podtrzymaniu ewentualnej ciąży. Czasem jest tak, że do zapłodnienia dojdzie, do zagnieżdżenia dojdzie, ale z racji niedoboru progesteronu mega szybko dochodzi do poronienia. Może lekarka chce dać szansę takiemu podejściu. A sprawdzała, czy na pewno nie masz owulacji??
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom